Wedstrijdverslagen

Een gecombineerd verslag van de MiniF en F1 e F3, waarbij de F1 de volle winst mee naar huis nam na een toch wel pittige strijd tegen Caesar/Vos Investm. F1. De F3 kreeg wel de complimenten maar niet de punten in een stevige wedstrijd. De MiniFjes haalden ook geen winst maar scoorden wel hoog met plezier hebben.

panorama

milanDe Ster F1 speelde zaterdag een heerlijke wedstrijd tegen Caesar/Vos Investm. F1. Binnen 30 seconden, terwijl Ceasar zijn posities nog aan het opzoek was, wist Benjamin de eerste al in het net te hangen. Deze opening liet zien dat we Caesar F1 goed konden hebben. Toch werd in de eerste helft door de Ster F1 een erg nerveus spel gespeeld wat onnodig was. 

Met ditmaal gastspeler Jorn, die zich even leek aan te moeten passen aan het snelle spel maar al snel mooi verdedigingswerk liet zien. Toon en Max konden zo deze wedstrijd af en toe afgelost worden. Hoewel Ceasar meerdere keren heel dichtbij kwam en enkele mooie kansen kreeg kwam het voor hun niet tot scoren. De tegengoal voor rust was helaas een eigen goal doordat bijna het gehele Ster team te paniekerig voor eigen goal de bal weg wilde spelen. 
Na de rust kwam De Ster weer op voorsprong door wederom een verdiende goal van Benjamin. Deze kwam tot stand door mooie samenwerking die vanuit de verdediging werd opgebouwd. 
Verder was er weer een vertrouwd plaatje op het veld, de nummer 11 Milan speelde een niet onverdienstelijke wedstrijd. Met deze drie punten op zak staan we stabiel binnen de top 5.
Hein
 

De Ster F3 speelt hele leuke wedstrijd tegen Neerbeek F2

Voor de tweede keer op rij speelden de jongens van de F3 een hele sterke wedstrijd, maar moest de winst toch aan de tegenpartij gelaten worden. Waar dat vóór de paasvakantie nog te wijten was geweest aan kracht-, lengte- en leeftijdsverschil tegen FC Ria, was het vandaag gewoon een kwestie van pech. Tegenstander Neerbeek F2 had een bijzonder leuk voetballend en erg fel team. Eigenlijk identiek aan ons eigen team. Ook bij Neerbeek uitsluitend eerste jaars F spelers (en zelfs nog enkele zeer talentvolle Mini F spelers). En dat resulteerde in een ontzettend leuke en sportieve wedstrijd met geregeld acties om van te smullen.

Hoewel het aanvangstijdstip van 9 uur erg vroeg is, hadden de meeste jongens veel zin om te voetballen. Alleen Bart keek nog behoorlijk slaperig uit zijn ogen en sprak diep zuchtend: “Es de wedsjtried aafgeloupe is, douche ich mich en dan legk ich mich geliek waer terugk in bed.”

Wellicht toch nog de naweeën van een wel erg drukke vrijdag, waarop na school nog het kinderfeestje van zijn ploeggenoten Joep en Niels op het programma stond en daarna nog een training met de F3. Op dat kinderfeestje hadden Joep, Bart en Niels overigens de grootste lol bij het mummificeren van elkaar en van hun trainer Rob:

F3

De eerste helft vandaag was Neerbeek de iets betere ploeg. Onze jongens moesten flink aan de bak om de tegenstanders van scoren af te houden. En dat deden ze met ontzettend veel inzet. Vooral Joep, Chanon, Jur en Niels moesten een paar keer het vuur uit de sloffen rennen om met een uiterste krachtsinspanning een schot te blokkeren. Toch wist Neerbeek twee erg fraaie doelpunten te scoren. Keeper Kyano was er vervolgens verantwoordelijk voor dat de score niet hoger opliep. Onze jongens wisten zelf ook kansjes uit te spelen. Zo was Lucas tot twee keer toe, na fraaie solo’s, dichtbij een doelpunt. En ook Sjoerd en Bart kregen kansjes. De ruststand was 0-2.

De tweede helft was de F3 de sterkere ploeg. Neerbeek kwam nog maar nauwelijks op onze helft en als ze dat al lukte, stonden Jur, Joep en keeper Kyano paraat. Ook Chanon wist nog een keer met een geweldige sprint een doelkans van Neerbeek te verijdelen. Aan de andere kant was vooral River erg goed op dreef. Hij liet een paar mooie acties zien en zijn inzet was voorbeeldig, maar helaas misten zijn schoten vandaag wat kracht. Sjoerd kreeg nog goede kansen, maar raakte 1x de paal, vond 1x de keeper op zijn weg en schoot 1x net voorlangs. Niels kwam nog een paar keer goed door met fraaie acties, maar raakte 1x het zijnet en zag een andere keer dat de keeper zich net op tijd op zijn voorzet gooide, voordat Sjoerd kon intikken.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord de tweede helft en dus eindigde de wedstrijd in 0-2. Maar na afloop kregen de kids een dik compliment van de trainers, want dit was een superleuke wedstrijd geweest. Ook een grote pluim overigens voor het mooie spel en de sportiviteit van Neerbeek. Toen ze na afloop hoorden dat Joep en Niels jarig waren, zongen onze tegenstanders voor hen zelfs uit volle borst ‘lang zullen ze leven’.

