Het was een druk weekend voor de jongens van onze JO11-2. Op zaterdag moest er voor de beker gevoetbald worden tegen het sterke FC Geleen Zuid JO11-2 en op zondag stond het altijd leuke Urmondia-toernooi op het programma. Na een leuke doordeweekse oefenpot tegen de JO11-3 kwam iedereen op zaterdag uitgeslapen aan de start. Zelfs Bart Wessels, die toch echt op vrijdag nog (als 9-jarige) naar de Mondial was geweest. Papa Roy moest er werken en Bart mocht vanuit de VIP-ruimte naar het optreden van Lil’ Kleine kijken. Mama Vivian vertelde dat al op vrijdagmiddag op het schoolplein.

jo11 2 170910b

Dat leverde een leuke reactie van Bart op:

Vivian (mama van Bart): “Bart gaat vanavond naar de Mondial naar Lil’ Kleine
Stan (papa van Dyon): “Dat is slim om te vertellen als de trainer naast je staat. Nu staat Bart morgen gegarandeerd ernaast.”
Rob (trainer): “En ik had hem nog aanvoerder willen maken…”

Vervolgens kwam Bart uit school.

Rob: “Hey Bart, morgen ben je aanvoerder, dus op tijd naar bed vanavond, he!”
Bart (naar de grond kijkend): “Uhhh… tja… uhhhh.. maak Joep anders maar aanvoerder.”

Maar het moet gezegd worden: Bart zag er wakker uit op zaterdagochtend en was op het veld ook een van de beteren.

De wedstrijd tegen FC Geleen Zuid bleek helaas al snel een kansloze missie voor onze jongens. De spelers uit Geleen waren leeftijdsgenoten, maar waren stuk voor stuk allemaal een niveautje sneller, feller, technischer en gehaaider. Geleen kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna brak er 10 minuten een fase aan waarin onze jongens gelijkwaardig waren. Dat leverde ook een doelpunt op van River, die een beetje geluk had dat hij de bal maar half raakte, waardoor hij in een mooi boogje over de keeper vloog.

De laatste 10 minuten van de eerste helft en de hele tweede helft was het echter weer eenrichtingverkeer richting ons doel. Het was aan keeper Chanon te danken dat de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 1-9.

Uitblinker aan onze kant was spits Kyano, die ondanks het feit dat hij continu tegen een overmacht stond, toch steeds aanspeelbaar was, de bal goed afschermde en een paar leuke kansen voor zichzelf wist uit te spelen.

Op zondag was er gelukkig al meteen een kans om de nare smaak van de dikke nederlaag tegen Geleen weg te spelen op het Urmondia-toernooi. Er werd deelgenomen aan het JO11-lager toernooi. In de poulefase stonden er wedstrijden op het programma tegen Urmondia/IVS JO11-2, FC Geleen Zuid JO11-4, Heer JO11-3 en Alfa Sport JO11-3. De eerste twee wedstrijden eindigden, ondanks dat onze jongens de betere ploeg waren, in een gelijk spel. Tegen Urmondia/IVS bleef het 0-0 en tegen Geleen Zuid werd het 1-1.

In de wedstrijd tegen Geleen Zuid kreeg River een behoorlijke schop van een tegenstander. Ploeggenoot Joep vereffende die openstaande rekening een half minuutje later met de botte bijl. De trainer van Geleen Zuid meldde zich na afloop van de wedstrijd bij Joep en zei tegen hem: “Dat deigse klasse, jong. Es ich in dien sjoon houw gesjtange, dan houw ich dae sjpeler van os auch unne flinke sjup gegaeve.”

De andere twee poulewedstrijden werder afgetekend gewonnen. Beide keren met 4-0. Met die resultaten mocht de JO11-2 gaan spelen om de 3e en 4e plaats tegen Urmondia/IVS JO11-3. Ook die wedstrijd werd afgetekend gewonnen met 4-1 en dus mocht de 3e plaats worden bejubeld. De doelpunten kwamen vandaag op naam van River (4x), Sjoerd (4x), gastspeler Mika (2x), Bart (1x), Niels (1x) en Lucas (1x).

Het was prettig voor de jongens dat ze, na twee bekerwedstrijden tegen te sterke tegenstanders, weer eens lekker hebben kunnen voetballen en veel leuke acties en prima samenspel hebben kunnen laten zien. Dat zal ongetwijfeld wonderen doen voor het zelfvertrouwen.

jo11 2 170910aAlle kinderen speelden een heel goed toernooi. Het was zondag weer lekker genieten van het goede spel en de felheid van River, de heerlijke technische hoogstandjes van Sjoerd, goed keeperswerk van Chanon, prima verdedigen en passen van Joep, de lekkere acties en goede passes van Niels, de acties en het eerste doelpunt van Bart, de inzet en doelpunten van Mika, de geweldige werklust van Lucas en het super spel van absolute uitblinker Dyon.

Prima gedaan jongens! Bedankt voor jullie inzet dit weekend!

De trainers

SoccerChallenge2017 left