Zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd voor onze JO11-2 op het programma. Na nederlagen tegen Walram JO11-1 en FC Geleen Zuid JO11-2 stond ditmaal een uitwedstrijd tegen Hulsberg JO11-1 op het programma. We moesten het ditmaal doen zonder Dyon, want die ging uithelpen bij de JO11-3. Dat deed Dyon overigens prima want we begrepen dat hij daar tweemaal scoorde en twee assists gaf. Klasse Dyon! Je papa en broer zullen blij zijn geweest met je hulp.

ster jo11 2 170916

De andere negen jongens wandelden om 10 uur het sportcomplex in Hulsberg op. Daar was al een team aan haar warming up bezig. “Dat is vast de C- of D-jeugd”, hoorde je onze jongens denken. Toen iedereen omgekleed was en River zijn haren in de gel had gedaan (waarop Joep zei: “Wat bes doe noe aan ut doon mit dien hoare? Hubse noa de wedsjtried unne date ofzo?”) liepen de jongens naar buiten. Daar bleek al snel dat het andere team op het veld onze tegenstander van die ochtend was. Met behoorlijk wat ontzag werd de tegenstander, die gemiddeld een kop groter was, eens bekeken.

Desondanks begonnen onze jongens vol goede moed aan de wedsjtrijd. En het eerste kwartier bleek ook de sterkste fase van onze kant te zijn. Er werd leuk gecombineerd en fel verdedigd. Dat leidde al na 2 minuten tot de openingstreffer. Noud veroverde achterin een bal en speelde Niels aan. Die zag Kyano de diepte in sprinten en gaf een pass op maat. En goaltjesdief Kyano knalde onberispelijk de 0-1 binnen. Een mooi uitgespeeld doelpunt.

Hulsberg was een leuk voetballende ploeg en werd geregeld gevaarlijk. Toch konden de goede keeperskunsten van Chanon en goed verdedigend werk met vereende krachten vaak voorkomen dat er een tegendoelpunt viel. De 1-1 viel uiteindelijk ongelukkig via een eigen doelpunt. Maar vlak daarna leidde een mooie aanval van onze jongens tot een overtreding kort voor het doel, waardoor we een penalty kregen. De scheidsrechter meette op onorthodoxe wijze (via 7 reuzensprongen) de penalty-stip uit. Helaas werd deze kans gemist.

Toch bleef de ploeg ook daarna nog een tijdje goed voetballen en kregen we kort na elkaar twee hoekschoppen. Die leidden echter beide keren binnen 10 seconden tot een doelpunt aan de andere kant via een snelle tegenaanval. Tja, vooruit rennen blijkt toch net iets aantrekkelijker en natuurlijker te zijn dan terugrennen om te verdedigen.

In de laatste 5 minuten voor rust waren onze jongens het even helemaal kwijt en vergrootte Hulsberg de voorsprong zelfs naar 1-7.

In de welkome pauze werd afgesproken dat een overwinning er weliswaar niet meer in zat maar dat we de 2e helft gewoon op 0-0 zouden beginnen en zouden proberen om zoveel mogelijk weerstand te bieden. Zelf gewoon blijven voetballen en bij balbezit van Hulsberg vol erop vliegen, ook al staan we dik achter. En het moet gezegd: dat deden de jongens ook. Hulsberg bleef weliswaar de hele tweede helft de sterkere ploeg en zelf kregen we nauwelijks kansen, maar tot de laatste minuten bleef iedereen zich leeg knokken. Daardoor wist de ploeg ook 20 minuten lang haar tegenstander van scoren af te houden. De laatste 5 minuten moesten er helaas alsnog 3 doelpunten geïncasseerd worden, waardoor er een vervelende 1-10 op het scorebord kwam.

Ondanks drie zware verliespartijen voor de beker, waarin duidelijk werd dat de 1e klasse te hoog gegrepen is voor deze groep, gaan we vol goede moed de competitie in. De KNVB heeft de ploeg gelukkig teruggezet naar de 2e klasse, waardoor er vanaf komend weekend gelukkig ook weer zelf gevoetbald kan worden, in plaats van alleen maar achter de tegenstander aan te lopen. Gewoon lekker op eigen niveau voetballen blijft toch het leukste en het meest leerzame.

Tot slot nog een dikke pluim voor keeper Chanon, die weliswaar al heel wat tegendoelpunten heeft moeten slikken, maar die desondanks tot nu toe ijzersterk keept. Klasse Chanon!

Oh ja, en dan nog 1 ding. Onze spits Kyano heeft afgelopen week op de training gescoord met een omhaal. Hij probeerde het al een tijdje en nu lukte het. Grappig genoeg zagen we Kyano zaterdag bij hoekschoppen ook al met zijn rug richting doel opgesteld, klaar om een omhaal eruit te gooien haha. Ik durf nu al te voorspellen dat het hem nog voor de winterstop gaat lukken om een keer zo te scoren in een wedstrijd.

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen