De jongens van de F3 moesten zaterdag aantreden tegen VV Sittard F3. Ze waren vandaag extra gemotiveerd om de oude ploeg van trainer Rob een lesje te leren. Die extra motivatie hadden ze ook de dag ervoor op de training gehad. Toen hadden we namelijk een gastspeelster die eens wilde komen kijken of het bij De Ster leuk voetballen is. Voor de training gaven alle jongens Lucy een hand en stelden ze zich netjes voor.

River had daarbij nog een heel verhaal te vertellen: “Hoi, ik ga je zo mijn naam zeggen, maar ik waarschuw je al dat ik een moeilijke naam heb. Maar daar kan ik ook niks aan doen. Die hebben mijn vader en moeder me gegeven. Ik ben River.”

f3 1

De wedstrijd tegen Sittard was voor de verandering eens een wedstrijd tegen een team met eveneens alleen maar 1e jaars F spelers. Onze jongens gaven vanaf de eerste minuut flink gas. En al snel opende Lucas de score, na een goede pass van Kyano. Niet veel later kreeg River de bal, kapte hem naar zijn linkerbeen en knalde de bal vervolgens snoeihard via de binnenkant van de paal binnen voor de 2-0. Lucas had de eerste helft de smaak weer goed te pakken qua pingelen. Waarom zou je op doel schieten, als je hem ook gewoon over de lijn kunt dribbelen, moet hij gedacht hebben, toen hij de 3-0 binnen’wandelde’ na een mooie solo.

Intussen trok Jur achterin de trucendoos een paar keer flink open. Geregeld stuurde hij de aanvallers van Sittard het bos in met mooie acties. Keeper Bart kreeg de eerste helft weinig te doen. Maar de paar keren dat hij een bal kreeg (meestal een terugspeelbal) had hij een goed vervolg. Vaak met een goede uitworp of rol naar een medespeler. En af en toe met een gerichte verre uittrap. Want het is wel leuk en aardig om keepers te leren dat er verzorgd gevoetbald moet worden van achteruit. Maar een paar keer per helft is het ook wel lekker om als keeper de bal hard en hoog naar voren te ‘peren’.

River leidde de 4-0 in door prima te verdedigen en vervolgens een goede pass op Chanon te geven, die dat buitenkansje doeltreffend afrondde. Vlak voor rust was het Joep die prima verdedigde, mee ten aanval trok en de bal naar Kyano passte, die geplaatst de 5-0 ruststand aantekende.

Na de dikverdiende ranja, gingen onze jongens door met lekker aanvallend voetballen. Sjoerd veroverde de bal zelf, kapte een tegenstander uit en schoot de bal met links in de verre hoek voor de 6-0. Daarna was het Joep die een hoekschop mocht nemen. Hij zag Sjoerd vrij staan voor het doel, gaf een prima voorzet en Sjoerd schoot de bal ineens vanuit de lucht binnen voor de 7-0. De 8-0 kwam uit een prima actie van Chanon, die een tegenstander uitspeelde en de bal naar Kyano passte, die doeltreffend afrondde.

Het hele team bleef daarna lekker aanvallen. Iedereen wilde een doelpunt meepikken. Niels had tot 3x toe pech dat schoten op de doellijn werden tegengehouden door een verdediger. Omdat iedereen naar voren renden, kreeg Sittard de laatste 5 minuten ook nog kansjes. Bart redde daarop een paar keer prima, maar kon de 3 eretreffers van Sittard in zijn eentje ook niet voorkomen. En zo eindigde de wedstrijd in 8-3 en met hele dikke complimenten van de trainers van de tegenstander voor de sportiviteit en het mooie voetbal.

Na de wedstrijd werden er weer speelafspraakjes gemaakt. Of ja, eigenlijk gebeurde dat al tijdens de wedstrijd. Zo vroeg Jur bij zijn twee wisselbeurten steevast aan trainer Rob: “Moag ich dalik ech aafsjpraeke mit Niels?” Of er op die speelafspraakjes ook weer tosti’s op het menu stonden voor de jongens van de F3, alias de tosti-bend, is niet bekend. Bij Bart thuis in ieder geval niet, want daar smikkelden Bart, River en Joep van spek met ei van mama Vivian.

f3 2

Het was weer een leuke ochtend met jullie, jongens. We hebben weer een hoop mooie dingen gezien op het voetbalveld. Al blijven het plezier en de vriendschap vóór, tijdens en na de wedstrijd het allermooiste.

De trainers

hallenmasters left banner