Nadat onze mini F de najaar competitie had afgesloten met een heus kampioensfeest was de leiding voldoende overtuigd dat de spelertjes toe waren aan een stap hoger op. Om de jongens klaar te stomen voor hun heuse competitiedebuut hadden we een aantal oefenwedstrijdjes geregeld. Achtereenvolgens werd de F5 van Haslou (0-1), Geleen Zuid F7 (7-2) en Havantia f1 (2-12) aan de zegekar gebonden. Niet te stoppen waren ze…

Schinnen-Oirsbeek 05-03-2016

Nadat VV Born een baaldag had vorige week, Joost mag weten wat hiermee bedoeld wordt… Volgens een van de trainers (welke ik niet bij naam wens te noemen) zullen we ze met Pasen nog een baaldag bezorgen….

Maar goed, vandaag was het dan zover, al waren we nog wel in spanning aangezien ze in Sittard alle wedstrijden op gras hadden afgelast dit weekend. Zouden de politici in Schinnen dezelfde conclusie trekken…. Gelukkig stond het signaal op groen. Vol goede moed vertrokken we vanaf de parkeerplaats van onze plaatselijke trots. Klokslag 08.45 (ja, zelf Mauice A. was op tijd) hebben we gezamenlijk het asfalt gekozen, om vervolgens in een recordtijd te arriveren op het complex van Adveo of was het nu VV Schinnen?

Onze jongens stonden al enkele minuten op het veld, alvorens er een paar ballen aangereikt werden. Ook moest het veld nog ingericht worden. De gastheer deed er alles aan om een gedegen voorbereiding van onze jongens te ontregelen. De trainers van onze jongens stonden strak van de zenuwen… Zouden we vandaag tegen een oor wassing aanlopen, of konden we een goed vervolg geven aan onze uitstekende voorbereiding? Over voorbereiding gesproken. Echte mannen trainen altijd. Wel of geen weer ze staan er altijd net als de trainers en de ouders. Dit in tegenstelling tot vele hogere elftallen van onze vereniging. Zou dit de sleutel zijn tot het succes?

Na een korte peptalk konden onze jongens eindelijk beginnen aan hun heuse competitiedebuut. Nadat de wedstrijd van start was gegaan werden onze jongens enigszins wat terug gedrongen op eigen helft. De lokale Messi dribbelde zich in het begin enkele malen vast op onze bikkels Mayson, Levi H en Vince. Tot echt gevaar kwam de gastheer niet echt.

foto2Het duurde dan ook niet al te lang voordat onze mannen voor de eerste maal de trekker konden overhalen. Als ik het goed heb gezien tekende Mika met enig fortuin (rug tegenstander) voor de niet onverdiende 0-1 stand. Vanaf dat moment gooide onze jongens alle schroom van zich af. Nog voor de Thee stond de 0-5 op het scorebord.

De trainer van de tegenstander stelde voor om zich even terug te trekken in het kleedlokaal om zijn mannen toe te spreken. In kleedlokaal 6 werd al een heus kampioenslied (onder leiding van Aiko en Jesse) ingezet met een polonaise.

foto3Nadat Jorg de mannen weer de wei had ingestuurd om een vervolg te geven aan het goede spel van de eerste helft was het wachten op de tegenstander. Onderling druk discussiëren over welke speler de volgende zou worden op de topscoorders lijst. Het leek een eeuwigheid te duren voordat de tegenstander met hun stalen noppen en hun gekleurde schoentjes het grasveld weer zouden betreden. De trainer van de tegenstander kwam melden dat ze aan ons hun meerdere dienden te kennen en vroeg ons of ze een spelertje extra in het veld mochten opstellen. Na druk overleg met onze teamcaptain Stefan hebben we er mee ingestemd. Hij kreeg het wel erg koud daar in zijn eentje dus hoopte hij in het verloop van de 2e helft zijn keeperskunsten te kunnen tonen aan het massaal opgekomen publiek aan de rand van de Parkstad.

In hun drang om allemaal een doelpuntje mee te pikken, ging iedereen massaal naar voren, daar waar de ruimte’ s erg klein waren. Uit alle hoeken en positie’ s werd geschoten op doel en dat zelfs met “het slechte been”. Ondanks de man meer situatie van de tegenstander, en de kleine ruimte’ s, wist men toch nog 3x te scoren. Aan de andere kant probeerde de tegenstander voor enig gevaar te zorgen, en als dit dan sporadisch lukte stond daar onze eigen “zwarte panter” onder de lat om een doelpunt te voorkomen.

Het slotakkoord moest dan ook komen van onze superspits Levi Snackers, welke zo snakte naar zijn doelpuntje. Na een harde en strakke voorzet van de linkerkant kwam hij een teenlengte te kort om zijn doelpuntje binnen te tikken.

Na enkele tackles van Levi Hecker en de vele rushes van Mayson stond uiteindelijk een 0-8 eindstand op het scorebord. De absolute man of de match was vandaag Luuk welke vandaag 4 doelpunten aan zijn lijstje kon toevoegen.

Nadat iedereen de deeltjes rubber tussen de tenen had gewassen kon iedereen met een voldaan gevoel terug naar ons mooie Stein afreizen maar niet voordat er nog een drankje werd genuttigd in de kantine van deze fusieclub. Wat Hans Erkens enkele jaren geleden niet is gelukt lijkt het hem gelukt om de rivalen VV Schinnen en Adveo samen te smelten tot een nieuwe vereniging welke ik niet bij naam weet. Vooralsnog heeft deze fusie niet geleid tot betere resultaten in het veld.

De koffie, welke eigenhandig werd gezet door de heer Hans Erkens zelf wil ik wel beoordelen met een 7 voor de rest ontbrak de sfeer zoals we die in ons eigen honk wel hebben.

Volgende week zaterdag in Stein voor een thuiswedstrijd, schroom niet om deze talenten een keer voor het echt aan het werk te zien.

(Meer foto's op facebook)

Groeten,

Ivo