De jongens van De Ster JO9-1 hebben deze week een programma dat meer lijkt op dat van een Engelse topclub dan op dat van een doorsnee pupillenteam. In een tijdsbestek van 8 dagen staan er maar liefst 4 wedstrijden op het programma. Vandaag werd er gevoetbald in Herten tegen SHH, maandag staat een competitiewedstrijd tegen Susteren op het programma, op donderdag wordt er geoefend tegen Roda JC en volgende week zaterdag wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen VV Sittard.

De ster JO9 1 26nov16Een drukke week dus maar ook een erg leuke week. Een wedstrijd tegen Roda JC spreekt altijd aan, maar ook de competitiewedstrijden zijn leuk. Immers, bij winst van 2 van de 3 wedstrijden mogen de jongens zich kampioen noemen van deze 1e klasse. De eerste van die drie competitiewedstrijden werd vandaag gespeeld. Tegenstander was hekkensluiter SHH uit Herten. Een vereniging die dermate groot is dat de pupillenwedstrijden al om 8.30u starten. Dat betekende dus erg vroeg opstaan vanochtend voor kinderen en ouders, want om 7.30u werd er in de duisternis al afgereisd naar midden-limburg.

De trainers hadden de opstelling vandaag eens door elkaar gehusseld en de jongens die het hele seizoen al zo geweldig goed verdedigen (Dyon, Joep en Noud) mochten zich vandaag in aanvallend opzicht uitleven. Aan keeper Warre was dat ook zeker gegund, maar die wilde per se gewoon keepen, ook al was het vermoeden vooraf dat hij weinig ballen op doel zou krijgen. Gelukkig is Warre een goed meevoetballende keeper en kon hij zich vandaag toch weer onderscheiden met een aantal perfecte uittrappen en uitworpen.
En de jongens die normaliter lekker meters mogen maken op het middenveld, die hadden woensdag al op de training te horen gekregen dat ze dit keer meer zouden moeten verdedigen. Daarop volgden eerst teleurgestelde gezichten, maar het moet gezegd worden: vandaag hielden ze zich netjes aan hun taak en zorgden ze dat hun teamgenoten konden uitblinken. Klasse River, Lucas en Bart!

De eerste helft duurde het vandaag nog behoorlijk lang voordat het verschil werd gemaakt. SHH bood de eerste 10 minuten prima tegenstand en gaf onze verdedigers voldoende werk. Lucas en Bart klaarden dat klusje echter prima. Het was uiteindelijk ook Lucas die zichzelf beloonde door een bal te veroveren, twee tegenstanders te passeren en vervolgens de bal in de verre kruising te knallen voor de 0-1. In de laatste 5 minuten voor rust werd de score nog uitgebreid naar 0-3 uit twee corners. Eerst was het Kyano die een mooie, strakke lage corner van Dyon intikte. En daarna was het Sjoerd die een harde corner van Joep bij de 2e paal intikte. Met een ruststand van 0-3 mochten de jongens aan de ranja.

In de tweede helft ging het vervolgens hard met de doelpunten. Eerst was het Noud die twee spelers passeerde op de achterlijn en de bal hard voorzette, waarop een tegenstander de bal in eigen doel werkte voor de 0-4. Vervolgens was het Dyon die een uittrap van de keeper opving, een tegenstander uitkapte en hard van afstand de 0-5 binnenschoot. Daarna was het de beurt aan River, die zich vandaag prima aan zijn taken als verdediger hield, en zichzelf daarvoor beloonde met een hard schot in de korte hoek voor de 0-6, uit een assist van Niels. Topscorer Kyano, die vandaag op het middenveld speelde, scoorde de 0-7 met een hard schot. Daarna was het River die achterin een pass kreeg van zijn maatje Lucas en opstoomde naar voren. Hij passeerde 1 tegenstander en gaf toen een prima voorzet die door Noud voor de 0-8 werd binnengeschoten. Sjoerd scoorde de 0-9 en 0-11 op identieke wijze (door een uittrap van de keeper op te vangen en vervolgens bekeken binnen te schieten. En tussen die goals van Noud kwam het mooiste doelpunt van de 2e helft op naam van Noud die van afstand de bal prachtig in de lange hoek mikte.

Een dik compliment aan alle spelers, die vandaag op een positie speelden die ze niet gewend waren, maar zich desondanks prima aan hun taken hielden. River, Bart en Lucas zorgden voor een prima verdediging en stonden zelfs de laatste 5 minuten (toen SHH met 10 spelers ging spelen) geen tegendoelpunt toe, samen met keeper Warre. Sjoerd, Kyano en Niels veroverden vandaag op het middenveld veel ballen met goede vechtlust. En Dyon, Joep en Noud zorgden vandaag voor de aanvallende acties. Man of the match was Sjoerd, die zijn goede techniek vandaag weer showde.

Nu hopelijk maandag tegen Susteren de titel binnenhalen, dan donderdag genieten tegen Roda en tot slot op zaterdag de week afsluiten met een feestje na de laatste thuiswedstrijd tegen Sittard.

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen