Op een zaterdagochtend waarop er verder geen jeugdvoetbal was (vanwege de meivakantie) speelde onze F1 een leuke oefenwedstrijd tegen Haslou F1. De jongens moesten het doen zonder Bart en River, die lekker op vakantie waren. En ook Noud kon niet meespelen. Zijn seizoen zit er helaas op, nadat hij afgelopen woensdag zijn arm brak bij een ongelukkig val. Het was wél hartstikke leuk dat Noud vandaag naar zijn teamgenoten kwam kijken. Je bent een échte teamplayer Noud! Grote klasse!

foto1pano

Door dat drietal afwezigen waren er nog 7 spelers over. Omdat we aan de val van Noud hadden gezien dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, hadden we nog een gastspeler uitgenodigd vandaag. Het vinden van een vrijwilliger was nog een behoorlijk karwei geweest. Het leek wel alsof heel Stein op vakantie is. Gelukkig wilde Dyon’s broer Mika (normaal in de E4 spelend) ons vandaag helpen.

Vandaag was ook een uitgelezen mogelijkheid voor onze topscorer Kyano om eens een wedstrijdje te keepen. Hij vraagt het geregeld, maar accepteert al een heel seizoen dat Warre ons doel prima verdedigt en dat we Kyano goed kunnen gebruiken als afmaker voorin. Maar vandaag mocht Kyano weer eens lekker keepen. En Warre vond het prima om weer eens een wedstrijdje te voetballen.

Het werd een leuke wedstrijd die goed op en neer ging, maar waarbij onze jongens toch wel wat sterker waren dan de gasten uit Elsloo. Die kwamen echter wél na 7 minuten op voorsprong toen hun spits de bal op de middenlijn oppikte, snel doorliep en doeltreffend uithaalde.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Sjoerd, die in de spits weer de hele wedstrijd zijn heerlijke techniek liet zien, kapte zich vrij en schoof de bal naar Warre, die met links knap binnenschot: 1-1.

Niet lang daarna veroverde Lucas de bal en gaf meteen een prachtige dieptepass op Mika. Die nam de bal aan, dribbelde een paar meter door en schoot toen hard en hoog de 2-1 binnen.
De Ster bleef nu aanvallen. Niels pakte aan de linkerkant een bal af, dribbelde naar binnen en toen hij niet werd aangevallen, besloot hij de bal in de lange hoek binnen te schieten: 3-1

Nog nét voor de rust viel ook de 4-1. Het was Mika die aan de rechterkant een mooie actie maakte en vervolgens hard binnenschoot. Zijn broertje Dyon probeerde het een minuut later nog een keer van afstand. De bal krulde perfect richting kruising, maar de keeper van Haslou voorkwam de treffer met een prachtige redding.

Na de verdiende ranja (het was lekker warm en alle spelers aan beide zijden gaven zich voor 100%) begon de tweede helft. Ook nu was Haslou de eerste ploeg die scoorde. En zo stond het weer 4-2.
Daarna waren er een paar prachtige aanvallen van De Ster-zijde. In eerste instantie leidden die nog niet tot een treffer. Maar toen Niels aan de linkerkant twee tegenstanders passeerde op de achterlijn en de bal mooi voorgaf, kon Dyon fraai de 5-2 binnenglijden.

Nu was het weer de beurt aan Haslou. Ze scoorden via een prima gemikt hard schot in het dak van het doel. Kyano keepte een prima wedstrijd, maar hier was ook voor hem geen houden aan.

Daarna was het weer de beurt aan onze jongens. Sjoerd speelde zijn man uit en zag Mika helemaal vrij staan. En die maakte optimaal gebruik van de kans en scoorde zo de 6-3. Vlak daarna veroverde Mika de bal en gaf een prima pass op Niels die doeltreffend afrondde. Het doelpunt werd echter door de goed fluitende Milano afgekeurd vanwege een overtreding.

Tóch was het slotakkoord voor Niels. Al kwam zijn laatste doelpunt voor 95% op naam van Sjoerd. Die kapte zich weer eens goed vrij en schoof de bal richting lange hoek. Via de paal kwam de bal weer terug in het veld waar Niels er als de kippen bij was om de 7-3 binnen te knallen.

Al met al een hele leuke wedstrijd waarin onze jongens weer veel mooie dingen hebben laten zien. Gastspeler Mika speelde prima en glunderde na afloop van oor tot oor met zijn gescoorde hattrick. Kyano keepte prima en vooral zijn uittrappen waren steeds perfect gericht naar vrijstaande spelers. Warre voetbalde lekker achterin, stond steeds op de goede plek om passes te onderscheppen en zorgde dan steeds voor goede voortzettingen.
Joep was de eerste helft wat wild aan het verdedigen, maar toen hij daarna ook lekker rustig ging voetballen, was hij weer ijzersterk. Lucas was hartstikke trots op zijn assist en dat mag ook. Hij was vandaag één van de uitblinkers. Dyon gaat als midmidden elke week nóg weer wat beter spelen. In het begin van het seizoen speelde hij vaak achterin, maar eigenlijk is hij met zijn inzicht en goede passes een échte middenvelder. En dat laat hij de laatste weken ook geweldig zien. Sjoerd liet de échte voetballiefhebbers weer een paar keer genieten van technische hoogstandjes en had aan het eind van de wedstrijd ook weer 3 assists achter zijn naam staan. Niels tot slot was vandaag de man of the match. Hij wisselde mooie passeeracties weer prima af met goede passes én scoorde vandaag ook nog twee keer.

Lekker dat we vandaag weer hebben kunnen voetballen. Een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander!

De trainers