Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

De tweede seizoenshelft zit er, na twee doordeweekse wedstrijden, op voor onze JO9-1. De jongens die zich via het kampioenschap in de najaarsreeks plaatsten voor een plek in de hoofdklasse hebben er een zware, maar wel zeer leerzame voorjaarsreeks op zitten. Na uitsluitend overwinningen vóór de winter, werd er dit voorjaar ook weer eens geleerd wat verliezen is. Het was echter mooi om te zien hoe goed het team zich kon meten met de beste F-teams uit Zuid-Limburg.
Alleen tegen Roda JC en Heer werden er dikke nederlagen geleden. Tegen DVO, Jekerdal en Geleen Zuid werden er kleine nederlagen met 1 of 2 doelpunten verschil geleden. Tegen Scharn werd er een zwaar bevochten puntje veroverd en tegen Langeberg werden er zelfs 3 punten mee naar Stein genomen.

jo91

Deze week stonden er op maandag (Groene Ster thuis) en woensdag (Kerkrade West uit) nog de twee laatste wedstrijden op het programma.

De Ster JO9-1 – Groene Ster JO9-1:  2-3
Op maandag werd er thuis gespeeld tegen Groene Ster JO9-1. Deze tegenstander had net als onze jongens 4 punten behaald. Een ploeg dus waarmee we ons moesten kunnen meten. In de eerste helft bleek daar echter niets van. Het leek wel alsof de jongens nog een middagslaapje aan het doen waren, want de eerste 10 minuten werd de gasten uit Heerlen geen strobreed in de weg gelegd. Groene Ster liep dan ook snel uit naar 0-3 en we mochten nog van geluk spreken dat er door Groene Ster twee penalty’s werden gemist.

De laatste 5 minuten voor rust, werd de rug gerecht en kwam er eindelijk wat geel-zwart voetbal op gang. Dat resulteerde in een strafschop toen Kyano door de keeper van Groene Ster werd neergehaald. Kyano nam de penalty zelf, zag de keeper de bal stoppen, maar knalde vervolgens de rebound hard en hoog binnen voor de 1-3.

Na afloop zou Kyano daarover zeggen: “Ik schoot bewust eerst tegen de keeper. In de rebound was het dichter bij en dus makkelijker.”

Met die stand gingen de ploegen de rust in. De jongens van De Ster was gelukkig duidelijk dat er beste iets te halen viel tegen deze tegenstander. Maar dan moest er wel wat meer energie in gestoken worden. En dat deed gelukkig ook iedereen in de tweede helft. Het werd dan ook 20 minuten voornamelijk eenrichtingverkeer richting het doel van Groene Ster. De spaarzame uitvallen werden door Lucas en Joep (vaak tegen een overtal), samen met keeper Warre, onschadelijk gemaakt. Voorin werden er de nodige kansen uitgespeeld.

Met name Sjoerd en Kyano kregen een aantal keren goede mogelijkheden om te scoren, maar hun inzetten misten net wat kracht, waardoor de keeper kon redden. Uiteindelijk was het de opnieuw prima spelende Dyon die een kans kreeg. Hij kreeg een mooie voorzet van Niels, nam de bal niet goed aan, maakte vervolgens een vreemd ogend rondje om de bal en knalde tot slot de 2-3 in het dak van het doel. Na afloop zou Dyon daarover zeggen: “Het was maar goed dat ik de bal verkeerd aannam, anders had ik misschien niet gescoord.” En daar is niks tegen in te brengen haha.

Helaas waren er na de 2-3 nog maar 5 minuten te spelen. Er kwam nog één goede kans want Niels raakte, na een mooie actie, met een hard schot de lat. Verder kwamen de jongens helaas niet. Na afloop baalden ze ontzettend, maar wisten ze zelf ook heel goed te vertellen dat deze nederlaag niet nodig was geweest, als ze dezelfde inzet en durf in de eerste helft hadden getoond.

Het was wel weer superleuk om te zien dat Noud, die zijn gebroken arm in het gips heeft, naar de wedstrijd kwam kijken en na afloop nog een penalty erin schoot. Noud is sinds zijn blessure vrijwel elke training en wedstrijd komen kijken. Daar kan zelfs menig eerste elftalspeler nog iets van leren. Klasse Noud!

