Na het vroege opstaan van afgelopen zaterdag voor de erg vroege uitwedstrijd in Herten, moest er op maandagavond alweer in het donker vertrokken worden voor een uitwedstrijd. Ditmaal vertrokken de auto’s om kwart voor 6. En koud dat het was! De kinderen waren allemaal behoorlijk hieper-de-pieper vanwege de mogelijkheid om vanavond al kampioen te worden bij winst tegen Susteren. Al wisten we ook dat het een zware kluif zou worden tegen deze tegenstander die op de derde plaats staat.

De kinderen waren net op tijd ‘uitgestuiterd’ van opwinding, toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Dat stuiteren deden overigens de 3 wisselspelers die beurtelings naast de trainers stonden de hele wedstrijd door langs de kant wél nog steeds. En ook bij de grote supportersschare langs de lijn was de spanning voelbaar.

Op het veld ontspon zich dan ook een superspannende wedstrijd. Susteren had allemaal lekker felle spelers, waarvan er ook nog een paar leuke dribbel-acties maakten. Het was 40 minuten lang alle hens aan dek om tegendoelpunten te voorkomen. En dat deden onze jongens met verve. De hele wedstrijd lang vochten ze allemaal als leeuwen. Warre was in het doel (bijna) onpasseerbaar en kwam een paar keer gedurfd uit zijn doel glijden om een gevaarlijke aanval te onderbreken. Achterin was Noud weer onpasseerbaar en wisten ook Joep en Dyon met veel vechtlust en slidings de nodigen aanvallen af te breken. Misschien had Susteren in één geval zelfs een penalty verdiend toen Joep een aanvaller stuitte, maar de jongens boften dat de scheids dat niet vond passen in een sportieve en gelijk opgaande wedstrijd.

Op het middenveld renden River, Bart, Lucas en Niels zich de longen uit het lijf. Het was van alle vier superknap dat ze daarbij niet alleen maar in verdedigend opzicht hard renden, maar ook in balbezit meteen weer de energie hadden om aanvallend iets te ondernemen.

En voorin hadden Sjoerd en Kyano het lastig met sterke tegenstanders en met het feit dat ze meestal nog een half veld moesten overbruggen als ze in balbezit kwamen. Desondanks knokten ook zij zich een slag in de rondte en bleven ze de hele wedstrijd ‘gas geven’.

De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand. Meteen na de rust leek Susteren de wedstrijd te beslissen. De aanvaller van Susteren kwam direct na de aftrap oog in oog met Warre en scoorde knap. Aangezien we tot dat moment nog geen keer op doel hadden geschoten, leek het een lastige klus te worden om de gelijkmaker te scoren. De kopjes bij de kinderen gingen echter niet omlaag en het spel verplaatste zich de eerste tien minuten na rust steeds meer richting doel van Susteren. Meer dan een paar hoekschoppen leverde dat niet op. Maar… juist uit die hoekschoppen scoort dit team iedere wedstrijd weer één of meerdere doelpunten. Ook vandaag was dat weer het geval. Niels ging de hoekschop nemen. De trainers zagen langs de kant dat maar één speler in geel-zwart voor het doel stond en riepen nog op de anderen om ook richting doel te gaan. Niels wachtte daar echter niet op en mikte de bal bij de tweede paal op het hoofd van de kleinste man van het veld, onze spits Sjoerd. Sjoerd knikte, zoals zo vaak dit seizoen, binnen en bracht zo de 1-1 op de borden. Knap hoor Sjoerd. Zo zie je maar dat koppen bij de pupillen niks met lengte, maar veel meer met inzicht en lef te maken heeft. Klasse!

Na dat doelpunten was het de laatste 10 minuten weer een kwestie van hard werken en met man en macht een tegendoelpunt voorkomen, want Susteren drong nog eens sterk aan. Na 40 minuten voelde het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en het daarmee behaalde punt als een beloning. Klinkt misschien gek als je vooraf weet dat je kampioen kunt worden bij winst. Maar tegen deze sterke tegenstander zat er niet meer in. Mooi gevoetbald werd er vandaag alleen door Susteren. Maar onze mannen verdienen een dik compliment voor hun inzet en vechtlust. Klasse gedaan jongens!

In de avond kwam nog het allerleukste nieuws voor de jongens. Want trainer Barry kreeg bericht van Roda JC dat de oefenwedstrijd van donderdag in het Parkstad Limburg-stadion gespeeld wordt. Dat zal een héle belevenis worden voor ze. En hopelijk kan dan zaterdag alsnog het kampioenschap worden binnengehaald via een gelijkspel of winst tegen het eveneens sterke VV Sittard.

De trainers

hallenmasters left banner