De penaltyserie werd, zoals gebruikelijk, weer gewonnen met behulp van geweldige reddingen van Kyano en mooie pegels van Lucas, Joep en River.

Alweer een leuke wedstrijd gezien jongens. Als we zo doorgaan, gaan we er vast ook nog wel een paar winnen de komende weken. Ga zo door!

De trainers

MiniF kwam niet tot scoren

Het vaste super team stond er weer helemaal klaar voor vandaag! Kyon, Mirre, Tijn en Jari stonden om 9 uur klaar voor de wedstrijd die vandaag op het kunstgras gespeeld werd!

Mirre kreeg vandaag niet zo veel ballen, dus kwam ze gelukkig goed helpen achterin. Ze moest ze zelf afpakken! Ze heeft heel wat meters gerend vandaag. Een paar keer maakte Mirre het heel spannend door bijna bij de goal van de tegenstanders te komen.

Zowel Kyon als Tijn hadden vandaag flinke pech dat ze een bal keihard in hun buik kregen! Diep respect voor de heren dat ze toch weer terug kwamen en de wedstrijd weer sterk in gingen. De meeste profvoetballers worden dan met een brancard afgevoerd!

En nu we het toch over Tijn hebben.... wat een goede verdediger zeg! Als Tijn er voor zorgt dat de bal niet door komt, lijkt het wel alsof de tegenstander tegen een grote muur op loopt! Als Tijn er staat, staat hij muurvast en komt niemand langs!

Kyon begint het trucje van Tijn af te kijken. Hij gaat er vol in en pakt de bal af! Kyon schuift voor niemand en is inmiddels ook al een klein muurtje! En dan vooral het harde schot met de penalty...

Bram kwam ons vandaag helpen in de 2de helft! Hij was zo fanatiek dat hij zelfs buiten de lijnen nog gewoon doorging! Goed zo Bram, je hebt de goede instelling. De rest komt helemaal goed.

En tot slot Jari. Ik heb vandaag heel vaak geroepen: goed zo Jari!  Hij was vandaag in topvorm en liet heel mooi voetbal zien! Alle ballen hield hij tegen of werkte hij goed weg. Als we een man of the match hadden, was Jari the man.

Helaas hebben we met 0-5 verloren. Maar als team hebben we gewonnen. Top gevoetbald!

F5 zonder trainingen en dames weer van start

Na ruim anderhalve week niet te hebben getraind stond vandaag de wedstrijd tegen sittard F5 op het programma. Vandaag stonden we voor een uniek feit voor ons team, voor het eerst was ons team meisjesloos. Onze twee toppertjes Freddy & Ashley waren vandaag helaas niet in staat om onze jongens te helpen om sittard F5 te verslaan. Dat onze toppers ruim anderhalve week niet getraind hebben is duidelijk te merken in hert begin. Het vizier staat duidelijk nog niet op scherp. Ze schieten de ballen alle kanten op links naast de goal rechts naast de goal of hoog over. Werkelijk alle kanten behalve in de goal. 
Dan uiteindelijk na een mooie aanval over meerdere schijven is het Super Sem die de ban breekt en op zijn eigen onnavolgbare wijze de 1-0 scoort.

Sittard geeft zich nog niet gewonnen en uit een mooie tegen aanval score zij dan ook de 1-1. Hierdoor zijn onze jongens wakker geschud en nu laten Levi, Sem, Jaden, Milan, Devin , Quinten, Kaylo, Dion en Mika hun spierballen zien en ze schakelen een tandje bij.
Met een bekeken schot laat Dynamische Devin de keeper volkomen kansloos en scoort de 2-1. De supporters raken in extase. het is rust.
Meteen na rust begint Levi aan een rush van onze eigen goal over het hele veld. Als een volleerd prof  rond  hij dan ook nog zijn schitterende  solo actie doeltreffend af op een wijze zoals alleen Luuk de Jong dat normaal kan het staat 3-1.
Het verzet van Sittard F5 is gebroken en onze gastspeler Mika toont zijn ware klasse door op een magistrale wijze de 4-1 te scoren. Ondertussen zorgt Kaylo ervoor dat mede door zijn katachtige reflexen de tegenstander geen goal meer kan maken. Onze helden blijven nu op de aanval spelen en bij een volgende aanval kapt Levi mooi zijn tegenstander uit en haalt doeltreffend uit de keeper beteuterd achterlatend het staat 5-1 Ze gaan weer verder en onze kilometervreter en uitblinker van vandaag Semtastische Sem scoort zijn 2de van vandaag en de stand is 6-1. Het slotstuk van vandaag is voor dynamische Devin die op een uiterst Subtiele en mooie wijze iedereen het bis in stuurt en de eindstand op 7-1 zet. Ben weer erg trots op onze toppers en nu gaan we weer op om via 2 trainingen ons klaar te maken voor de zware uitwedstrijd tegen Ovcs F3. In deze wedstrijd kunnen we geukkig ook weer de talenten aanschouwen van onze meisjes Freddy & Ashley. Toppertjes bedankt en tot volgende week. 

De razende reporter Erwin

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.