Het is donderdagavond 22.00u in huize Schulpen. Zoontjes Joep en Niels liggen in bed waarschijnlijk al te dromen van de aanstaande derby tegen Havantia twee dagen later. Maar ineens komt bij papa Rob een e-mail binnen: Havantia heeft zich teruggetrokken uit de competitie. Geen wedstrijd dus op zaterdag. “Oh jee, dat kan ik de spelers van de F3 echt niet verkopen op de training morgen.

f31Geen wedstrijd op zaterdag…. dat zullen ze niet accepteren”, denkt Rob. Snel wordt dus maar op voetbal.nl gespeurd naar F competities met oneven aantallen teams, zodat met de vrije teams uit die competities geschakeld kan worden voor een oefenwedstrijd. Tegen middernacht worden nog mailtjes gestuurd naar Groene Ster, Geleen Zuid, Langeberg en Haslou, in de hoop dat er nog iets te regelen valt.

En wat een geluk voor trainers en spelers: de trainer van Haslou F4 reageert al snel dat hij gaat proberen zijn spelers bijeen te krijgen, zodat er op zaterdag toch gevoetbald kan worden. Op vrijdagmiddag komt het verlossende bericht al. De F3 mag een dag later op bezoek in Elsloo. De ouders en coaches worden ingelicht en reageren opgelucht: Dat scheelt weer 9 boze kinderen aan de ontbijttafel op zaterdagochtend. Want een voetballoze zaterdag is geen optie voor deze groep (en ook niet voor de trainers).

Alle kinderen waren beschikbaar vanochtend en om kwart voor 10 kon de autorit beginnen. En die autorit vinden de kinderen ook al een hele happening. Waarom? Omdat ze allemaal weer benieuwd zijn of Chanon’s papa Roy in zijn gele auto weer een nieuwe sluiproute heeft gevonden en zo weer als eerste aankomt. Ook vandaag deed Roy weer een poging. Waar iedereen de parkeerplaats afreed en de bocht naar links nam, ging de gele auto van Roy en Chanon naar rechts. Later hoorden we dat in alle auto’s de kinderen vol spanning hadden uitgekeken de hele rit, op welk punt de gele auto voor hen langs zou kruisen.

Om kwart over 10 kon er afgetrapt worden tegen Haslou F4. En onze jongens begonnen erg sterk. Al na 3 minuten werd het doel van de tegenstander onder vuur genomen. De keeper en twee verdedigers konden op de doellijn tot tweemaal toe redding brengen. Toen kwam de bal voor de voeten van Sjoerd, die handig niet gewoon rechtdoor schoot, maar eerst de bal opzij kapte en hem vervolgens diagonaal inschoot. Slim gedaan, Sjoerd!

De eerste helft viel verder vooral ook de felheid van Bart op. Die was continu overal waar de bal was. Dat zorgde er na 5 minuten voor dat Haslou de bal paniekerig moest wegschieten. De bal kwam voor de voeten van Niels die ineens uithaalde en de bal net onder de lat onhoudbaar binnen schoot voor de 0-2 voorsprong.

Een minuut later nam Sjoerd een ingooi snel op Niels. Die kwam uit op de achterlijn van Haslou. Daar kapte hij eerst een tegenstander uit en schoof de bal daarna mooi langs de uitkomende keeper door: 0-3.

Even leek het dus een monsterscore te worden maar Haslou werd steeds feller en onze jongens juist wat voorzichtiger. Daardoor golfde het spel de rest van de eerste helft op en neer en kon keeper Chanon een paar mooie reddingen laten zien. Ook Lucas, Joep en Jur moesten vol aan de bak om Haslou van scoren af te houden. Na een minuut of 15 was er zelfs voor Chanon geen houden aan een hoog schot van een Haslou speler: 1-3.

Na de pauze trapte de F3 nog eens het gaspedaal in. Er werd feller gespeeld en dat leverde goede kansen op voor River en Kyano, die helaas net het doel misten. Ook Jur maakte nog een fantastische actie en scoorde bijna. Maar dé man van de tweede helft aan onze kant was Joep. In de 8e en 12e minuut na rust kreeg hij tweemaal een afgeslagen bal voor zijn voeten op 15 meter van het doel en beide keren was het resultaat hetzelfde: twee enorme kanonskogels die hoog in het doel vlogen. Hele mooie doelpunten, Joep!

En zo werd de wedstrijd besloten met een 1-5 overwinning voor onze F3. In de penalty-serie maakten onze jongens er een wedstrijdje latje-tik van, want River, Lucas, Jur en Chanon wisten allemaal de lat te raken. En keeper Chanon stopte met katachtige duiken 6 van de 8 Haslou penalty’s. Klasse Chanon! Die keeperstrainingen van Guido Nanning werken supergoed!

Het was dus weer een leuke voetbalochtend, die werd afgesloten met trainer Barry die over een hek met prikkeldraad moest klimmen om een bal terug te halen die door Lucas over het vangnet was geschoten.

Een groot woord van dank aan de trainer en ouders van tegenstander Haslou F4, die op zo’n korte termijn een oefenwedstrijd wilden spelen. Top!

Na de wedstrijd werden weer de gebruikelijke speel-afspraakjes gemaakt en werd daar weer lekker verder gespeeld of, zoals in het geval van Niels en Sjoerd, verder gevoetbald.
De trainers

f32