Wedstrijdverslagen

Na de 6-1 nederlaag tegen Haslou F3 (enige doelpunt van Niels) van vorige week, was het deze week tijd voor revanche. Arme ploeg die het zou moeten opnemen tegen onze jongens. In dit geval was dat Born/HBC F2.

foto1De jongens waren allemaal mooi op tijd aanwezig en zagen er uitgeslapen uit. Zelfs River verscheen een keer niet met de boterham nog in de hand op ’t Hetjen. Vorige week was dat wel nog het geval geweest; al had River dat toen afgedaan met: “Och ich houw geweun nog honger en van pindakees mit sokker, krigse vaol energie.”

Nadat iedereen was omgekleed, werd het veld bestormd en werden er door sommigen wat balletjes getrapt (Niels, Sjoerd, Kyano, Lucas), door anderen wat verteld en geprobeerd stiekem de struiken in te glippen (Jur, Joep en Bart) of gewoon wat dromerig rondgewandeld (River, Chanon).

Deze wedstrijd werd er voor het eerst vóór de wedstrijd afgesproken welke 4 spelers de eerste helft zouden gaan verdedigen en welke 4 er gingen aanvallen. De tweede helft werden de rollen omgedraaid. Dat was even wennen voor de kinderen. Maar toen “de verdedigers” duidelijk werd dat ze ook gewoon mee mochten aanvallen, liep het allemaal prima. En meteen werd ook duidelijk dat sommige kinderen zich gewoon beter op hun plek voelen op een bepaalde plaats op het veld. Zo had Joep voor de wedstrijd nog het hardst geroepen: “Ich wul vandaag aanvallen!” , maar was hij bijna tijdens de hele wedstrijd achterin te vinden, bang als hij was om een tegendoelpunt te krijgen. Maar dat geeft ook niet. Dit seizoen gaat iedereen nog afwisselend voorin en achterin spelen om te ervaren dat beide rollen hun leuke kanten hebben.

Dan nog even snel een anecdote van de vorige wedstrijd tussendoor, omdat ie zo leuk is. Voor de wedstrijd zaten de kinderen nog even met de trainers bijeen op het veld. Toen Jur op de bal ging zitten, werd hij gecorrigeerd door Chanon. En dat leidde weer tot discussie.

Chanon: “Je moet niet gaan zitten op de bal; dan wordt ie een ei.”

Bart: “Ich hub ’n ei thoes!“

Trainer: “Zo’n ei mit unne dinosaurus in?“

Bart: “Nae geweun ‘n sjpeelgoud ei.“

River (in zien kruus griepend): “Ich hub twee eier, kiek maar.”

Lucas: “En ik heb er zelfs 3 thuis! Mijn papa, mijn mama en mijn zus.”

Onze jongens begonnen super aan de wedstrijd. Al na 2 minuten knalde Joep een afgeslagen bal keihard op de lat. Het doel bewoog even maar bleef gelukkig recht staan. Vlak daarna was het Lucas die goed doorzette en de bal naar Sjoerd speelde. Die wist wel raad met dat kansje en scoorde beheerst de 1-0. Die goal werd luid bejubeld! Dat smaakte onze jongens naar meer.

Even later was het River die een schietkans krijgt. De keeper van Born/HBC had waarschijnlijk de videobeelden van River’s vorige doelpunten geanalyseerd en verwachtte dus een keihard schot richting kruising. Het zachte rollertje dat River produceerde, verraste de keeper zo dat de bal alsnog in het doel rolde. En suffe goal of niet, weer werd er luidkeels gejuicht.

Na een minuut of 10 kwam ook al de 3-0 op de borden. Lucas vuurde op doel, de keeper kon de bal niet oprapen en besloot hem weg te trappen. Daarop kwam de bal voor de voeten van Niels die hem hard in de hoek knalde.

Onze jongens bleven de eerste helft goed voetballen. Iedereen deed lekker mee en vandaag vielen in die eerste helft vooral de felheid en snelheid van Chanon, River en Bart op. Kyano keepte soeverein, Lucas, Joep en Jur hielden achterin alles gesloten en gaven geen kans weg. En Niels en Sjoerd combineerden zich weer op mooie wijze naar menige kans. Sjoerd viel nog op door voor de zoveelste keer dit seizoen een harde en hoge hoekschop ineens op de slof te nemen. Opnieuw werd die inzet gekeerd door een speler op de doellijn, maar zo’n schot gaat er vast een keer invliegen dit seizoen, Sjoerd, en dan is het ook meteen een wereldgoal!

Vlak voor rust scoorde Born nog de 3-1 uit een prachtige aanval met schitterende afronding, onder in de hoek. Die bal was onhoudbaar voor Kyano. Met die tussenstand mochten de teams aan de ranja.

In de tweede helft kregen onze jongens wat minder kansen en was de echte felheid ook een beetje weg. Desondanks knalde Lucas 5 minuten na rust een bal keihard op doel. De bal werd half gekeerd door de keeper, rolde toch (net wel of net niet) over de doellijn, waar hij werd opgeraapt door een veldspeler van Born. Alle kinderen bleven verbouwereerd staan en wisten zich niet goed raad met deze actie. Uiteindelijk riep de trainer van Born die achter het doel stond: “Hij zat erin.” Een erg sportieve actie, die met luid gejuich werd ontvangen.

Kort daarna kon een speler van Born doorlopen richting het De Ster doel. Kyano maakte zich al klaar voor een katachtige duik, maar het was Lucas die nooit opgeeft en die nu ook weer met een prima sliding de bal corner tikte. De speler van Born viel bij die actie echter ook hard op de grond en bleef daar huilend liggen. Scheidsrechters zijn er niet in deze fair play competitie en dus besloten ditmaal de trainers van De Ster de eerdere sportiviteit van Born te belonen met een strafschop voor Born. Het was weliswaar geen overtreding in de ogen van een volwassene, maar “who cares?”. Geen kind protesteerde tegen de strafschop, Born dat nog nauwelijks op doel had geschoten kreeg de kans om een doelpuntje erin te prikken, en Kyano kreeg eens de kans om naar een bal te duiken. Iedereen tevreden.

De penalty werd benut en daarmee kwam de stand op 4-2. Kort daarop veroverde Joep de bal en passte hem naar broer Niels. Pingeldoos Niels soleerde langs 2 tegenstanders en gaf een prima voorzet richting tweede paal. Daar stond Sjoerd klaar om de bal van dichtbij met links binnen te tikken. “Een echte zaalvoetbalgoal, met zo’n voorzet richting tweede paal”, zeiden de trainers tegen elkaar. Maar na de wedstrijd in de auto, bewees Niels dat je als volwassene ook soms dingen denkt te zien die er helemaal niet zijn.

Papa Rob: “Die letste goal waor ech leuk om te zeen. Sjieke actie en sjone veurzet en Sjoerd tik ‘m knap binne.”

Niels: “Nou ja, ich wol ‘m eigenlijk zelf in de krusing sjeite maar raakte ‘m neit goud…”

En die heerlijke eerlijkheid bewijst maar weer eens dat kinderen op deze leeftijd het liefst alles zelf doen en overspelen vaak meer een kwestie van geluk of noodzaak is, dan van een bewuste keuze.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg De Ster nog een paar goede kansen. River en Joep schoten beiden, na een mooie actie, de bal net naast. Chanon knalde een bal op de paal. Niels raakte vanuit een moeilijke hoek ook nog de paal. En Chanon kon, na een prachtige snelle uittrap van Kyano (die dat vandaag een paar keer prima deed), richting keeper maar mikte net naast. Zo eindigde de wedstrijd in 5-2.

River showde vervolgens nog eens zijn spierballen door Niels op de schouders te nemen:

foto2Kyano blonk vervolgens in de strafschoppenserie uit door 4 van de 9 penalty’s te stoppen:

foto3En dus kon er na de wedstrijd gejuicht worden voor zowel een gewonnen wedstrijd als een gewonnen strafschoppenserie:

foto4Na de wedstrijd voor het eerst dit seizoen geen speel-afspraakjes, vanwege de intocht van de Sint.

Het was weer een leuke week met jullie jongens!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.