Vandaag stond de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma voor onze F3. Na een nieuwe indeling treffen onze jongens dit voorjaar voornamelijk nieuwe tegenstanders. Uitzondering op die regel was de tegenstander van vanochtend, Doenrade F2. De teams hadden elkaar in de najaarsreeks ook al getroffen en destijds een leuke gelijkopgaande wedstrijd gespeeld, die Doenrade met 4-2 had gewonnen. Dat beloofde dus weer een leuke en spannende wedstrijd te worden en die verwachting kwam helemaal uit.

f3foto1

Zonder trainer Barry, die geniet van een weekendje weg met Vera, moest er vandaag gespeeld worden. Gelukkig hadden Barry en Vera hun zoons laten logeren bij opa en oma, zodat Sjoerd lekker kon meedoen vandaag.

Vóór de wedstrijd speelden onze mannen een onderling partijtje 5 tegen 4 om al lekker warm te worden. Daarna nog even bij elkaar komen voor een gezamenlijke yell en de wedstrijd kon beginnen. Sjoerd en Niels hadden allebei al gevraagd of ze als wissel mochten beginnen. Beide sluwe vossen hadden bedacht, dat ze dan in ieder geval in de beslissende fase van de wedstrijd niet langs de kant hoefden toe te kijken.

In de beginfase was al meteen duidelijk dat de teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Al moet gezegd worden dat het spel zich voornamelijk op de helft van Doenrade afspeelde. Daar verdedigden de gasten echter lekker fel en dus was het voor onze jongens lastig om kansen uit te spelen. De grootste kans op de openingstreffer was voor Bart. Kyano gaf een voorzet, Sjoerd verlengde die naar Bart “Kanon van Stein” Wessels en die nam de bal hard op de pantoffel, maar helaas zeilde de bal naast. Onze “Alberto Tomba”, Lucas, slalomde weer een paar keer fraai langs een aantal tegenstanders, maar kreeg de bal ook niet in het doel.

Na een minuut of 10 kwam de bal voor het eerst op onze helft en meteen was Doenrade doeltreffend. Ze scoorden een prima goal, waar zelfs onze keeper met de katachtige reflexen, Chanon, geen verweer op had. Het spel golfde vervolgen een tijdje op en neer en ook Doenrade kon een paar keer schieten, maar Chanon redde steeds knap.

De mooiste actie van de eerste helft kwam op naam van Niels, die knap langs de linkerzijlijn langs 2 tegenstanders ging, toen een derde tegenstander op de achterlijn passeerde, en de bal vervolgens voorzette op Sjoerd. Die had de hoek voor het uitkiezen maar mikte helaas net naast het doel. De trainers van Doenrade hadden tijdens de wedstrijd ook complimenten over voor onze jongens en dat was leuk en sportief om te horen. “Kunnen we alvast ergens tekenen voor een gelijkspel?” werd er ook nog gevraagd door hen.

Vlak voor de rust waren er nog kansjes voor Kyano, maar de goede keeper van Doenrade redde steeds prima. En dus werd er met een 0-1 tussenstand aan de ranja gegaan.

Na de rust gingen onze jongens door met hetgeen waarmee ze geëindigd waren: met leuke acties proberen de gelijkmaker erin te prikken. Onze Manuel Neuer, Chanon, zorgde telkens voor prima uittrappen en uitworpen. Onze eigen Pepe en Sergio Ramos, Joep en Jur, lieten niemand meer passeren en trokken zelf ook een paar keer mee ten aanval. Erg leuk om te zien.

Onze blanke Paul Pogba, Lucas, was overal waar de bal was en liet weer een paar mooie passeer acties zien, én speelde de bal ook een aantal keren prima over. Heel goed Lucas, zowel de eigen acties als het overspelen waren prima!

River had vandaag geregeld wat aansporingen nodig om lekker fel te gaan voetballen en continu te blijven meedoen. Op de trainingen was hij nog de grote uitblinker geweest en liet hij, in de stijl van Arjen Robben de felheid zien, die papa Mark en opa Math graag zien. “Mesjiens is River meer ’n aovendminsj”, opperde Chanons papa Roy na afloop. “Jao, ich denk dat geer baeter om hauf drie kent sjpele in ’t vervolg”, voegde papa Mark toe. River kreeg vandaag 1 goede schietkans en knalde ook volle kracht op doel. De keeper van Doenrade liet echter weer een prima redding zien.

Bart was deze week ziek geweest en was vandaag ook wat timide. Hij wachtte voorin op zijn kansjes en liet dan geregeld leuke dingen zien. En als Bart volgende week weer helemaal fit is, zien we hem vast weer lekker ijverig van voren naar achteren rennen en geregeld op doel pegelen, zoals Steven Gerrard in zijn beste dagen.

De aanvallende acties moesten vandaag in de tweede helft met name komen van het trio Kyano, Sjoerd en Niels. Met Sjoerd in de rol van de balverliefde Neymar: een tegenstander uitspelen en dan niet richting doel rennen, maar gewoon weer terugkappen en de tegenstander nogmaals opzoeken. En Kyano in de rol van Suarez, als ijskoude afmaker. Het was dan ook Kyano die vandaag, op prima aangeven van Sjoerd, de gelijkmaker binnenprikte halverwege de tweede helft. En met Niels vandaag in de rol van Messi, als pingeldoos-deluxe, maar ook als de man van een aantal mooie assists.

De wedstrijd eindigde, ondanks legio kansen in de tweede helft voor onze jongens, in een 1-1 gelijkspel. Maar daar was niemand teleurgesteld over. Er was gewoon hartstikke leuk gevoetbald in een sportieve wedstrijd. Wat dat betreft ook een dik compliment voor de trainers en spelers van Doenrade.

Na afloop werden er penalty’s genomen en vielen vooral de snoeiharde pegels in de kruising van Jur “Pepe” Dreessen en Joep “Sergio Ramos” Schulpen op. En keeper Chanon demonstreerde wat hij deze week op de keeperstraining van Guido Nanning had geleerd.

Opnieuw een hele leuke wedstrijd dus, die werd besloten met een foto van de twee teams, aan wie werd gevraagd om lekkere gekke bekken te trekken:

f3foto2

Prima gedaan jongens!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen