Teleurgestelde en boze koppies na afloop bij de prijsuitreiking. Want een verloren finale na een hele dag hard werken in de lente-hitte doet altijd een beetje pijn. Maar onze jongens mogen trots terugkijken op een leuk toernooi in Spaubeek. De organisatie was prima, de wedstrijdjes liepen vlot achter elkaar door en de teams waren allemaal redelijk aan elkaar gewaagd.

foto1

Een dag eerder, op de vrijdagtraining, was er nog een heerlijke combinatie gemaakt tussen voetballen en waterpret: flessenvoetbal, schijnbewegingen met bekertjes water in de hand, zigzag-estafettes om emmers water te vullen en een partijspel waarbij de scorende partij steeds een halve minuut de kans kreeg om de tegenpartij nat te maken.

foto2Na deze waterpret stond er dus een toernooi op het programma in Spaubeek. Onze F3 schoot uit de startblokken en in de eerste wedstrijd werd Geleen Zuid F6 met 3-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Kyano (2x) en Sjoerd.

foto3

In de tweede wedstrijd leverde een hattrick van Niels de volle buit op in een 3-1 overwinning op Langeberg F2.

foto4

De jongens waren nu goed warmgedraaid en roken al de finaleplaats. Volgende horde was Armada/Obbicht F2 dat met 2-0 werd verslagen. Niels en Sjoerd waren ditmaal de doelpuntenmakers.

foto5

De laatste poule-wedstrijd stond er een derby tegen Caesar F2 op het programma. Ook deze wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning dankzij goals van Lucas en Sjoerd.

foto6

De poulefase zat er nu op en het zelfvertrouwen was groot. Keepers Chanon en Kyano hadden pas 1 tegendoelpunt hoeven incasseren en hadden, als ze niet hoefden te keepen, lekker in de spits kunnen spelen. Achterin waren Joep en Jur weer niet te passeren geweest. Op het middenveld werd de vakantie vierende Bart weliswaar gemist, maar Niels en Lucas lopen altijd voor een man extra. Al had Lucas wel nog wat last van een kort nachtje op het kamp waar hij had overnacht. En in de voorhoede waren Sjoerd en River, ondersteund door afwisselend Chanon en Kyano, altijd gevaarlijk.

De finale werd gespeeld tegen het eveneens ongeslagen UOW’02 F2, dat na een spannende wedstrijd net met 1-0 te sterk bleek. Na afloop dus ietwat beteuterde gezichtjes bij de prijsuitreiking. Alleen Jur stond op dat moment al vrolijk te zinger onder de douche en ontbreekt dus op de foto:

foto7

Het was een stralende zaterdag in mei en dan is er eigenlijk niks leukers dan met een stel enthousiaste kids een toernooi te voetballen. Goed gedaan jongens! Op naar de volgende toernooien!

De trainers

hallenmasters left banner