Na de opening van het hoofdklasse-avontuur vorige week tegen het veel sterkere Roda, was er vanochtend de eerste kans voor onze JO9-1 om te laten zien waar ze staan ten opzichte van de andere amateurploegen. Tegenstander was Scharn, dat vóór de winterstop als 3e was geëindigd in deze klasse. Een tegenstander van formaat dus.
Doordeweeks hadden onze jongens lekker getraind. Op maandag lekker in ‘de pratsj’ op het grasveld (met buikschuivers door de plassen als afsluiting) en op woensdag op het kunstgras. Vandaag moesten de jongens het doen zonder onze bikkel Lucas, die last had van ontstoken hakken. De anderen moesten vandaag dus maar een stapje extra zetten om dat op te vangen.

En dat deden onze jongens! Het eerste deel van de eerste helft was De Ster de betere ploeg. Het balletje werd mooi rondgetikt en bij balverlies werd de bal meestal al weer snel terugveroverd. Joep en Bart hielden het goed gesloten achterin, met hulp van keeper Warre en midmidden Noud. En voorin waren het vooral Niels en Kyano die de achterhoede van Scharn problemen gaven.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Scharn wel sterker. Hun aanvallers kregen de smaak te pakken en dat zorgde voor het nodige gevaar. Onze bulldozer Joep trok een keer handig aan de noodrem en had geluk dat de scheidsrechter floot voor vrije trap, terwijl twee andere Scharn-spelers door konden lopen naar het doel. En keeper Warre kon een schot net voor of net achter de doellijn keren. Aangezien er geen doellijntechnologie op ’t Hetjen is en de scheidsrechter er iets te ver vanaf stond, werd er geen doelpunt gegeven.

Het leek erop dat we met een 0-0 de rust zouden kunnen bereiken. Al hadden we daar ook wat hulp van de paal bij nodig. Toch was het Scharn dat vlak voor rust via een mooie kopbal uit een hoekschop de 0-1 scoorde.

Na de rust was het aanvankelijk alle hens aan dek. Het was aan paal en lat, sterk keepen van Warre en een aantal goede verdedigende ingrepen van Noud, Joep en Bart te danken dat de tussenstand op 0-1 bleef steken. Scharn was nu toch wel echt de betere ploeg. Een enkele keer konden we zelf ook iets fraais laten zien. Een actie van Niels bracht de bal bij Kyano, die zich in de spits vrijdraaide en passte naar de vrijstaande Sjoerd. Zijn inzet werd helaas corner getikt door de keeper.

Inmiddels waren de laatste 7 minuten aangebroken. Scharn werd wat vermoeider, maar bij onze jongens bleef het heilige vuur branden. Noud, Joep en Bart lieten niemand meer passeren achterin. River kreeg de geest aan de linkerkant en had een paar prima acties, waarvan er één werd besloten met een schot dat net naast getikt kon worden door de keeper. Dyon bikkelde als midmidden als vanouds. En voorin bleven Kyano, Sjoerd en Niels geloven in de gelijkmaker. Zij werden ook telkens prima aan het werk gezet via mooie gerichte uittrappen van keeper Warre.

In de laatste minuten kregen onze jongens drie hoekschoppen in een tijdbestek van een paar minuten. Ook keeper Warre werd door de trainers naar voren gestuurd. Joep bleef trouw achterin in zijn eentje het fort bewaken en de rest probeerde de gelijkmaker te forceren uit de hoekschoppen. En uiteindelijk kregen de jongens dan toch loon naar werken. Niels speelde de mee naar voren gerende keeper Warre uit een hoekschop snel aan. Warre schoot de bal richting het oerwoud van spelers voor het doel. Daar was het Noud die de bal controleerde en de 1-1 in het hoekje schoof.

De gelijkmaker werd luid bejubeld en in de resterende minuten werd er gevochten om het gelijke spel te behouden. Na het laatste fluitsignaal werd het behaalde punt gevierd als een kampioenschap door de jongens.

Eerlijk is eerlijk: Scharn had de overwinning zonder twijfel verdiend. Maar aan de andere kant verdienden onze jongens ook een puntje voor het vertoonde spel én de super inzet vandaag.

Een heel dik compliment aan de hele ploeg!

De trainers

jo9 1

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht