Zaterdag moesten de jongens van de JO9-1 aantreden tegen de enige ploeg, waartegen ze ook vóór de winterstop al hadden gespeeld, DVO. Destijds speelden onze jongens een top-wedstrijd en wisten ze in Sittard, na een 1-2 overwinning, de punten mee naar Stein te nemen. Beide ploegen promoveerden aan het einde van de eerste seizoenshelft naar de hoofdklasse en daar mochten ze dit weekend opnieuw de strijd aanbinden.

De eerste helft was DVO de beter combinerende ploeg, maar was De Ster daadkrachtiger. Achterin gaven Bart, Joep en met name uitblinker Lucas geen enkele kans weg tegen de handige aanvallers uit Sittard. Verder dan een aantal afstandschoten en hoekschoppen, die keeper Warre handig uit de lucht plukte, kwamen de gasten niet.

Aan de andere kant kregen onze jongens wél de nodige kansen, omdat het balletje altijd vrij snel gericht naar voren werd gespeeld. De eerste kans was voor Kyano, na een prima pass van Noud. De goede DVO keeper wist echter te redden. Ook de tweede kans was voor Kyano en ditmaal was het wél raak. Zijn schot caramboleerde via de voet van de keeper richting doel en daar kon de doorgelopen Kyano zelf het laatste tikje geven: 1-0.

Na de 1-0 had de ploeg kansen om verder uit te lopen. Eerst was het Niels die een hoekschop nam en die de afgeslagen bal opnieuw voor zijn voeten kreeg. Niels mikte de bal op de paal waardoor de stand onveranderd bleef. Vervolgens was het Sjoerd die prima werd vrijgespeeld door Noud en die het tot driemaal toe mocht proberen. De eerste twee inzetten werden door de keeper en een verdediger gered, waarna de derde poging over de lat verdween.

De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong. Tijdens de rust begon het ineens keihard te regenen en de eerste 5 minuten na de rust hadden onze jongens het vooral druk met het kijken naar de regen. Bovendien kregen de aanvallers van DVO tijdelijk de geest, waardoor de score ineens werd omgebogen naar een 1-3 voorsprong voor DVO. Na de rust bleef DVO de beter voetballende en gevaarlijkste ploeg. De Ster kwam er slechts sporadisch uit. Kyano of Sjoerd stond voorin op een eiland omdat de rest van de ploeg het druk had met verdedigen en dat zoveel energie kostte dat er geen steun aan de aanval gegeven kon worden. Alleen Niels had de laatste 10 minuten een drietal mooie actie in petto, maar zijn pogingen leverden helaas net geen doelpunt op. De prima fluitende scheidsrechter Sem floot voor de laatste keer en DVO mocht de overwinning gaan vieren.

Onze jongens hebben een prima eerste helft gespeeld en over het geheel bezien was het een leuke gelijkopgaande wedstrijd met uiteindelijk een terechte winnaar. Tot nu toe valt het hoofdklasse-avontuur absoluut niet tegen. Komend weekend geen wedstrijd voor de ploeg maar op zondag wél een team-uitstapje dat de jongens zelf bijeen gespaard hebben met de verkoop van loten van de grote club-actie. Het wordt een échte jongensdag met eerst lasergamen in Daneken-bos en vervolgens zwemmen in Glanerbrook. Dat wordt vast superleuk!

De trainers