Dit weekend startte ook de JO11-2 officieel haar nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd in Valkenburg tegen het plaatselijke JO11-1 team van Walram. Ondanks het feit dat er nog maar twee keer getraind was, hadden de meeste Steinse spelers al genoeg trainingsuren in de benen. Bart Wessels, Sjoerd Beckers, River Habets, Lucas Eussen, Joep Schulpen en Niels Schulpen hadden immers ook de voetbalweek bij De Ster meegedaan. Pak daarbij dat rasvoetballers als Dyon Ortmans en Noud Hellebrand geen lange voorbereiding nodig hebben om meteen te kunnen schitteren. En dat de ogen van Kyano Frijters altijd beginnen te twinkelen zodra hij kans ziet om te scoren.

jo11 2 170903a

En dat tot slot onze keeper Chanon Smeets met 4 weken glijbanen-paradijs-pret in Thailand volkomen uitgerust aan de start verscheen. Op elkaar ingespeeld zou het team ook moeten zijn, want op keeper Chanon na, speelden ze vorig seizoen allemaal samen in de JO9-1.
Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig om uit de startblokken te schieten.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de spelers de laatste instructies van de trainers en… was er een nieuw fenomeen. In de tas met wedstrijdshirts had Jan de Weijer immers een aanvoerdersband gestopt. Die moesten we dan ook maar meteen gaan gebruiken. De eerste helft van het seizoen zal die om de beurt van speler naar speler gaan. Dit keer had Sjoerd Beckers de eer om de eerste aanvoerder van het seizoen te zijn.

Na de warming up en het schudden van handjes met de tegenstanders nam iedereen zijn positie in. Onze man met de katachtige reflexen, Chanon, verdedigde het doel. Vóór hem het granieten verdedigingsduo Joep “Pepe” Schulpen en Lucas “Sergio Ramos” Eussen. Op de vleugels stonden Dyon “Iniesta” Ortmans en Niels “Hazard” Schulpen. Tussen hen in verdeelde Noud “Pogba” Hellebrand het spel. En in de punt van de aanval nam captain Sjoerd “Zlatan” Beckers plaats. Als supersubs konden de trainers nog Kyano “Suarez” Frijters, River “Griezman” Habets en Bart “De Bruyne” Wessels inbrengen.

Ondanks de aanwezigheid van dit sterrenensemble beloofde het vooraf al een lastige wedstrijd te worden. Gemiddeld genomen waren de tegenstanders allemaal een jaar ouder en een kopje groter. En al snel bleek dat ze ook leuk konden voetballen.

De eerste helft speelden onze jongens een prima pot in balbezit. Het balletje ging goed rond en er waren een paar fraai uitgespeelde aanvallen te bewonderen. Zo kreeg Sjoerd na een mooie aanval en goed doorzetten een kans 1 op 1 maar de keeper kon nog net redding brengen. Ook Niels, die een aantal keren goed doorkwam aan de rechterkant nam het doel van Walram onder vuur maar ook zijn schoten en voorzetten werden gepareerd door de Valkenburgse keeper en verdedigers. De zeer gretig spelende Kyano draaide zich ook knap vrij, omspeelde daarna nóg een tegenstander maar had helaas onvoldoende kracht over voor een verwoestende uithaal, waardoor de keeper opnieuw kon redden.

Aan de andere kant was het geregeld alle hens aan denk voor ons doel. Geregeld moest zich een speler in de baan van een schot gooien om onheil te voorkomen. Dat kon echter niet voorkomen dat de gastheren driemaal het doel troffen voor de rust. Met een 3-0 achterstand, maar met verdienstelijk spel, mochten onze jongens aan de ranja.

jo11 2 170903b

Na de rust wisselden Lucas en Noud van positie en dat bleek goed uit te pakken. Want ondanks het feit dat Walram de sterkere ploeg bleef, konden we nóg wat vaker zelf gevaar stichten. Met name de uitblinkende Dyon zorgde een aantal keren voor gevaar, maar helaas werd zijn goede spel niet bekroond met een doelpunt. Walram wist ook na rust driemaal te scoren, maar gelukkig kwam er voor De Ster ook nog een verdiende eretreffer. Het was Lucas die op de middenlijn de bal oppikte en begon aan een onnavolgbare solo. Als Maradonna op het WK’82 tegen Engeland, passeerde Lucas één voor één het complete team van Walram, waarna hij de bal van dichtbij hard tegen de touwen knalde. Een prachtig doelpunt, Lucas.

De eindstand was dus 6-1, maar er is geen reden tot treurnis. Het spel was hoopvol en het was mooi om te zien dat de kopjes tot de laatste minuut omhoog bleven en iedereen zich ook bij een achterstand het snot voor de ogen bleef lopen. Klasse jongens!

Na de welbekende afsluitende penalty-serie werd Dyon nog uitgeroepen tot “man of the match”.

Volgende week een dubbel programma. Op zaterdag thuis voor de beker tegen Geleen Zuid JO11-2 en op zondag in Urmondia proberen om een beker te winnen op het toernooi aldaar.

De trainers

SoccerChallenge2017 left