Voor De Ster F3 zat de competitie er al op, na afgelopen weekend. In hun eigen 2e klasse waren 4 wedstrijden gewonnen en 4 verloren. Een teken dus dat de indeling prima was, want vrijwel alle wedstrijden waren lang spannend. Om de periode naar de Hallenmasters te overbruggen was voor vandaag een oefenwedstrijd ingelast tegen RKUVC F2. Er was bewust gekozen voor een zware tegenstander. Daar leren ze immers het meeste van. RKUVC was in haar eigen 2e klasse kampioen geworden en had geen wedstrijd verloren. Onze jongens konden dus hun borst natmaken.

foto1

Vanwege het ijskoude weer vanochtend werd met de tegenstander afgesproken om het veldje iets groter te maken en 8 tegen 8 te spelen, zodat er niemand langs de kant in de kou hoefde te staan. Met Bart in het doel, Lucas, Joep en River in de verdediging, Niels in het midden en Kyano, Sjoerd en Chanon voorin werd aan de wedstrijd begonnen.

Het was al meteen duidelijk dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. In het begin van de wedstrijd kreeg RKUVC een paar kansjes. Maar ook de Ster F3 begon erg fel en alle jongens deden daaraan mee. En nog knapper: ze hielden het de hele wedstrijd vol. Er was werkelijk niemand vandaag die een fase had dat er wat werd weggedroomd (wat overigens best mag hoor..). En dat zorgde ervoor dat het vandaag een hele leuke wedstrijd was om naar te kijken. Er waren leuke en handige trucjes te zien, felle duels, soms leuk overspel en mooie doelpunten. Wat dat betreft verdienen alle kinderen vandaag een groot compliment.

foto2

Na een minuut of 10 werd de score geopend. Een lange bal van River werd door Sjoerd handig gecontroleerd, vervolgens met een tikje richting vijandelijk doel geduwd en daarna door Sjoerd prachtig over de glijdende keeper heen gelift. Een supergoal, Sjoerd! Ook River was tevreden met zichzelf want hij rende meteen naar de trainers om te zeggen: “Dat waor unne sjieke pass van mich, he?” Maar eerlijk gezegd hadden de trainers meer het idee dat River zijn ogen dicht had op het moment dat hij de bal naar voren knalde.

foto3

Er werd nog erg leuk gevoetbald in de eerste helft, maar doelpunten vielen er niet meer. En dus konden onze jongens met de kleinst mogelijke voorsprong aan de ranja:

foto4

Daar knoopte trainer Rob een gesprekje aan met een speler van RKUVC.

Rob: “En jong, sjmaak dich de ranja? Hubbe ze ‘m werm gemaak veur uch?”

Speler RKUVC: “Nae, hae is koud.”

Rob: “Werme ranja sjmaak auch nurger haer inderdaad.”

Speler RKUVC: “Witse wat waal lekker is? Ice Tea mit get ranja d’r in.”

Rob: “Ech?”

Speler RKUVC: “Jao, dat sjmaak precies ’t zelfde es champagne.”

Na de pauze ging de F3 door met goed voetballen. En dat resulteerde tussen de 5e en 10e minuut voor een flink opgelopen score. Eerst was het een prima pass van Joep die bij Kyano kwam. Kyano’s schot werd geblokt, waarna de bal voor de voeten van Sjoerd kwam. Die besloot niet zelf te schieten maar de bal slim door te tikken op River, die een vrije schotkans had. River knalde de bal in een mooi boogje over de keeper voor de 2-0 voorsprong. Vlak daarna besloot Niels een keer van ver op doel te schieten en dat zorgde voor de 3-0.

foto5

En weer direct daarna was het Chanon die goed doorzette, de bal bij Kyano bracht. Kyano legde de bal met een hakje terug op Sjoerd, die hem even opzij tikte en toen de 4-0 binnen schoot.

foto6

In de allerlaatste minuut kon RKUVC toch nog de eretreffer aantekenen. Op dat schot van dichtbij had Bart geen verweer.

Vandaag verdienen alle jongens een heel groot compliment want dit was de beste wedstrijd van dit seizoen. Dat had niks met het resultaat te maken maar wel met de inzet, de spelvreugde bij de kinderen en het leuke spel dat ze speelden.

Bart kreeg in het doel niet veel te doen maar zijn uittrappen en uitworpen waren keer op keer prima.

Joep was, zoals altijd, de rots in de branding achterin en zorgde dat er niks doorheen kwam. En Joep zorgde er vandaag ook nog voor dat hij de ballen die hij veroverde, niet blind wegtrapte maar lekker dribbelend of passend bij een medespeler bracht. Klasse Joep!

River was vandaag lekker fel, deelde af en toe zelfs een schouderduw uit, deed goed mee, en scoorde ook weer zijn doelpuntje.

Niels rende weer overal, had vandaag wat minder passeer-acties, maar speelde de bal des te vaker prima over naar medespelers.

Kyano zorgde weer voor veel storend werk voorin, schermde de ballen goed af en vond altijd een medespeler om de bal naar over te spelen.

Sjoerd prikte er weer twee in vandaag, liet leuke passeer-acties zien en was ook nog eens geregeld niet te beroerd om 25 meter te sprinten omdat hij een tegenstander vrij zag staan.

Chanon was vandaag superfel, maakte goed gebruik van zijn snelheid, schermde de bal weer goed af en liet ook af en toe trucjes zien.

Maar de grote uitblinker vandaag (en daar is hij het vast zelf volmondig mee eens) was Lucas. Hij was weer overal te vinden, veroverde in zijn eentje meer ballen dan andere spelers er in een heel jaar veroveren, passeerde mensen van achteruit en koos er ook af en toe voor om de bal prima te passen naar een medespeler. Klasse Lucas!

De trainers

hallenmasters left banner