Op woensdagavond stond er voor De Ster JO9-1 een competitiewedstrijd op het programma tegen Heer JO9-1. Op de ranglijst vooraf ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. De Ster neemt de 7e plaats in en Heer stond op de 6e plaats. De krachtsverhoudingen tijdens de wedstrijd waren echter heel anders.

foto1Want vandaag gebeurde hetgeen we in december vreesden toen ons team in de hoofdklasse werd ingedeeld: dat je een tegenstander tegenkomt, die gewoon veel en veel sterker is. En dat is helemaal geen schande. Onze jongens hebben zich tot nu toe voorbeeldig staande houden. Tegen sterke ploegen als DVO, Jekerdal en Geleen Zuid werden slechts kleine nederlagen geleden, tegen Scharn werd zelfs een puntje gepakt en tegen Langeberg werd de enige overwinning geboekt. Vandaag zat dat er helaas geen moment in.

foto2De ploeg moest het doen zonder spits Sjoerd, die geniet van een vakantie. Bovendien was topscorer Kyano ziekjes en liep de ijzersterke Noud na een kwartier spelen een blessure op, waardoor hij de strijd moest staken. Tegenstander Heer bleek bovendien in topvorm. Hun samenspel was mooi om te zien, alle spelers beschikten over een goede techniek en ook verdedigend stonden ze hun mannetje.

Desondanks kwamen onze jongens wél nog op een 1-0 voorsprong. Noud pikte na 5 minuten een afgeslagen hoekschop op, passeerde een tegenstander en schoot de bal met links perfect in het hoekje binnen! Mooie goal Noud!

foto3Maar eerlijk is eerlijk: ondanks dat er op dat moment pas 5 minuten waren gespeeld, had Heer al op een 0-2 voorsprong kunnen staan. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. En nog voor de rust werden ook de 1-2 en 1-3 gescoord.

foto4

Na de rust ging het helemaal hard. Vrijwel elke Heer-aanval werd doeltreffend afgerond. Aan de andere kant kregen Kyano, Niels en Bart ook nog kansen op eretreffers, maar dat was hen helaas niet gegund.

De eindstand was 1-9. En het klinkt misschien gek, maar eigenlijk kon onze jongens niet eens een verwijt worden gemaakt. Er was 200% inzet bij iedereen, we hebben prima verdedigende acties gezien, mooie passeerbewegingen en een goede goal. Maar de tegenstander was gewoon een maatje te groot.

foto5

Aanstaande zaterdag spelen onze jongens een vriendschappelijk wedstrijdje tegen Haslou. River en Bart liggen op dat moment lekker in de zon en Noud is dan wellicht nog geveld door een blessure. Maar dat heeft voor de anderen ook zo z’n voordelen. Warre, Lucas, Joep, Dyon, Sjoerd, Niels en Kyano weten dan in ieder geval dat ze lekker de hele wedstrijd mogen voetballen tegen de buren uit Elsloo.

De trainers

GRATIS VOETBAL