Kerkrade West JO9-1 – De Ster JO9-1:  4-0
Op woensdag werd er afgereisd naar Kerkrade voor de laatste competitiewedstrijd. Tegenstander Kerkrade West had drie punten nodig om het kampioenschap te veroveren. Dat er een kampioenschap op het spel stond, bleek ook wel uit de publieke belangstelling langs de kant.

De thermometer gaf bij aanvang van de wedstrijd nog steeds 27 graden aan en aangezien alle scholen in Stein een studiedag hadden, stonden onze 9 jongens al met vermoeide middagen in de benen, aan de start. We gingen proberen om ook tegen de aanstaande kampioen gewoon lekker met lef te voetballen en er, ondanks de hitte, enorm veel energie in te steken. Gelukkig gaf de scheidsrechter al aan dat er elke helf een extra drinkpauze werd ingelast.

Onze jongens speelden een ijzersterke wedstrijd tegen een zeer sportieve tegenstander. De gastheren uit Kerkrade waren weliswaar de betere ploeg, maar ze hadden het verdomd moeilijk om een gaatje te vinden voor een schotpoging. En aan de andere kant kregen ze het toch geregeld benauwd bij de snelle uitvallen van onze jongens.

Na een minuut of 8 kwamen we op achterstand. Een mislukt schot werd van dichtbij ingetikt voor de 1-0. Vlak voor de eerste drinkpauze scoorde Kyano bijna de gelijkmaker. In twee instanties werden zijn schoten gered door de keeper. Jammer, want het was inmiddels ook wel duidelijk dat we niet zo heel veel kansen zouden gaan krijgen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk, na een 2-0 ruststand, in 4-0. De jongens van Kerkrade vierden feest en werden sportief gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap door onze jongens. Joep was na afloop zó teleurgesteld over de nederlaag (of gewoon gefascineerd door de schutterij-training naast het voetbalveld) dat hij in het kleedlokaal zei: “Pap, ich wul sjtoppe mit voetballe. Ich wul volgend sezoen bie de sjeit-club.”

Een compliment voor onze eigen jongens was ook woensdag weer, ondanks de nederlaag, zeker op zijn plaats. Warre keepte een sterke wedstrijd en zijn uittrappen zijn bijna altijd zó perfect, dat je het als trainer bijna normaal gaat vinden dat een jongeman van 9 jaar 18 van de 20 ballen perfect strak over een afstand van 20 meter trapt. Woensdag keepte hij in het shirt van Manuel Neuer en eigenlijk past dat prima bij hem. Top Warre!

Achterin waren Joep en Lucas deze wedstrijd ook weer de rotsen in de branding. Zonder de geblesseerde Noud hebben deze twee heren elke wedstrijd wat meer te doen gekregen dan normaal, maar dat hebben ze voortreffelijk opgelost. Lucas veroverde altijd al ontzettend veel ballen, en zijn lange solo’s van achteruit (met de oogkleppen op J) waren altijd al befaamd. Maar sinds hij de laatste weken ook geregeld prima de bal overspeelt naar een ploeggenoot, is het helemaal smullen geworden van Lucas “Sergio Ramos” Eussen. Grote klasse Lucas!

Zijn maatje Joep “Pepe” Schulpen was ook woensdag weer een onmisbare schakel. Net als de échte Pepe verliest ook Joep zijn hoofd nog weleens. Als een medespeler een beuk krijgt, dan trekt Joep zich dat aan en is hij even alleen maar bezig met het proberen te raken van een tegenstander. Maar als Joep gewoon zijn koppie erbij houdt, komt elke tegenstander hem drie keer tegen. En ook voetballend heeft hij dit seizoen veel vooruitgang geboekt. Inmiddels verstuurt hij elke wedstrijd meer passes met zijn ‘zwakke’ linkerbeen dan met rechts. Super Joep!

