De Mini F en de F3 hebben weer een aantal toernooitjes fanatiek afgewerkt. Niet allemaal met winst maar stuk voor stuk met alle plezier van de wereld!

mf1

De Mini fjes van de Ster hebben weer geweldig voetbal laten zien bij het Toernooi van IVS afgelopen zondag.

Ze zijn uiteindelijk als laatste geëindigd, maar dat lieten ze niet zomaar gebeuren!
Met mooie acties, mooi verdedigend werk en een paar doelpunten hebben ze laten zien dat de mini f van de Ster nergens voor terug schrikt! Goed gedaan Jari, Rep, Tijn, Ida, Kyon en Sam.

Foto's zijn gemaakt door Nadja ( voetbalmama van Tijn ) Bedankt hiervoor!!
Meer foto's via de Facebook pagina!

mf3

De Ster F3 sluit seizoen af met twee leuke toernooitjes!

foto f3 1Als er een prijs zou bestaan voor het team dat de meeste toernooitjes heeft gespeeld aan het einde van het seizoen, dan zou de F3 een goede kanshebber op die prijs zijn. Maar liefst 6 toernooien werden er in de maanden mei en juni afgewerkt. Maanden waarin voor een zestal F3 spelers ook nog het jeugdkamp op het programma stond en een zevental spelers ook nog de communie deed. Een lekker drukke periode dus.

Het toernooien seizoen was vooral hartstikke leuke. Maar ook de resultaten waren prima te noemen. In Spaubeek werd een 2e plaats behaald en op de Stein Cup is Elsloo werd de 3e plaats behaald. Vervolgens werden in 1 weekend achtereenvolgens een 5e plaats in Voerendaal en een 2e plaats in Sittard behaald. En ook dit weekend stonden er weer 2 toernooien op het programma.

Op zaterdag werd er gespeeld in Brunssum bij VV De Leeuw. Omdat Kyano en Jur niet aanwezig konden zijn, deed voor de 2e keer Levi Muris van de F5 mee als gastspeler. Er werden in totaal 5 wedstrijden afgewerkt, waarvan er 2 gewonnen en 3 verloren werden. Maar het spel was in alle wedstrijden erg leuk om te zien. Het toernooi werd, in tegenstelling tot de competitie, afgewerkt op halve velden. Een stuk groter dus dan de fair play velden die de jongens gewend waren. Maar dat bood een mooie kans om eens te gaan oefenen met het spelen vanuit een vaste positie. En dat ging wonderbaarlijk goed. Met als hoogtepunt twee fantastische goals van River.

Op zondag stond het Haslou toernooi op het programma. Jur was weer aanwezig en verving Levi. Het was voor Jur zijn laatste toernooi met zijn huidige team. Volgend seizoen gaat Jur, als enige, over naar de E en daar is hij zeker klaar voor. Jur heeft zich fantastisch ontwikkeld van een verdediger die alle ballen meteen wegschiet, naar een échte voetballer die achterin steeds de voetballende oplossing zoekt en elke wedstrijd tegenstanders opzoekt en uitspeelt. Klasse Jur! Heel veel succes en plezier in de E gewenst. En blijf lekker zo doorgaan als dit seizoen!

Het Haslou toernooi werd afgewerkt op een ontzettend hete dag. Bovendien werd ook hier weer gespeeld op halve velden. En dat met al een toernooi in de benen! Maar onze jongens gaven vanaf de eerste wedstrijd vol gas. Eerst werd er met 2-0 gewonnen van Amstenrade via 2 goals van Niels. De volgende wedstrijd was Haslou F3 de tegenstander. Tegen dat team heeft onze F3 dit seizoen al 5x gespeeld en was er nog geen overwinning behaald. Maar dit keer liep het anders. Onze jongens waren de hele wedstrijd de sterkste en wonnen met 1-0. Het doelpunt zag er fantastisch uit: Lucas veroverde de bal en speelde hem goed door naar Niels. Die passeerde twee tegenstanders over de rechterflank en gaf een strakke voorzet die door Sjoerd van dichtbij werd binnengetikt.

De volgende wedstrijd, tegen Adveo, eindigde weer in 2-0 en dit keer scoorde Sjoerd beide goals en keepte Bart een fantastische partij. De vierde wedstrijd, tegen Urmondia/IVS, werd weer met 2-0 gewonnen via goals van Lucas en Sjoerd. De laatste poule wedstrijd tegen WDZ eindigde in 0-0 en dit keer waren het Jur en Joep die achterin uitblonken, samen met keeper Chanon.

De F3 was als 1e geëindigd in haar poule en ging door naar de kwartfinales. Daar was Haslou F4 de tegenstander. Het was duidelijk dat alle kinderen ontzettend vermoeid waren door de zon en de vele wedstrijden. Beide ploegen wisten niet eenmaal op doel te schieten. Na afloop moesten niet penalty’s maar shoot outs de doorslag geven. En daarin was keeper Chanon de held. River en Lucas scoorden beiden en Chanon stopte alle drie de shoot outs van Haslou. Daardoor hoefde Niels niet eens meer te trappen.

Intussen had Joep nog de finale van de penalty-bokaal mogen spelen en wist daarin de laatste 3 te halen.

Maar daarna was de energie toch echt helemaal op bij onze jongens. Acht wedstrijden van elk 12 minuten in bloedheet weer was toch echt te veel van het goede. De halve finale en de wedstrijd om de 3e plaats werden beiden afgetekend verloren. Zelfs de altijd onvermoeibare Niels kwam in de halve finale vragen of hij gewisseld kon worden omdat hij niet meer kon.

Na afloop, toen iedereen weer wat bijgekomen was, werd er trots teruggekeken op de geleverde prestaties en was de sfeer alweer opperbest. De beker voor de 4e plaats werd luid bejubeld en aan Jur meegegeven als afscheidskado. En voor wie nu denkt dat de kinderen na 2 toernooien de rest van de middag doodmoe op de bank hebben gelegen….

foto f3 2River, Lucas, Joep en Niels wilden per se afspreken om eerst een uurtje op de trampoline te kunnen springen om vervolgens nog anderhalf uur te gaan voetballen en basketballen op een veldje in de buurt.

Lucas, Bart, River, Chanon, Joep, Kyano, Jur, Sjoerd en Niels, allemaal heel erg bedankt voor dit leuke seizoen, waarin we vooral genoten hebben van jullie energie, jullie vrolijkheid en jullie onderlinge vriendschap!

De trainers