De kop is eraf, de competitie is weer gestart. Bij de F1 is de vorm er maar moeten de kansen beter benut worden. De Ster F2 lijkt er wel helemaal klaar voor. Beide ploegen gaan er weer in de eerste klasse tegenaan met niet de allerminste tegenstanders waardoor er mooie partijen voetbal verwacht kunnen worden.

160227F1a
De tegenstander van de Ster F1 vandaag was Amstenrade F1 die een flinke promotie naar de eerste klasse heeft doorgemaakt en van fair play naar half veld moest. Dat ze daar niet aan hoefden te wennen lieten ze vanaf het begin goed zien. In een wedstrijd die met de nodige spanning werd opgebouwd. De Ster F1 hield voor een groot deel de regie goed in handen en kon de druk goed op de helft van de tegenstander houden. De openingsgoal werd door Benjamin gemaakt maar hierna kreeg de Ster verdediging het af en toe flink te verduren. Na een paar mooie reddingen door Kevin kon Amstenrade F1 de eerste helft toch afsluiten met een gelijkmaker.
Met Spits Milan inmiddels langs de lijn als extra supporter ging de strijd na rust in eerste instantie gelijkwaardig verder. Toch was het Amstenrade F1 die in een paar duels achter elkaar aan het langste eind trokken. De teller liep inmiddels op tot 3-1 voordat de geleende speler Max van Erp de tweede treffer voor De Ster F1 kon inschieten. De Ster F1 kreeg de nodig kansen en was behoorlijk gevaarlijk voor Amstenrade F1 maar ze wilden er simpelweg niet in. Amstenrade F1 kon weer uitlopen naar 4-2 door een doelpunt dat discutabel was en in de meeste gevallen afgekeurd zou zijn geweest. Vlak voor het eindsignaal kon De Ster F1 er nog een bijplakken (4-3) en moest met een klein verlies genoegen nemen en zonder punten naar huis.

De Ster F2 - FC Hoensbroek F1 (6-2)

160227F2a
De Ster F2 liet FC Hoensbroek F1 alle hoeken van het veld zien, maar dan vooral de hoeken op de helft van de tegenstander. Ondanks de uitslag was het geen doelpuntenregen maar een welverdiende score met de nodige schoonheidstreffers en waar voor elke goal gewerkt moest worden. Niet onderdoend voor menig selectiespeler wist spits Meike uit een hoekschop direct te scoren door aan de bal een mooie boog mee te geven. Dat zij de slag flink in de benen heeft bewees ze ook met de bijna treffer in de tweede helft. Uit een vrije trap van tegen de zijlijn bracht ze bijna moeiteloos de bal recht voor doel. Een team dat elkaar weet te vinden en het veld open durft te trekken met het terugspelen op de keeper kan nog wel eens mooi voetbal gaan brengen dit seizoen. Alle punten binnen met een mooie eindscore van 6-2 in eigen huis. Top!
Hein

160227F2b