Vandaag mochten de F-jes van de legendarische “Kraaien” uit Sittard het in Stein opnemen tegen een wereldvoetbalelftal van F spelers. Dit wereldvoetbalelftal was speciaal voor deze gelegenheid gevormd door twee toptrainers uit het jeugdvoetbal. Hun namen: Peter ‘de lange” Paes en Stan “de man” Ortmans. Hun bijnamen, in willekeurige volgorde, “the normal one” en “the special one”. Beiden gepokt en gemazeld in het voetbal.

Peter is een alleskunner die vanwege zijn multifunctionaliteit graag gezien is in alle Sterelftallen tot en met de grote Sterveteranen. Stan blinkt uit in een ongekende frivoliteit die hij als linksbenige rechtsback graag ten toon spreid in het vierde elftal. Beiden zijn heel serieuze kandidaten om Sterfenomeen en kampioenenmaker Sir Jan Weijers op te volgen. Dan hebben ze wel nog wat jaren te gaan want Jan is op de kop af 40 jaar jeugdleider en hij heeft in die jaren meer dan 50 kampioensploegen afgeleverd voor De Ster.

Terug naar het wereldteam. Zij hadden op een onbekende plek in strikte afzondering getraind. De normale en de speciale kunnen geen pottenkijkers gebruiken als zij hun tactische plannen uit de doeken doen. Daarnaast zijn de door hun gekozen wereldsterren natuurlijk ook mannen van vlees en bloed. Als de trainingsaccommodatie bekend zou worden, zou met name de vrouwelijke aandacht voor de mannen  funest zijn. Het vliegtuig van de FIFA landde in de vroege ochtendschemering op de parkeerplaats bij De Ster.

foto1Zaterdagochtend, parkeerplaats “ ’t Hètje”

De mannen die uit het vliegtuig stapten, zijn allemaal nog in de race voor “Le Ballon d’Or” ofwel de gouden bal voor ’s werelds beste voetballer van het jaar. Daar waar het sterbestuur had gedacht de voetballers van een rustig ontbijt te laten genieten in de bestuurskamer van het hoofdbestuur van RKSV De Ster had men buiten de waard gerekend. In deze tijd van twitter, facebook, whatsapp enzovoort is een geheim nooit een geheim. Duizenden aanbidders en sensatiezoekers waren om 8.30 uur present om hun helden uit het vliegtuig te zien stappen. En die helden werden er beduusd van. Globetrotters als ze zijn en speciaal voor deze wedstrijd uit alle hoeken van de wereld ingevlogen, was dit toch ook voor hen een moment om nooit te vergeten.
Uitbundig en ook dankbaar zwaaiend naar de fans kwamen ze een voor een uit het 4 motorig straalvliegtuig van de FIFA. De normale en de speciale beten de spits af en daarna verschenen in volgorde de jongens die op dit moment de beste voetballers van de wereld zijn:
Uit Duitsland doelman, Berlijnse muur  en octopus  Tren “Manuel Neuer”, uit Brazilië de man die tijdens de wedstrijd ook zelfbedachte dansjes uitvoert, de steenharde Dylano “David Luiz”. Daarnaast rechtstreeks uit Spanje de blonde altijd beheerste uit graniet gehouwen Madrileen: Ian “Sergio Ramos”.
foto2 Ondanks verschil in lengte wint Ian Ramos dit kopduel van 2 opponenten
De verdediging wordt gecompleteerd door de linksbenige razendsnelle Italiaan Bram “Giorio Chiellini”. Het middenveld wordt gevormd door de kleine behendige Spaanse technicus Dyon “Andres Iniesta” en de onverwoestbare Argentijn Jarno “Angel Dí María”. Normaal gesproken wordt het middenveld gecompleteerd door de Britse hazenwind Casper “Garreth Bale” deze had echter privé verplichtingen bij de scouting. Voorin staan de topscoorders met allereerst de Belgische wonderman Axel “Eden Hazard” en daarnaast de altijd op kansen loerende veel scorende Urugayaan Mika “Luis Suarez”.
Splijtende pass van Jarno di Maria, Axel Hazard loert

De wedstrijd zou om 9.00 uur stipt starten maar dat bleek onmogelijk. De vele supporters verdienden de aandacht van de sterren en die aandacht kregen ze ook. Rolmodellen als ze zijn, kweten de F spelers zich van hun taak. De wedstrijd, zonder scheids en zonder grens maar volledig volgens de fair play regels, zou om 9.05 starten. En hoe!!!!

Dyon Iniesta rukt op met bal

Het was Axel “Eden Hazard” die de bal uit de aftrap meepikte, 2 man passeerde en de bal na 15 seconden hoog in de Sittardse touwen joeg. Niet lang daarna deed mede voorhoede speler Mika “Luis Suarez” dit kunstje over, 2-0. De grote supportersschare wreef zich eens in de handen want ze verwachten een gala voorstelling van hun helden. Die kwam er echter (voorlopig) niet. De wereldsterren schakelden een versnelling of drie terug waardoor Sittard de aansluitingstreffer kon maken (2-1). De achterhoede met Ian “Sergio Ramos”, Dylano “David Luiz” en Bram “Giorgio Chiellini” pakten onder aanvoering van Tren “manuel Neuer” nu het heft in handen.
Hard schot maar geen probleem voor Tren Neuer
Even werd er gewoon gebikkeld want dat moeten ook de besten van de wereld kunnen. Immers als talent geen karakter heeft, wint karakter het van talent. De mannen knalden erop en al snel was het 4-1 na doelpunten van wederom Axel Hazard en Dyon Iniesta. Rust en Ranja volgde. De normale en de speciale namen nog even de pijnpuntjes door. Beide trainers zijn perfectionisten en eisen dat iedere speler zijn taak foutloos uitvoert. Een momentje van onoplettendheid betekende de 4-2.
Zij loeren als luipaarden op de keeper die een fout gaat maken
Nog even dacht Sittard kans te maken tegen dit werelds geweld. Achterin stroopte granieten Ian Ramos zich zijn veel te lange mouwtjes nog eens op en hij stelde met een lange diepe bal zijn klasgenoot van groep 3, Dylano Luiz in staat te scoren. Maar laten we niet de rol vergeten die ook vandaag weer was weggelegd voor Jarno Di Maria. Wederom was hij overal, hij scoorde zelf niet maar stond wel aan de basis van een doelpunt of 5. Bram Chiellini, Axel Hazard (nog 2) en Mika Suarez (nog 2) maakten het 9 tal vol. Eindstand 9-2 en De Ster F4 heeft de volle buit uit 5 wedstrijden en staat nog steeds op nummer 1.
Groot deel van de verwekkers van de wereldsterren
Sterman Jan

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht