De F3 speelde vandaag haar één-na-laatste competitiewedstrijd. Tegenstander was hekkensluiter OVCS F2. Het team moest het vandaag doen zonder Jur, die de F4 ging uithelpen en daar een prima wedstrijd speelde. De resterende 8 spelers hadden er zin in en waren al 20 minuten voor de wedstrijd op het veld om een partijtje 4 tegen 4 te spelen. Die goede zin namen ze ook mee in de wedstrijd. Want al vrij snel was duidelijk dat onze jongens een maatje te groot waren voor de tegenstander. Iedereen was lekker wakker en deed goed mee.

F3 1

Voor rust werd er vijf keer gescoord door De Ster. Eerst was het River die de bal kreeg door goed doorzetten van Sjoerd, en vervolgens hard binnenschoot. Even later maakte Bart een mooie actie die nog net door een tegenstander gekeerd kon worden. Niels schoot de afgeslagen bal echter hard binnen voor de 2-0. Vervolgens was het de beurt aan Sjoerd, die een harde pass van Lucas goed aannam en uit de draai binnenschoot. River had daarna een hele mooie actie in petto en bekroonde die met een hard schot in de kruising. En tot slot was het Chanon die een prachtige assist van Sjoerd mooi in het hoekje plaatste.

Na de rust liep de score nog verder op. De teller stopte uiteindelijk bij 12. Te beginnen met een verre vrije trap van Lucas die de keeper liet glippen. Daarna maakte Niels een mooie actie over de rechterkant, zag Sjoerd vrijstaan en die rondde beheerst met links af. Diezelfde Sjoerd scoorde in de laatste 5 minuten nog drie keer, uit passes van Joep, Niels en River.

En dan missen we nog twee doelpunten. En die moeten toch even apart vermeld worden. Het was namelijk vandaag de beurt aan Kyano om te keepen. Dat was balen voor “De Frijter” want vorige week had hij als spits nog alle 5 de doelpunten van het team gemaakt. Doordeweeks had Kyano zich al op zijn keepersbeurt voorbereid want in alle partijspelen op de training wilde hij ook keepen. En dat deed hij dan continu als meevoetballende keeper. Een echte vliegende keep dus. En meevoetballen is in dit geval: gewoon helemaal mee naar voren en zelf van achter uit tegenstanders uitspelen. En vandaag liet Kyano datzelfde ook zien in de wedstrijd. De eerste helft keepte hij al continu ver voor zijn doel. Toen probeerde hij nog alle ballen in één keer te passen of weg te trappen. Nadat de trainers hadden gezegd dat hij lekker mee mocht voetballen maar dat hij dan wel ook gewoon de bal moest aannemen en gericht afspelen of dribbelen, kwam hij in de tweede helft helemaal los. Het was dat hij een keeperstrui aan had, anders was het niemand opgevallen dat het keeper Kyano was die continu in de spits rondliep. En als de bal even werd verloren, trok onze vliegende keep meteen een sprint terug naar zijn doel.

Het was duidelijk dat Kyano per se wilde scoren vandaag. En dat lukte hem ook nog twee keer! Eerst na een fraaie assist van Niels. En daarna op doorzettingsvermogen, uit een scrimage nadat Sjoerd de paal had geraakt. Bij beide doelpunten werd Kyano meteen besprongen door blije teamgenoten, die trots waren dat hun vliegende keep had gescoord.

F3 2

Als je zo achterna gezeten wordt door een meisje dan maak je wel snelheid ;)

Een dik compliment weer aan alle spelers. Genoten van de mooie balaannames, de vijf doelpunten (waarvan 4 met het chocolade-linkerbeen) en vooral de dubbele schaar van Sjoerd. En van de solo’s en de felheid van Lucas. En van de passeerbewegingen en goede voorzetten van Niels. En van het goed verdedigen van Joep, die de weinige aanvallen van OVCS onschadelijk maakte. En van de twee mooie actie van River langs meerdere tegenstanders. En van de passeerbewegingen en het goed overspelen van Bart en Chanon. En natuurlijk van de scorende keeper Kyano!

De trainers

F3 nieuwe teamfoto