Onze benjamin Dyon Ortmans was ook woensdag weer lekker aan het voetballen. Na 40 minuten passen, tackelen, rennen en dribbelen stapte hij met een vuurrood hoofd van het veld. Als er één speler is die dit seizoen enorm gegroeid is, dan is het wel Dyon, die inmiddels wekelijks één van de beteren is. Klasse Dyon!

River Habets had tegen Groene Ster een mindere dag gehad, maar dat zette hij tegen Kerkrade West prima recht. “Rob, ich höb net bie McDonalds gegaete”, zei hij toen hij met een grote glimlach het veld op kwam. “Ich hoap dasse dalik tóch geweun kens renne, want angesj sjteisse vandaag vöäl naeve mich”, was de reactie. En dat had River zich goed in de oren geknoopt. Hij speelde lekker fel, verdedigde prima mee, en liet ook aanvallend een paar mooie acties zien met prima voorzetten. Als je zo goed bij de les bent, ben je een topper, River!

Bart Wessels had samen met maatje River de hele dag in het buitenbad van Steinerbos gelegen en zijn accu was na de laatste drinkpauze helemaal leeg. Dat is ook niet vreemd, want als Bart in het veld staat, geeft hij altijd 100%. Bart is een heerlijke speler om erbij te hebben: altijd aanwezig, altijd vrolijk, geliefd bij zijn ploeggenoten en altijd goed zijn best doend. Klasse Bart!

De geblesseerde Noud was er niet bij en dat merken we toch wel duidelijk in het veld. Noud is de man van het inzicht, de goede passes en de mooie passeeracties. En daarnaast is Noud, net als Bart, een jongen waarvan je er (qua gedrag) liefst 10 in een team hebt. Dan heb je het als trainer namelijk héél makkelijk. We hebben je gemist, Noud. Maar we gaan volgend seizoen zeker weer van je genieten!

Kyano Frijters slaagde er tegen Kerkrade West niet in om te scoren. En dat is vrij uniek. Want ook in deze zware klasse stond het vizier van Kyano heel vaak op scherp. Hij scoorde uiteindelijk 7 van de 11 doelpunten na de winterstop en was dus onze topscorer. Hij heeft zich inmiddels ook al wat échte spitsentrucs aangeleerd, in de vorm van het goed afschermen van de bal om vervolgens een vrijstaande medespeler te vinden. En als de nood aan de man is, hebben we in Kyano ook nog een prima keeper. Super Kyano!

Tegen Kerkrade West kreeg hij er niet veel gelegenheid toe, maar Sjoerd Beckers is de onbetwiste “pingel-koning op de vierkante meter” van het team. Sjoerd heeft er zichtbaar plezier in om een tegenstander te passeren, hem te laten terugkomen, om hem daarna nógmaals uit te spelen. In de najaarsreeks ging dat nét even wat makkelijker, maar tóch kon Sjoerd ook ná de winterstop vrijwel elke week weer wat heerlijke bewegingen laten zien. Ook zijn goede inzicht en prima vrijlopen is opvallend voor een jongen van 8. En als straks de snelheid en kracht vanzelf komen, dan heeft Sjoerd alle ingrediënten om een heerlijke voetballer te worden. Klasse Sjoerd!

En tot slot was Niels Schulpen tegen Kerkrade West de uitblinker aan onze kant. Ook híj rende veertig minuten lang met vuurrood hoofd van voor naar achteren. Achterin ploeggenoten helpen en ballen afpakken, om vervolgens weer een sprint over 40 meter te trekken met de bal aan de voet. Na een gewenningsperiode tegen sterkere en fysiekere tegenstanders, is Niels de laatste weken weer lekker op dreef. Ondanks dat tegenstanders vaak een kop groter zijn weet hij toch elke wedstrijd weer een heel aantal keren langs diverse verdedigers te slalommen. En dat hij dan ook steeds vaker het overzicht behoudt en een lange sprint met een prima steekpass of voorzet afsluit, is alleen maar des te knapper. Super Niels!

En zo sluiten we een mooi en leerzaam competitiejaar af. Het seizoen zit er echter nog lang niet op. Komend weekend gaan de meesten genieten van het kamp bij De Ster en daarna staan er nog drie toernooien op het programma.

Jongens, we zijn trots op jullie!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.