Na de geslaagde plaatsing voor de volgende bekerronde vorige week, stond er vandaag een competitie-kraker op het programma voor onze JO9-1. Het eveneens nog ongeslagen DVO was de tegenstander in Sittard. Woensdag was er op de training vooral aandacht besteed aan de felheid en duelkracht. Leuk voetballen kunnen de jongens immers wel, maar soms mag ‘de beuk er wel eens wat meer in’.

1

En vandaag bleek dat het hele team dat goed had onthouden. Al ligt het er misschien ook simpelweg aan dat een sterke tegenstander automatisch ervoor zorgt dat er harder wordt gevochten.

Aangekomen bij het complex van DVO was er meteen opschudding bij onze jongens. Ze liepen het kleedlokaal binnen en meteen ging er rond: “Kom kijken jongens, wat vet!” Bij nader onderzoek bleek dat de opwinding ermee te maken had dat er in het kleedlokaal geen wc, maar een pispot hing:

2

Nou, geweldig jongens. Wat een geluksdag 

Warre verdedigde vandaag het doel. Hij heeft aangegeven dat hij keepen zó leuk vindt dat hij vaste keeper wil worden. Aangezien de anderen het wel leuk vinden om af en toe te keepen, maar niemand anders vast in het doel wil staan, is Warre voor de rest van het seizoen dan ook de vaste man in het doel.

De achterhoede werd vandaag weer bemand door Joep, Noud en Dyon. Alle drie sterke verdedigers, waarbij Noud de man is van het inzicht en de voetballende oplossing, Dyon de man is die mee ten aanval trekt met een goede passeeractie en schot, en Joep de man is voor het betere bulldozer-werk achterin.

In de as bemanden Lucas, Kyano en Sjoerd de mid-midden en spits-positie. Lucas is de man die elke week de meeste ballen verovert, Kyano is de fel scorende goaltjesdief en Sjoerd is het balvaste aanspeelpunt met de trucjes en het inzicht.

En op de vleugels stonden vandaag de mannen die de meeste meters maken en die voor de fraaie acties zorgen: River, Bart en Niels. River is de man van de mooie actie en het keiharde schot, Bart verovert ontzettend veel ballen en zoekt altijd de rustige voetballende oplossing en Niels is de man die de meeste meters maakt en die met zijn snelheid en acties altijd voor gevaar zorgt.

3

De wedstrijd vandaag ging mooi gelijk op. DVO bleek een goed voetballende ploeg te hebben die het balletje mooi wilde laten rondgaan. Maar onze jongens waren gewoon telkens een stapje feller en hielpen elkaar altijd goed. Desondanks was de eerste kans voor DVO toen hun spits alleen op Warre af mocht. Die kwam echter goed uit zien doel en stopte het schot. Een nieuwe uitbraak van DVO leidde tot een schot dat naast ging.

Vanaf dat moment trok ook De Ster meer ten aanval. Het was River die aan de linkerkant begon aan een lange actie. Hij leek zich tot twee keer toe vast te lopen maar zette telkens goed door, veroverde de bal weer en punterde de bal uiteindelijk in het gedrang van twee verdedigers hard langs de keeper in de hoek voor de 0-1. Het doelpunt werd luidkeels gevierd door alle kinderen.

De rest van de eerste helft was er van beide ploegen leuk spel te zien maar tot hele grote kansen kwam men niet. Toch was het genieten van de felle duels, de rode koppies van vermoeidheid en de fraaie voetballende oplossingen. Ook Warre viel in het doel op met zijn prachtige uittrappen over grote afstand, altijd gericht naar een vrijstaande speler, en meestal ook nog strak over de grond. Erg knap, Warre!

De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong. Na de welverdiende ranja bleven begon de tweede helft. Die verliep eigenlijk weer hetzelfde als de eerste helft. Er waren enkele spannende momenten voor het doel van Warre, maar steeds waren het de top spelende verdedigers en meehelpende middenvelders die ervoor zorgden dat hun tegenstanders niet tot een schot kwamen. Met name Joep viel daarbij op door tot twee keer toe met een faire, vliegende tackle een schot te blokken.

Aan de andere kant kwamen er ook kansjes voor De Ster. Niels werd goed aangespeeld door Sjoerd en passeerde nog een tegenstander. Hij kon in volle sprint richting het DVO doel maar speelde de bal iets te ver voor zicht uit. Daar werd echter niet over getreurd want de door de keeper aangespeelde verdediger werd meteen door Niels en Kyano opgejaagd. Kyano veroverde de bal, draaide naar binnen en haalde van 15 meter hard en laag uit. Door het natte veld kreeg zijn schot nog meer snelheid en het spatte op de doelpaal uiteen. De attente Sjoerd schoot de terugspringende bal echter meteen in de hoek voor de 0-2.

Daarna probeerde DVO nog alles op de aanval te zetten. Dat resulteerde een paar minuten voor tijd in de aansluitingstreffer: 1-2. Maar verder lieten onze mannen het niet komen. Iedereen knokte zich leeg. Noud en Niels hadden in de slotfase nog kansjes om de winnende treffer te scoren, maar werden op het laatste moment gestuit door de keeper of een verdediger.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en werd de overwinning flink bejubeld door de jongens, die stuk voor stuk een dik compliment verdienen. Enerzijds voor hun vechtlust. En anderzijds dat ze ondanks dat harde werken toch bijna altijd een voetballende oplossing zochten en niet gewoon ballen wegschoten. Klasse jongens!

De trainers

hallenmasters left banner