Vandaag speelde De Ster JO9-1 een thuiswedstrijd tegen VV Born JO9-1. Van een échte wedstrijd was eigenlijk geen moment sprake. De hele eerste helft speelde zich af op de helft van Born en die ploeg had het aan haar goede keeper te danken dat de score voor rust beperkt bleef. De ban werd uiteindelijk gebroken door Niels die na goed druk zetten van Kyano de bal oppikte en hem over de keeper in het dak van het doel knalde voor de 1-0.

Na ongeveer 12 minuten besliste Kyano de wedstrijd al met een droge ‘punter’ van grote afstand, die mooi in het hoekje binnenviel. En vlak voor rust was het River die een prima actie maakte aan de linkerkant en vervolgens hard op doel knalde. De keeper kon de bal nog half tegenhouden, waarna Sjoerd de rebound intikte voor de 3-0 ruststand.

Na de pauze was het de prima spelende River die met een goede pass zijn maatje Bart vrije doortoch naar het doel bood. Het schot van Bart ging net naast. De keeper trapte daarop uit en het was Lucas die de bal opving en hem passte naar River. Die passeerde een tegenstander en schoot de bal vervolgens spijkerhard binnen voor de 4-0.

Dyon deed daarna ook een duit in het zakje door achterin een bal te veroveren en vervolgens door te stomen naar voren. Toen niemand hem aanviel besloot hij maar zelf te schieten. Met een goed gemikt hard en laag schot viel de bal mooi diagonaal in het hoekje voor de 5-0.

Tot dat moment had Warre nog geen bal op doel gehad. Daar kwam echter halverwege de tweede helft wel verandering in, toen alle Ster-jongens naar voren bleven rennen om een doelpunt te maken. Daardoor moest Warre eerst tot twee keer een schot van een Born-speler tegenhouden. Een derde kans voor Born leverde echter een tegentreffer op, toen de Born-speler een mooie lange solo maakte en die afrondde met een hoog en hard schot.

Er brak een fase aan dat onze jongens elkaar het doelpunt even niet gunden. Iedereen wilde er zelf nog een maken. Gelukkig was daar echter weer Noud die het goede voorbeeld geeft door een bal te veroveren, een mannetje uit te spelen en vervolgens een prima pass te geven naar Kyano, die de bal van dichtbij kon intikken voor de 6-1.

Het slotakkoord was voor Niels. Halverwege het veld nam hij een snelle inworp op de sprintente Kyano. Die werd afgestopt door een verdediger die de bal uittikte. Ook Kyano gooide snel in op de doorgerende Niels, die zich langs een tegenstander wurmde en hard de 7-1 binnenschoot.

En daarmee is nog 1 speler niet genoemd in dit verslag. En dat is ten onrechte, want Joep was vorige week tegen DVO, als rots in de branding achterin, al de man of the match en ook vandaag speelde hij weer een sterke partij met goed verdedigend werk, sterke passes en zelfs aanvallende acties. Klasse Joep!

De Ster JO9-1 blijft zo de ranglijst in de 1e klasse aanvoeren met al een behoorlijke voorsprong op de achtervolgers. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Susteren, op het programma. En aanstaande woensdag wordt er nog een ‘interland’ gespeeld tegen het Belgische Grimbie.

Blijf lekker leergierig en met plezier trainen en voetballen jongens!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen