Voor de F3 stond er dit weekend geen competitiewedstrijd op het programma. Vanwege een oneven aantal teams in de competitie, was er eigenlijk sprake van een vrij weekend. Dus werd een tijdje geleden al besloten om een oefenwedstrijd te organiseren tegen RKHSV F2, dat ook een vrij weekend had. Voor Chanon en Kyano kwam daar ook nog eens bij dat ze op zaterdagochtend om 9u de F4 moesten uithelpen. En Lucas hielp op datzelfde tijdstip de F5 uit.

foto1

Daarna was het voor deze drie jongens een kwestie van snel een ander shirt aantrekken want om 10u begon de wedstrijd van hun eigen team tegen RKHSV. Toch een vermoeiende zaterdag dus voor hen. Pak daarbij dat de F3 ook nog op vrijdagavond traint. Én dat 6 van de 9 spelers op zondag in Steinerbos meededen aan de hardloopwedstrijd aldaar. Dan mag je dus gerust spreken van een erg sportief weekend voor deze 7- en 8-jarigen.

De wedstrijd van zaterdagochtend leek er vooraf een te worden tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Beiden acteren immers in de 2e klasse. De trainer van RKHSV zei voor de wedstrijd nog, toen hij onze ‘ukkies’ eens bekeek: “als ik zo kijk, zijn we volgens mij wel aan elkaar gewaagd.”

Dik 40 minuten later, met een 9-0 uitslag op de borden, bleek die voorspelling er een beetje naast te zitten. Maar goed, dat is scorebord-journalistiek en daar kunnen we bij de F jeugd niet veel mee. Er waren vandaag wel weer een hoop leuke acties te zien. Eigenlijk heeft iedereen wel weer iets moois laten zien aan de bal. De doelpunten waren mooi verdeeld. Sjoer, Bart en Niels scoorden elk 2 keer, en Joep, River en Lucas elk 1 keer. Vanwege het top verdedigen van met name Jur had keeper Kyano niet veel te doen vandaag. Al liet hij bij de penalty’s wel zien dat hij een steengoede keeper is, door slechts 1 penalty niet te stoppen.

Na de wedstrijd werden er weer volop speelafspraakjes gemaakt. Afspraakjes die dan standaard beginnen met het eten van tosti’s, ongeacht waar er wordt afgesproken. Wekelijks worden er op de groepsapp van de ouders van de F3 foto’s gedeeld van tosti etende kinderen. Door River’s papa Mark Habets is het team daardoor inmiddels omgedoopt in “De tosti-band”.

foto2Na deze heerlijke zaterdag deden Bart, Sjoerd, Chanon, Joep, River en Niels een dag later ook nog eens mee aan de “kids run” in Steinerbos. In de stromende regen stonden ze om half 10 aan de start, samen met andere leeftijdgenootjes. Ook De Ster Mini F pupillen Mirre Habets en Tijn Theunissen, en F4 speler Dyon Ortmans deden overigens aan die wedstrijd mee.

De jongens en meisjes renden zich de longen uit het lijf. Toen de balans werd opgemaakt, bleek dat je van voetballen een geweldige conditie krijgt. Want Mirre (11e ), Tijn (10e ), River (8e ), Chanon (7e ), Dyon (5e ) en Bart (4e ) behaalden mooie ereplaatsen. Mirre wird zelfs in zalencentrum Kerensheide na afloop gehuldigd als 3e meisje. Bij de jongens gingen de plaatsen 1 t/m 3 naar F3 spelers Niels, Joep en Sjoerd. En ook zij mochten dus het podium beklimmen na afloop.

foto3

Een dik compliment weer aan de organisatie van het ultraloop-weekend in Stein. Zowel op zaterdag bij de volwassenen als op zondag bij de kids was alles weer top geregeld. Voor alle ouders en kinderen die dit lezen: echt een aanrader om volgend jaar eens mee te doen. Een super leuke ervaring voor de kinderen.

Een lekker weekend dus weer voor de jongens van de F3 waarin werd getraind, gevoetbald, andere teams werden uitgeholpen, samen werd gespeeld op zaterdagmiddag en op zondag ook nog eens lekker werd gerend. En alles met een brede lach op de gezichten. Klasse mannen!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen