En keeper Warre gaat volgend seizoen naar Roda JC!!!!

Vandaag stond er voor de jongens van de F1 een competitiewedstrijd op het programma tegen Jekerdal F1. Vanwege vakanties en communies bij beide teams werd er geen speeldatum gevonden in het weekend. Bijkomend probleem was dat de velden van Jekerdal doordeweeks helemaal vol gepland zijn. En dus speelde Jekerdal F1 op woensdag haar “thuis”wedstrijd tegen onze jongens in Stein.
Trainen op woensdagmiddag blijkt vaak een zware bevalling voor de kids. Net thuis van een hele middag buiten spelen of een verjaardagsfeestje en dan meteen naar de voetbalclub… na een half uurtje trainen is de accu dan vaak leeg. Maar vandaag lieten onze jongens zien dat een wedstrijd extra krachten in ze losmaakt. Want het was smullen.

ster jo9 jerkerdal jo9Tegenstander Jekerdal behoort tot de top in deze hoofdklasse. Vrijwel elke tegenstander die we de afgelopen weken spraken, benoemde Jekerdal als de beste ploeg die ze tot nu toe getroffen hadden. Dat bewezen ze bovendien door onlangs maar met 2 doelpunten verschil van Roda te verliezen. Een zware kluif dus voor onze jongens.

De Ster begon prima aan de wedstrijd. Met name Bart was aan de rechterkant lekker aan het voetballen: leuke acties, goeie passes en lekker fel ballen veroveren. Bart speelde top. De tegenstander bleek echter over een echt talentje in de spits te beschikken. Hij draaide zich na een minuut of 7 mooi vrij en liet keeper Warre kansloos: 0-1.

De kopjes bij onze jongens gingen niet omlaag. Er werd heerlijk gestreden én… er werd gewoon leuk gevoetbald. Sjoerd liet mooie trucjes zien, Lucas won weer elk duel en had mooie acties in huis, Niels had een paar mooie acties, en Joep en Noud vonden van achteruit steeds weer de goede voetballende oplossing.

Na een kwartier spelen wist de spits van Jekerdal voor de tweede keer het net te vinden. In eerste instantie had Warre nog prima gered, maar in de rebound werd de bal in het dak van het doel geknald: 0-2.
Voor De Ster bleek die achterstand alleen maar reden om het gaspedaal nog verder in te trappen. Warre zorgde voor een snelle uitworp naar Dyon, die passte prima naar River, die op zijn beurt een goede pass op Kyano gaf. Kyano snelde langs zijn tegenstander en kon alleen richting doel. Even keek hij naar de meegelopen Sjoerd, maar toen de keeper daarop een stapje richting Sjoerd zette, knalde topscorer Kyano de bal in de korte hoek binnen: 1-2.

Scheidsrechter Milano floot voor de rust. Even tijd voor een bekertje ranja en daarna weer lekker doorvoetballen. Want de accu bleek nog lang niet leeg te zijn.
Na de rust startte De Ster weer sterk. Spits Kyano werd aangespeeld en kon alleen richting doel. De bal bleef even hangen in het gras, waardoor een verdediger kon terugkomen. Kyano kapte zich echter handig vrij, nam de bal een pas mee, wachtte even tot de keeper kwam uitlopen en de verdediger bijna weer terug kon komen, en punterde de bal toen heerlijk in het hoekje: 2-2. Een prachtige goal Kyano!

De tweede helft viel Noud weer op met een aantal prachtige passeer-acties en goede passes. River probeerde het een aantal keren met fraaie afstandschoten. Sjoerd kapte zich geregeld mooi vrij en vond altijd een vrijstaande medespeler. Bart knokte zich weer een slag in de rondte en kreeg nog een mooie schietkans. Niels had een paar mooie acties op snelheid en scoorde aan het eind bijna nog de winnende treffer, maar zijn schot werd net gered door de keeper. Lucas veroverde weer lekker veel ballen en was, net als Joep, bijna niet te kloppen achterin. Warre heerste in het doel en plukte elke voorzet uit de lucht. Kyano loerde voorin op een kansje op nóg een treffer en bleef altijd goed aanspeelbaar.

Maar de absolute man of the match aan De Ster-kant was vanavond onze jongste speler, Dyon. Die heeft ‘de pech’ dat hij eind december is geboren, waardoor hij wekelijks moet opboksen tegen tegenstanders die vrijwel een vol jaar ouder zijn. Maar dat doet hij met verve. En vanavond zeker! Zowel als midmidden als achterin was hij continu zijn tegenstanders de baas in de duels, blokte hij gevaarlijke schoten met fraaie slidings, en had hij in balbezit altijd een goede pass in huis. Super Dyon!

Uiteindelijk kregen onze jongens echter niet het punt waar ze zo hard voor geknokt hadden. Want een paar minuten voor tijd wist Jekerdal de winnende 2-3 te scoren. En eerlijk is eerlijk, ondanks dat onze jongens een punt zeker verdienden, waren de gasten uit Maastricht (die ook nog twee of drie keer de paal raakten) toch net een ietsie-pietsie beter. Maar na zo’n super wedstrijd konden zelfs onze jongens zelf leven met een nederlaag. Klasse gedaan jongens. De trainers zijn trots op jullie!

Na de wedstrijd kwam er ook nog het geweldige nieuws dat onze top-keeper Warre (die al een aantal weken meetraint in Kerkrade) volgend seizoen bij Roda JC gaat voetballen. Een mooie beloning voor Warre’s keeperskunsten dit seizoen. En dan te bedenken dat hij vóór de start van dit seizoen nog nooit een wedstrijd had gekeept! We gaan je volgend seizoen missen Warre, maar het is je van harte gegund!

De trainers

voetbalweek2019 banner