Vandaag mocht De Ster JO9-1 op bezoek bij Langeberg JO9-1. Beide ploegen waren de eerste seizoenshelft kampioen geworden in hun eigen 1e klasse. Op voorhand dus een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. In de praktijk bleek dat inderdaad ook het geval te zijn.
Doordeweeks hadden de jongens nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de schoolvriendjes van keeper Warre, Rekem JO9-1. Of zoals Sjoerd ’s middags tegen opa en oma had gezegd: “vanoavend sjpele veer unne interland!”

de ster jo9 01 verslaat langebergDie wedstrijd was in een 11-3 overwinning geëindigd door drie goals van zowel Kyano als Niels, twee goals van zowel Bart als Sjoerd en één goal van Warre (die het laatste kwartier had gevoetbald).

In de doordeweekse wedstrijd had het team het nog moeten doen zonder de geblesseerde Joep en River, maar vandaag waren beiden gelukkig weer hersteld. Er kon dus op volle sterkte aangetreden worden.

De eerste helft begon Langeberg feller aan de wedstrijd. De Ster was daardoor nauwelijks in staat om tot fatsoenlijk voetbal te komen. Aan de andere kant waren het gelukkig verdediger Bart en keeper Warre die tegendoelpunten in de beginfase voorkwamen door tijdig in te grijpen. Echt grote kansen kreeg Langeberg immers ook niet.

de ster jo9 01 verslaat langeberg1

Het tweede deel van de eerste helft was De Ster de bovenliggende partij. Eerst was het River die met een pegel op de lat het Langeberg-doel deed trillen. Even later kreeg Kyano een goede kans, die helaas net naast werd gemikt. Een nieuwe pegel van River werd door de Langeberg keeper prachtig gered. Het leek lange tijd op een doelpuntloze eerste helft af te stevenen, maar 5 minuten voor de rust werd de ban toch gebroken. Noud schoot een hoog opstuitende bal hard en hoog voor het doel langs en daar was het goaltjesdief Kyano die met een karatetrap een voet tegen de bal kreeg en de 1-0 aantekende.

de ster jo9 01 verslaat langeberg2

De tweede helft was De Ster ook weer de iets sterkere ploeg. En dat resulteerde al snel in een verdubbeling van de voorsprong. Bart veroverde achterin de bal en gaf een prima pass op Kyano. Die hield zijn tegenstander goed af met zijn lichaam, liet de bal voorlangs lopen en toonde zich sneller in de spring. Kyano rondde af met een strak schot langs de uitlopende keeper en zo stond het 2-0.

De Ster leek te gaan doordrukken en het voetbal werd nu ook beter. Er werd mooi gecombineerd en er waren ook geregeld mooie technische hoogstandjes te zien. Bart smeet er achterin, na een ‘sur-plasse’ van 10 seconden, een schaar uit en passeerde zo zijn tegenstander. Sjoerd passeerde op prachtige wijze drie keer in 5 seconden zijn tegenstander uit, met wisselende trucjes. Niels was zijn tegenstander keer op keer te snel af. Die acties leidden echter niet tot doelpunten. Sterker nog: uit snelle tegenstoten was het Langeberg dat een paar keer gevaarlijk werd. Gelukkig was het Warre die tweemaal in 1 tegen 1-situaties met prachtige saves een tegendoelpunt voorkwam. Bij zijn laatste redding was de spits van Langeberg in de rebound echter het oplettendst, waardoor hij alsnog de 2-1 kon binnenschieten.

de ster jo9 01 verslaat langeberg3Werd het dan nog billenknijpen? Nou, eigenlijk niet. De laatste 10 minuten waren Lucas, Joep en Dyon achterin onklopbaar, waardoor er geen bal meer op ons doel kwam. En voorin waren het op dat moment Sjoerd, River en Niels die tot fraaie aanvallen kwamen. Een inzet van Sjoerd strandde eerst op de paal. Maar even later kreeg Sjoerd, op fraai aangeven van Dyon een nieuwe kans. Sjoerd nam de bal goed aan, voelde de uitlopende keeper naderen en plaatste de bal met een subtiele voetbeweging langs de keeper. Tergend langzaam rolde de bal nét naast de paal in het netje.

de ster jo9 01 verslaat langeberg4Daarmee was de overwinning een feit. De eerste sinds de winterstop. En die werd natuurlijk goed gevierd. Er werd extra hard aangemoedigd tijdens de penalty-reeks, extra hard gezongen onder de douche, en… de onvermijdelijke levende pyramide werd weer eens gevormd:

Proficiat jongens!

De trainers