Vandaag startte de competitie voor alle jeugdteams. Voor onze JO11-2 stond er een thuiswedstrijd tegen Susteren JO11-3 op het programma. Na drie afgetekende beker-nederlagen tegen tegenstanders die een maatje te groot waren, kregen de jongens vandaag weer eens de kans om zelf te voetballen. Vooraf werd afgesproken dat iedereen zelf acties mócht maken, maar dat we gingen proberen om minimaal 3x te scoren via mooi samenspel. Achteraf zou blijken dat dit zelfs veel vaker dan 3x was gelukt.

Keeper Chanon meldde zich vanochtend erg verdrietig op het sportcomplex. Zijn oma in Thailand bleek vanochtend te zijn overleden. Dat zat er wel al een tijd aan te komen, maar het deed desondanks veel pijn bij Chanon. En tóch wilde hij per se komen voetballen. Erg sterk van je, Chanon!

jo11 2 vrslaat susteren1

De wedstrijd startte onder leiding van scheidsrechter Mick, die prima floot. Al snel was duidelijk dat onze jongens een paar maatjes te groot waren voor deze tegenstander. Al snel gaf Bart een mooie pass op River, die verwoestend de 1-0 binnenknalde. Niet veel later kreeg Bart de kans om zelf te schieten. Dat deed hij recht op het doel af. Goaltjesdief Kyano stond vlak voor de keeper en tikte de bal ‘achter zijn standbeen langs’ handig binnen voor de 2-0. De derde treffer kwam op naam van Noud, die als verdediger zelf de bal veroverde, twee tegenstanders uitspeelde en daarna met zijn ‘chocolade-linker’ binnenknalde.

Niet veel later nam River een inworp snel op de goed vrijlopende Sjoerd. Die liep door richting keeper, speelde daarna prima af waardoor het voor Kyano een koud kunstje was om de 4-0 te scoren. Daarna was het Lucas die een bal veroverde, een tegenstander uitspeelde en de bal prima naar River passte. Zijn voorzet kwam bij Kyano die prachtig kort wegdraaide van zijn tegenstander en beheerst de 5-0 langs de uitkomende keeper schoof.

Aan de doelpuntenregen kwam voorlopig nog geen einde. Sjoerd passeerde op de achterlijn op sublieme wijze zijn tegenstander met een sleepbeweging, legde de bal terug op Noud die keihard op de lat mikte. Een minuutje later scoorde Noud alsnog zijn 2e van de middag: de assist was van Niels en het afronden met (opnieuw) het linkerbeen was prima.

Even later viel ook de 7-0. De hoekschop werd door Niels voor het doel geslingerd en daar was ie dan… zoals voorspeld in het verslag van vorige week… het eerste omhaal-doelpunt van Kyano!!!!! Prachtig Kyano!

Daarna was het weer de beurt aan Lucas, die een mooie slalom in huis had en vervolgens een super assist gaf op Sjoerd, die met links raak schoot. Alweer een doelpunt met het chocolade-been en opnieuw een mooie assist van Lucas, die op dat gebied prima vooruitgaat!

Vlak voor rust werd de score nog naar 9-0 getild door Sjoerd, na een fraaie assist van Kyano.

Het was tijd geworden voor de verdiende ranja. Inmiddels was ook Dyon komen aansluiten. Die had vanochtend opnieuw papa Stan uitgeholpen bij de JO11-3, uit in Voerendaal (waar de tegenstanders de boterhammen ‘in de lange weg’ eten, getuige deze foto):

jo11 2 vrslaat susteren2Trainer Rob vroeg aan Dyon (die dus al een wedstrijd in de benen had) of hij niet de 2e helft wilde keepen. Dan kon keeper Chanon (die geen bal op doel kreeg) meevoetballen en proberen nog een doelpuntje te maken voor zijn oma. Dyon toonde zich een super-teamspeler en stemde ermee in, waardoor Chanon met een grote glimlach zijn keeperstrui voor een voetbaltrui kon inruilen.

Na de rust speelde Susteren een stuk feller en aanvankelijk hadden onze jongens dan ook grote moeite om de score uit te breiden. Susteren trok nu zelf ook een aantal keren ten aanval, maar steeds was het Joep (die ook in dit soort wedstrijd taakbewust het fort gesloten houdt) die goed ingreep achterin.

Na een minuut of 7 viel dan toch het eerste doelpunt na rust. Sjoerd passeerde zijn tegenstander en legde de bal goed terug op Noud. Die zag zijn schot nog geblokt worden. Daarna kwam de bal weer bij Sjoerd, die zich opnieuw handig vrijspeelde, met een schaarbeweging, en daarna een assist gaf op Chanon, die de bal binnenmikte voor de 10-0!

Iedereen was extra blij voor Chanon dat hij een doelpunt had kunnen scoren voor oma. Hij werd dan ook uitgebreid gefeliciteerd.

Kort daarna was het Kyano die goed doorzette, daarbij een flinke (onbedoelde) trap tegen zijn schenen incasseerde, maar daardoor ook de kans gaf aan Sjoerd, die de 11-0 scoorde. Vervolgens was het een prima aanval die via Niels en Bart eindigde bij Kyano die de 12-0 scoorde. En vlak voordat hij voor de laatste keer naar de kant mocht, tekende Kyano nog de 13-0 aan (zijn 6e doelpunt van de ochtend), uit een assist van Sjoerd. Ook Sjoerd mocht voor de laatste keer naar de kant, maar pas nadat hij een fraaie actie en assist van Niels met een doelpunt had bekroond (zijn 4e van de ochtend en alle 4 met zijn chocolade-linker).

Het stond inmiddels 14-0 en iedereen wilde vol voor de 15e gaan. Waarom? Joep had zijn ploeggenoten in de rust gezegd dat iedereen van hem een snoepzakje kreeg, als er vandaag 15x gescoord zou worden. Uiteindelijk was het zijn broer Niels, die de 15-0 aantekende nadat hij de bal met een sliding binnen-punterde.

De slotakkoorden waren uiteindelijk voor Chanon en Noud. Eerst had Chanon nog, na wederom een puntgave assist van de heerlijk actieve Lucas, op de keeper gemikt. Maar toen hij even later de kans kreeg geboden door Noud, was het wél raak. De laatste treffer kwam op naam van Noud, die een door de keeper tegengehouden schot, in de rebound mooi in het hoekje binnenschoof en zo de eindstand op 17-0 bepaalde.

Voor tegenstander Susteren was er weinig eer te behalen vandaag. Desondanks won die ploeg wél de penalty-reeks en dus was er na afloop tóch nog voor beide ploegen iets te juichen.

jo11 2 vrslaat susteren3

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen