Zaterdag stond voor onze JO9-1 een zware wedstrijd op het programma. De jongens moesten op bezoek bij de ploeg die vóór de winterstop kampioen was geworden in de hoofdklasse, Geleen Zuid JO9-1. Een tegenstander bovendien die in november onze jongens had uitgeschakeld voor de beker met een duidelijke uitslag (2-8). Zaterdag bleek echter dat het team ontzettend veel vooruitgang heeft geboekt. De start van de wedstrijd was desondanks moeizaam. Geleen was veel sterker en scoorde al tweemaal in de openingsfase. Daarna kwamen de kansen voor ons. Onze spits Kyano werd tot tweemaal toe gelanceerd en kwam alleen vrij voor de keeper. Een keer kwam de mooie pass van Sjoerd en een keer van Noud. Beide keren probeerde Kyano de ver uitgekomen keeper te omspelen maar beide keren was het vervolgens een meegelopen verdediger die nog net op tijd kon ingrijpen.

JO09 1 geleenzuidGeleen kreeg intussen aan de andere kant ook haar kansen en die waren wel meteen raak. En zo liep de score op naar 4-0. Onze jongens bleven desondanks knokken voor een doelpunt en dat leek er op slag van rust te komen toen eerst Sjoerd en toen Kyano het in dezelfde seconden vanaf 3 meter van het doel mochten proberen, maar beiden stuitten op een op de doellijn liggende verdediger.

In de rust waren de jongens teleurgesteld over de 4-0 achterstand. Het geloof was even weg. De trainers riepen echter op dat we de tweede helft zelf gewoon bij 0-0 gingen starten en dat we gingen proberen om de tweede helft gelijk te spelen of zelfs te winnen. In die doelstelling had de ploeg wel geloof, getuige de reacties van de kinderen.

De tweede helft speelden alle kinderen een top partij. Warre was in het doel onpasseerbaar, met zelfs twee fantastische reddingen in 1 tegen 1 situaties. Dyon veroverde veel ballen en zocht altijd netjes de voetballende oplossing. Lucas had een topdag. Ook hij veroverde weer veel ballen en waar hij normaal dan vaak begint aan lange solo’s daar speelde hij de ballen vandaag geregeld mooi over naar een medespeler. Eén keer zelfs met links. Iets waar hij na afloop zo trots op was dat hij het in het kleedlokaal nog een paar keer aanhaalde.

Ook Bart was in de tweede helft niet te passeren. En zijn maatje Joep toonde zich weer eens de échte bikkel van het team. Zonder een overtreding te maken was hij elke aanvaller de baas met soms angstaanjagend felle ingrepen. Noud was altijd rustig aan de bal en zette zijn aanvallende teamgenoten geregeld met mooie passes aan het werk. Op de vleugels hadden Niels en River een aantal fraaie acties en beiden kwamen tot meerdere gevaarlijke schoten op doel of voorzetten. En in de spits zorgden Sjoerd en Kyano door fel druk zetten dat ballen al vroeg werden veroverd waardoor we kansen kregen. Sjoerde etaleerde bovendien een paar keer zijn gelikte techniek met fraaie acties.

Uiteindelijk viel de verdiende goal voor onze jongens halverwege de tweede helft. River werd op links vrijgespeeld en mocht opstomen. Zijn kanonskogel kon door de keeper met moeite verwerkt worden, en Kyano was er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te tikken.

Er werd verder niet meer gescoord waardoor de in de rust uitgesproken doelstelling was behaald door de jongens: de tweede helft was gewonnen. Ongetwijfeld speelde Geleen Zuid (dat een prachtige ploeg heeft) de tweede helft niet meer zo sterk als de eerste, maar onze jongens dwongen deels ook zelf af dat ze de tweede helft gelijkwaardig waren.

De penaltyserie werd vervolgens, met name dankzij keeper Warre, ook nog eens met 7-1 gewonnen, waardoor onze jongens ondanks een 4-1 nederlaag met een lach op hun gezicht het kleedlokaal opzochten.

De trainers