Het loopt al weer bijna eind januari en de trainingen en voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie zijn al weer hervat. Zo ook voor onze F2. De winter gooide echter nog roet in het eten en enkele trainingen moesten worden afgelast. Maar gelukkig konden ze in de weekenden wel nog meedoen aan de 4x4 toernooitjes bij De Ster. En over toernooien gesproken ...

Laten we beginnen met waar de F2 het jaar 2015 afsloot ... De Hallenmasters !!!

Hier mochten ze zelfs twee keer aantreden voor een toernooitje. En in de zaal spelen is toch altijd weer een speciale belevenis en in en naast het veld straalde het plezier er weer van af. Als dat dan ook nog gepaard gaat met leuke resultaten dan is het dubbelfeest. De eerste week werd na het nemen van penalties de 3e plaats binnengehaald. Een week later wisten ze dit echter nog te verbeteren. Na wederom een spannende penaltyreeks werd een plaats in de finale afgedwongen. En deze werd ook nog eens met 3-0 gewonnen ... na een derde plaats dan nu ook nog een 1e plaats.
Daarnaast wist het team van de hoofdsponsor, P&S Wheels van onze eigen Tim, ook nog eens het bedrijventoernooi te winnen. Al met al een goed einde van het jaar !!!

DeSterF2Hallenmasters1DeSterF2Hallenmasters2DeSterF2Hallenmasters3

Maar wat gebeurde er in 2015 nog allemaal in de competitie en het bekertoernooi???
Om met het laatste te beginnen. Onze F2 moest na een goede poulefase, in de volgende ronde aantreden tegen een heuse hoofdklasser. Namelijk Geleen Zuid F1. En onze streekgenoten waren duidelijk een maatje te groot. Konden ze in het begin nog even aardig mee ... toen echter de eerste tegengoal viel was het hek even van de dam. Na een flinke achterstand bij rust was het al een kansloze missie, maar de trainers wisten onze jongens en meisjes toch nog goed op te peppen. In de tweede helft werd er namelijk weer gevochten en Geleen had het al lang niet meer zo gemakkelijk. De nederlaag was uiteindelijk groter dan het eigenlijk had moeten zijn en onze F2 was uitgeschakeld voor de beker. Tevreden werd er toch teruggekeken op de poulefase en op het getoonde karakter. Toppie!

In tegenstelling tot de poulefase van de beker, stokte het in de competitie in het begin wel even. In de eerste 3 wedstrijden werden er (zoals in een eerder verslag 3 punten gehaald). De Ster miste in de eerste competitiehelft ietwat het vertrouwen in zichzelf, en misschien zat het ook net allemaal even niet mee. Achteraf bleek de dikke nederlaag tegen Geleen tesamen met een ietwat andere aanpak van de trainers voor een ommekeer te zorgen. Het geloof en vertrouwen werden steeds groter en het voetbal werd daarmee iedere week beter. Iedere week erna (in de rest van de competitie) hoorden onze trainers van collega-trainers dat onze jongens en meisjes tot de beste teams van de competitie behoorden ... en dat zijn voor spelertjes, trainers en ouders toch hele mooie complimenten.
En de mooiste minuten van 2015 waren de 20 minuten in de eerste helft uit tegen Schinveld. De nummer 3 (met veel meer punten) kwam al snel op 1-0 voorsprong maar had eigenlijk de hele eerste helft niet veel te zeggen. Net zoals de trainers van De Ster ... die stonden sprakeloos langs de kant te kijken wat onze F2 op de mat legde. Er viel ook niks te zeggen want iedereen speelde fantastisch uit zichzelf. Man-o-man wat kan voetbal dan toch mooi zijn, zelfs bij de F-jes. Het was haast ook onmogelijk om het vertoonde spel in de tweede helft voort te zetten, maar het was nog steeds goed. De Ster stond tot 5 minuten voor tijd zelfs op 2-1 voorsprong (en dat had nog meer kunnen zijn) ... echter twee ietwat mindere momenten kosten uiteindelijk toch de drie punten. Heel jammer want als iemand het verdiende te winnen, was het De Ster. Maar goed dat is ook voetbal en al snel heerste een geweldig, voldaan en trots gevoel bij iedereen die erbij was.

Na een goede tweede competitiehelft eindigde De Ster op een 7e plaats. Met wellicht iets te weinig punten in de tas (9 punten) ... echter werd de tas wel gevuld met complimenten. En een een 5e of zelfs 4e plek had er zeker ingezeten. Met een goed gevoel wordt er dan ook uitgekeken naar de voorjaarscompetitie. Dus ...

Claire, Daan, Devin, Espen, Jorn, Max, Meike, Messi, Noud, en Warre ... GA ZO DOOR !!!

... net zoals de trainers die het gewoon prima doen ... en natuurlijk ook de ouders en alle betrokkenen langs de kant.

Rudy

veld1veld2