Wedstrijdverslagen

Eindelijk kon er door de jongens van de F3 weer een echt wedstrijdje gespeeld worden tegen een andere club. Want die winterstop duurde toch wel lang. Al hebben de jongens absoluut niet stilgezeten deze winterperiode. Want de weergoden deden weliswaar flink hun best om buiten sporten zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, maar dat weerhield onze jongens er niet van om, op 1 afgelaste training na, elke week 3x te voetballen.

Kwestie van handschoenen aan, muts op, sjaal om, dikke kleren aan en doordeweeks lekker trainen en op zaterdag meedoen aan de onderlinge 4 tegen 4-toernooitjes, samen met de andere F-spelers. En toen de ranglijst van die toernooitjes werd opgemaakt, bleek ook nog eens dat 3 spelers van de F3 in de prijzen waren gevallen. Lucas en Sjoerd waren gezamenlijk op de 3e plaats geëindigd en Chanon zelfs op de eerste plaats. Maar wat nog mooier was: met uitzondering van 1 zaterdag waarop Kyano ziek was, waren de 9 F3-kids élke zaterdag voltallig aanwezig. Goed zo jongens!

foto1

Deze week was er op donderdag nog een oefenwedstrijdje gespeeld tegen de F2. Die wedstrijd werd, in tegenstelling tot de fair play-competitiewedstrijdjes op een volledig half veld gespeeld. Dat was dus even wennen voor de kids. Maar al snel kregen ze de smaak goed te pakken en boden ze prima weerstand aan de F2. Uiteindelijke eindigde die wedstrijd, met 16 spelers met vuur-rode hoofden van de inspanning, in een 4-1 overwinning voor de F2. Enige doelpunt van de F3 werd gescoord door Niels, via een mooie boogbal over keeper Devin.

Vandaag stond een oefenwedstrijdje op het programma tegen Limbricht/SVE F1. Beide teams waren de 1e seizoenshelft in de middenmoot van de 2e klasse geëindigd, dus op voorhand leek het een gelijke strijd op te gaan leveren. De praktijk was echter anders. Keeper Bart kreeg bijna geen bal op doel, omdat de F3 duidelijk de sterkere ploeg was.

In de eerste helft begon het een beetje rommelig. Maar toen het spel een beetje rustiger werd, kon er ook weer genoten worden van mooie acties. De score werd geopend uit een hoekschop van Lucas. Die kwam via Niels bij Sjoerd terecht, die hem mooi binnenschoot. Niet veel later kreeg River de bal aan de rechterkant. Hij kapte de bal mooi met rechts voor zijn linkervoet en dan weet iedereen al wat er gaat gebeuren: met een rotvaart werd de bal in de lange hoek geknald. Daar was geen houden aan voor de keeper.

foto2

Na de pauze werd er weer doorgegaan met leuk voetballen. Er werden vandaag vooral ontzettend veel lange individuele acties gemaakt. Van Sjoerd, Niels en Lucas zijn we dat wel gewend, maar vandaag maakte ook River de ene na de andere lange solo. Dat die solo’s geregeld te ver worden doorgedreven, in plaats van het balletje even overspelen hoort erbij. Op de trainingen wordt er ook vooral veel op techniek en passeerbewegingen geoefend en worden er vooral veel 1 tegen 1 oefeningen gedaan, waarbij de jongens gedwongen zijn om elke keer hun tegenstander op te zoeken en uit te spelen. Dat ze daardoor in de wedstrijden hun medespelers vaak over het hoofd zien, is dan een logisch gevolg.

Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen op die regel, want Kyano, Niels, Sjoerd en Joep weten ook wel geregeld een vrijstaande medespeler te bereiken.

In de tweede helft liep de score in snel tempo op. Eerst was het een lange solo van Lucas, die door de keeper gestopt kon worden, maar door Chanon in de rebound hard en hoog tegen de touwen werd geschoten voor de 3-0. De 4-0 kwam op naam van Lucas, na goed doorzetten.

Bart kreeg als keeper niet veel te doen, maar wat hij moest doen, deed hij prima. Op die ene mooie aanval van Limbricht/SVE na, die onhoudbaar in het hoekje eindigde voor de 4-1.
Daarna de mooiste aanval van de F3. Chanon pakte een bal af en speelde hem snel door naar Kyano. Die zag Sjoerd vrijstaan en passte hem direct weer door, waarna Sjoerde de bal à la Marco van Basten in 1988 tegen West-Duitsland met een sliding langs de keeper gleed voor de 5-1. Het slotakkoord was voor goaltjesdief Kyano die de 6-1 binnenknalde.

foto3

Het was een leuke oefenwedstrijd tegen een prettige tegenstander. Een dik compliment ook aan de coaches van Limbricht/SVE die er mede voor zorgden dat de kids lekker sportief met elkaar omgingen.

Bart had vandaag dus niet veel te doen, maar viel wel op door elke keer op prima wijze het spel te hervatten. Elke uitworp of uittrap kwam gericht terecht bij een medespeler. Super Bart!

Joep was achterin weer niet te passeren en was vandaag prima rustig als hij de bal veroverd had. Elke keer bereikte hij een teamgenoot met een pass. Prima Joep!

Jur krijgt met de week meer lef. Waar hij in het begin van het seizoen ballen veroverde en direct wegknalde, daar durft hij nu ook geregeld een tegenstander op te zoeken en uit te spelen. Oh ja, en zijn penalty in de kruising mocht er ook zijn. Klasse Jur!

Lucas was vandaag weer niet te houden. Altijd op de plek waar de bal is, verovert hij iedere minuut wel een bal (af en toe ook van een eigen speler haha). Lucas liet weer een paar mooie solo’s zien over de hele lengte van het veld. Al is het niet verboden om heel af en toe een balletje over te spelen. Maar prima gespeeld Lucas!

Niels liet vooral in de 2e helft weer een paar mooie acties zien. Met mooie kapbewegingen of versnellingen na een schijntrap passeerde hij tegenstanders en gaf daaruit ook nog een paar mooie voorzetten. Die kansen werden helaas niet benut. Met schieten op doel had Niels vandaag de pech dat er altijd weer een been of buik van een tegenstander in de lijn van het schot stond. Maar van je goede inzet en je mooie acties is het altijd genieten. Klasse Niels!

Chanon had vandaag een paar leuke acties, maar was vooral afgelopen donderdag opgevallen in de wedstrijd tegen de F2. Daar speelde hij ijzersterk, was hij superfel en op het grotere veld kwam zijn snelheid goed tot uiting. Prima bezig, Chanon!

River was vandaag aan de bal erg actief. Waar hij meestal dan alleen maar op zoek gaat naar een schietkans, viel hij vandaag juist op door lange solo’s. Een paar keer een mooie schijntrap van River gezien vandaag. En natuurlijk weer een prachtig doelpunt uit een afstandschop. We zouden het bijna normaal gaan vinden, maar een F speler die wekelijks met een gericht schot een bal van 15 meter erin knalt is best bijzonder. Super River!

Kyano had vandaag een paar leuke acties, maar leek lange tijd pech te hebben in de afronding. Dat weerhield hem er echter niet van om de bal ook af te spelen als een teamgenoot er beter voor stond. En uiteindelijk werd Kyano voor zijn werken toch nog beloond met een dikverdiend doelpunt in de allerlaatste seconde. Klasse Kyano!

Sjoerd viel vooral op door de fraaie manier waarop hij keer op keer zijn tegenstanders uitspeelde. De ene week doet hij dat met een tussentik, de andere week met een schaar, en dit keer was het meestal een simpele kapbeweging. Deze jongeman heeft al heel wat trucs in zijn arsenaal. En dan ook nog eens twee doelpunten gescoord als extra kersen op de taart. Super Sjoerd!

Vandaag weer prima jullie best gedaan en weer veel leuke dingen laten zien, jongens!

De trainers

foto4Een strenge toespraak was even nodig om de spelers er aan te herinneren elkaar een beetje heel te laten.....

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.