Deze week was het flink afzien voor de ouders van de F3. De weergoden brachten de hele week kou en regen. Niet echt lekker weer dus om langs de kant de training van je zoon te bekijken. Van dat weer hadden de kinderen echter niet veel last. Woensdag was het nog even wennen aan de kou, maar vrijdag was iedereen er beter op gekleed en was het heerlijk ballen in de regen.

Want eigenlijk blijven dat toch de lekkerste voetbalomstandigheden: een nat veld waarop de bal goed rolt, kou waardoor je goed in beweging moet blijven, en tot slot in de hoek van het veld een mooie plas water om na de training lekker slidings en buikschuivers in te maken.

Gelukkig douchen alle kids zich na de training bij De Ster, waardoor het voor papa of mama ook geen bezwaar is dat er na de training nog even lekker in de modder en de plassen wordt gerold. En dat levert natuurlijk leuke plaatjes op:

151017f3 1Op de training wordt elke week veel aan de techniek gewerkt en dat werkt goed. De jongens gaan allemaal zienderogen vooruit en elke week gaan de schijntrap, de dubbele schaar, de overstap, de tussentik enz. weer vloeiender. Ga zo door jongens! Alleen ook af en toe thuis oefenen!

Vanochtend moest de F3 aantreden tegen koploper Urmondia F2, dat nog al haar wedstrijden met dubbele cijfers had gewonnen. Voor de wedstrijd kregen de jongens geen moeilijke instructies. “Twee keer twintig minute allemaol flink gaas gaeve” luidde de enige opdracht. En dat bleken de jongens zich goed in de oren geknoopt te hebben.

Pechvogel vandaag was Sjoerd, die de hele vrijdagmiddag op een veldje had gevoetbald en daar een paar flinke tikken had gekregen, waardoor hij met pijn en moeite nog een beetje kon wandelen vanochtend. Toch wilde hij de wedstrijd vandaag niet missen. “Ich kiek waal wie ’t geit”, aldus de dappere Sjoerd. En al met al heeft hij toch nog een minuut of 15 meegedaan vandaag. Klasse Sjoerd! En hopelijk ben je volgende week gewoon weer lekker fit.

Onze jongens begonnen superfel aan de wedstrijd. De tegenstander werd met volle kracht onder druk gezet en dat leverde al na 1 minuut het eerste doelpunt op. Chanon en Kyano zetten goed druk en Niels was alert om een te korte terugspeelbal op te pikken. Met zijn linkervoet knalde Niels de bal hard in het doel voor de 1-0.

De F3 bleef lekker fel spelen, maar het was al snel duidelijk dat Urmondia toch wel de betere ploeg was. De tegenstander was een jaar ouder en ook wel iets verder. Urmondia liet leuk voetbal zien en onze jongens moesten alle zeilen bij zetten om tegentreffers te voorkomen. Dat deden ze overigens vol overgave. De geblesseerde Sjoerd deed wat hij kon. Chanon, Kyano en River zorgden voor het storende werk voorin. Niels was overal en rende zich een slag in de rondte. En bikkels Jur, Lucas en Joep verdedigden prima. En dan was er nog de absolute uitblinker: doelman Bart. Die kreeg vandaag veel meer ballen op goal dan in andere wedstrijden, maar dat was geen probleem. Want Bart was in topvorm.

Halverwege de eerste helft scoorde Urmondia de verdiende gelijkmaker. Daar was zelfs voor Bart geen houden meer aan. En met een 1-1 tussenstand mochten beide teams aan de ranja. Trainers en ouders waren benieuwd of de jongens dit twee helften zouden volhouden, want het was toch wel duidelijk dat Urmondia erg sterk was.

Maar ook in de tweede helft was het De Ster F3 dat op voorsprong kwam. Joep stopte achterin een tegenstander af en Lucas pikte de bal op. Die begon aan één van zijn befaamde rushes naar voren en speelde de bal net op tijd door naar Niels. Die stond op 7 meter met zijn rug naar het doel. Niels zag de bal komen en schoot hem uit de draai ineens in de lange hoek binnen. En zo stonden onze jongens weer op voorsprong.

In het vervolg van de tweede helft werd de druk van Urmondia steeds groter. Bart moest vaak reddend optreden en deed dat weer prima. En aan onze kant moest er geregeld gewisseld worden na botsingen (River), schuurplekken van slidings (Lucas) of een bal die van dichtbij vol in het kruis geschoten werd (Chanon). De trainers hadden dus de handen vol aan het “wegwrijven” van die pijntjes. Alleen in het geval van Chanon zei de trainer: “als je het niet erg vind, wrijf ik je op die plek maar niet.”

Maar uiteindelijk won vanochtend de betere ploeg. Urmondia scoorde in de laatste 10 minuten nog drie keer en mocht de verdiende overwinning vieren. In de penalty-serie vielen aan De Ster kant vooral de prachtige schoten in de kruising van Lucas en Chanon op.

Het was weer een leuke week jongens met veel plezier op de trainingen en een leuke wedstrijd vandaag. Door de sterkte van de tegenstander was het moeilijker om trucjes te laten zien in de wedstrijd. Maar Lucas en Chanon vonden toch nog een kans om hun specialiteit te laten zien. In het geval van Lucas is dat het zelf opwippen van de bal om hem vervolgens hard en vooral heel hoog naar voren te schieten. Knap Lucas, dat zelf opwippen van de bal!

En in het geval van Chanon is dat het afschermen van de bal, ondanks de druk van 2 tegenstanders. Als een volleerde prof die in de laatste minuten van de champions league finale bij de cornervlag tijd probeert te rekken, schermde Chanon twee minuten lang de bal af in een hoek van het veld. Ach, en dat we op dat moment met 4-2 achter stonden is niet belangrijk, Chanon. Goed gedaan!

151017f3 2Na het douchen was er nog één opvallend iets te melden. River, die normaal opvalt met grappige uitspraken, viel ditmaal op door zijn kleding. Nou ja, niet zozeer zijn kleding zelf, maar meer de bijhorende accessoire. Want in de stijl van De Ster veteranen-captain Mat Creemers en Ster 1-topscorer Barney van de Heide, was ook River vandaag te bewonderen met hip heuptasje! Sjiek River!

Tot volgende week weer jongens!

De trainers