Vandaag een uniek feit bij de wedstrijd tussen De Ster F3 – DVO F3. River Habets wist driemaal te scoren, waarvan slechts 1 doelpunt het doel van DVO trof. En toch heeft River vandaag geen eigen doelpunt gemaakt en werd er ook geen doelpunt afgekeurd. Hoe dat kan? Lees dan vooral door…

f3 1

De herfstvakantie betekent doorgaans twee weekenden zonder competitie-voetbal en afgelaste trainingen vanwege te weinig beschikbare kinderen. De kinderen van de F3 kregen echter geen rust van hun trainers. Zo werd vorige week zaterdag in volledige bezetting een oefenwedstrijd gespeeld tegen Langeberg F1 dat dit seizoen nog al haar wedstrijden met ruime cijfers had weten te winnen. Ondanks de goede inzet van onze jongens, bleek die tegenstander toch een paar maatjes te groot. Het was aan de geweldig keepende Kyano te danken dat Langeberg maar 7x wist te scoren. En de twee fraaie goals van Niels gaven de score (7-2) een iets draaglijker aanzien.

Doordeweeks waren een aantal kinderen afwezig maar met de aanwezigen werd er gewoon lekker getraind. En vandaag stond er alweer een volgende oefenwedstrijd op het programma. Op Jur na waren de kinderen weer terug van hun midweekse vakanties en uitstapjes. En dus waren we met zijn achten. Tegenstander DVO F3 had doordeweeks al doorgegeven dat ze maar 5 spelers hadden, maar dat ze toch gewoon zouden komen. Dat zou onderling wel opgelost worden.

Voor de wedstrijd zaten de trainers nog met de handen in het haar. Moesten alle aanwezige kinderen gemixed gaan worden of moesten spelers aangewezen worden om bij DVO mee te spelen? Gelukkig waren er echter drie kinderen die zich geheel vrijwillig aanboden om een helftje met DVO mee te spelen. In de eerste helft waren dat Bart en River en in de tweede helft Lucas. Klasse jongens!

En dus mochten Bart en River poseren in de rode shirts van DVO. Iets waarover River zei: “dees shirts zeen vaol cooler. Mosse kieke. Dat rood is vaol sjieker en ze zitte auch nog lekker sjtrak wodoor se mien sjpierballe baeter zuus.”

f3 2

En River en Bart lieten er de eerste helft geen gras over groeien. Super fel en lekker aanvallend ging ze te keer namens DVO. Zelfs zo erg dat De Ster F3 maar niet onder de druk kon uitkomen. Bart en River hadden het doel al drie keer onder vuur genomen met waarschuwingsschoten. Maar na acht minuten was het wel raak. River knalde de bal onhoudbaar voor keeper Chanon in de hoek. En nog geen drie minuten later knalde River ook de 0-2 achter Chanon. Waarop papa Mark langs de kant riep: “Hey, sjei ens oet daomit aerpel. Die gaele motte winne!” In het veld zei Bart tegen Joep: “Haha, ich hub de goeie ploog oetgekoze vandaag.”

Die tweede tegengoal was voor de F3 echter het sein om meer gas te geven en de aanval te zoeken. Iedereen werd wat feller en reageerde wat alerter. Sjoerd nam een ingooi snel en wierp de bal naar Kyano die daardoor alleen kon doorgaan naar het doel om de 1-2 te scoren. Vlak daarna was het Niels die goed doorzette en inschoot. De bal kon nog net worden tegengehouden op de doellijn, maar daar was Sjoerd er als de kippen bij om de 2-2 binnen te tikken.

Achterin hielden Lucas en Joep nu alles tegen en als er al iets doorheen kwam, dan stond keeper Chanon steeds op zijn plaats. Vlak voor rust kwamen onze jongens ook nog op voorsprong via een goede combinatie tussen Kyano en Sjoerd.

In de rust zei Bart zelfs dat hij best ook de tweede helft bij DVO wilde meedoen, maar toen compaan River bij De Ster wilde meespelen, ging Bart ook overstag. Geen probleem want Lucas wilde de tweede helft wel bij DVO meespelen en Lucas speelt toch altijd voor 2.

In die tweede helft was het vooral aan Lucas te danken dat De Ster niet meer scoorde. Zelfs toen hij na 15 minuten steken in zijn zij kreeg en zijn tong letterlijk op de schoenen had hangen van vermoeidheid, bleef hij doorrennen om de geel-zwarte aanvallen te onderbreken.

f3 3

Ook de keeper van DVO speelde een sterke tweede helft waardoor inzetten van Sjoerd, Niels, Joep, Kyano, Bart en River niet doeltreffend waren. Uiteindelijk was het alleen nog River die het netjes voor De Ster wist te vinden. Hij leek vanaf de middenlijn vrije doortocht te hebben en ging op zijn dooie akkertje richting doel. Lucas gaf echter niet op en zette de achtervolging in. Net op het moment dat River wilde schieten, gooide Lucas zich met een sliding in de baan van het schot. De bal ketste op het been van Lucas af en krulde mooi in het doel van DVO voor de 4-2 eindstand.

En zo werd, ondanks de herfstvakantie, een leuke en drukke voetbalweek afgesloten. Volgende week weer competitie-voetbal en voor de F3 staat dan meteen “de derby der derby’s” tegen Haslou F3 op het programma.

De trainers