Wedstrijdverslagen

Voor de F3 stond vandaag alweer de laaste competitie-wedstrijd op het programma. Vanwege het terugtrekken van Havantia en SVE zijn onze mannen in competitie-verband al uitgevoetbald. Tegenstander vandaag was koploper Armada/Obbicht F1. Dat beloofde dus op voorhand een zware pot te worden.

En dan moest de F3 het ook nog doen zonder 2 van haar 9 spelers. Want op woensdag kwam het verzoek van de F4 om 1 speler af te staan om uit te helpen. De trainers wilden niemand aanwijzen en dus werd er op de vrijdagtraining gevraagd of er vrijwilligers waren. Lucas, Bart en River toonden zich weer eens super sociaal en boden zich alle drie aan. En dus moest er geloot worden. Het lot bepaalde uiteindelijk dat Bart met de F4 mocht meedoen en dat werd door hem op vrijdagavond na de training met luid gejuich ontvangen.

f3 1Bart: “Wat een gelök hub ich! Mitdoon mit de F4 en auch nog ’n feeske vanaovend!”

Trainer Rob: “Ut is al ach oer. Mos doe noe nog nao ’n feeske???”

Bart: “Uh, jao… Wiezo?”

Trainer Rob: “Dan ben ich blie das doe murge neit mit os mitdeis.“

Maar Bart strafte vandaag die woorden af door met 2 doelpunten en goed spel de F4 aan een overwinning te helpen. Klasse Bart!

Op zaterdagochtend bleek ook Kyano ziek te zijn. En dus moest de F3 het zonder wissels gaan opnemen tegen koploper Armada F1. “Ach, ’t is toch vaol te koud om reserve te sjtaon”, zeiden de trainers tegen elkaar op de parkeerplaats. En zo is het ook. Wat is er nog lekkerder voor een F-speler dan de hele wedstrijd te mogen spelen.

De reis naar Grevenbicht liep zoals verwacht: alle auto’s rijden in optocht en net op het moment dat je denkt: “We zijn de auto van Chanon’s papa Roy onderweg kwijtgeraakt”, kruist sluiproute-specialist Roy weer voorlangs in zijn gele auto. “Papa, wij moeten ook een gele auto gaan kopen. Die zijn sneller”, is dan weer in alle andere auto’s te horen.

Toen onze jongens het veld opliepen moesten ze toch even slikken. Bij de tegenstander stond er waarschijnlijk elke dag spinazie op het menu, want 1 kop lengteverschil zien we wel vaker maar 2 koppen… dat was toch even slikken. Desondanks was het krachtverschil vandaag minimaal. En dat was te danken aan een voorbeeldige inzet vandaag bij alle 7 kinderen. Van de eerste tot de laatste minuut werd het gras opgevreten en hielpen onze jongens elkaar. Maar het was niet alleen maar strijden vandaag. Waar mogelijk werd er ook nog leuk gevoetbald. En dat leverde in de beginfase ook een aantal leuke acties en kansen op. Zo pingelde Niels zich tot twee keer toe langs meerdere tegenstanders. Helaas werden zijn schoten gestopt door de geweldige keeper van Armada. Ook River en Sjoerd kregen schietkansjes, maar ook die werden gestopt of misten kracht.

Halverwege de eerste helft werd Armada toch sterker en kwamen onze jongens moeilijker van de eigen helft af. En daardoor moest keeper Chanon even flink aan de bak om schoten te stoppen. Want hard schieten, dat konden onze tegenstanders zeker. Hoewel Lucas, Joep en Jur prima verdedigden en niet te passeren waren, waren het harden schoten die in de eerste helft drie treffers opleverden voor Armada.

Hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Lucas die een enorm hoge uittrap van de keeper zeer gedurfd wegkopte. Erg knap Lucas!

Met vuurrode hoofden van vermoeidheid mocht even het koude veld worden ingeruild voor de warmte van het kleedlokaal. Toen daar de koppen geteld werden, ontbrak Lucas. Toen trainer Ron buiten zei dat Lucas even lekker warm naar binnen moest komen, reageerde die een beetje mokkend: “Warm? Ik heb het al superwarm van het rennen. Ik blijf liever buiten. Hier is het lekker fris.”

In de rust kregen de jongens verdiende complimenten over hun voorbeeldige inzet en ook het goede voetbal. En nu maar hopen dat dat de 2e helft ook nog zou lukken als de vermoeidheid echt zou toeslaan. Maar wat bleek? De tweede helft werd er zelfs nóg beter gespeeld. Tot halverwege de tweede helft was er weer geweldig hard gewerkt en had Armada nog geen keer op doel kunnen schieten. Met vuurrode hoofden bleven onze jongens rennen. Hoe jammer is het dan dat een door Armada hard naar voren getrapte bal precies belandt bij een speler van Armada die van dichtbij kan scoren. Maar zelfs na deze tegenslag gingen de kopjes niet naar beneden en bleef de F3 strijden voor een doelpunt. En kansen daarop kwamen er in het tweede deel van de 2e helft ook. Niels maakte weer een mooie slalom langs 3 tegenstanders maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Daarna was het Sjoerd die een mooie pass van River kreeg, slim zijn tegenstander de pas afsneed en de bal richting benedenhoek knalde. Maar weer was het de keeper van Armada die redde. Dat deed hij ook nog op een schot van River dat richting kruising zeilde. En ook op een schot van Joep, na een mooie actie, had de keeper een antwoord.

Wat dat betreft echt een ontzettend groot compliment voor de beide keepers vandaag. Want Chanon hield een paar mooie ballen tegen en de keeper van Armada voorkwam vandaag toch wel zeker 4 doelpunten op prachtige wijze.

Aan het einde van de wedstrijd bracht Armada de eindstand nog op 5-0. Een dikverdiende overwinning voor de mannen uit Grevenbicht, die zich na vandaag kampioen mogen noemen. Na de wedstrijd leken onze jongens zich al een nieuw doel gesteld te hebben, want de penalty-reeks werd zeer intens beleefd. De penalty-nemers werden luid aangemoedigd en alle reddingen van Chanon werden eveneens met gejuich ontvangen.

Onze jongen mogen vandaag heel erg trots zijn op zichzelf. Er is leuk gevoetbald en ontzettend veel inzet en teamgeest getoond. Klasse jongens!

Volgende week nog een oefenwedstrijdje tegen het eveneens competitie-vrije RKUVC F2 en daarna lekker op weg naar de Hallenmasters.

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.