In alle vroegte verzamelden ouders en kinderen van De Ster F3 zich zaterdagochtend voor de thuiswedstrijd tegen Sittard F4. Terwijl de ouders zich nog de slaap uit de ogen wreven (Mischa Dreessen voorop) renden de kids al naar het kleedlokaal om snel het wedstrijdshirt aan te trekken en daarna lekker naar buiten te rennen om alvast een balletje te trappen.

Vervolgens kwamen de tegenstanders uit Sittard het veld op. Onze jongens moesten even slikken, want aan de overkant liepen een paar jongens die ongetwijfeld “de boterhammen in de lange weg naar binnen werken”. “Hebben jullie al eens naar de overkant gekeken?” vroeg de trainer vlak voor de wedstrijd. “Ja, ze zijn groot, maar wij zijn véél sneller!”, antwoordde Sjoerd.

Onze jongens begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Deze week was er veel op passeerbewegingen geoefend en daar hadden ze veel plezier in op de training. Vooral de dubbele schaar (of zoals Lucas het dialect van de trainers vertaalde: “dubbele scheer”) was bij velen al snel een favoriet op de training. Op de meest onmogelijke momenten en plekken werden de dubbele scharen en schijntrappen eruit gegooid tijdens de partijtjes. Maar dat is juist prima. Des te sneller leren we het.

De trainers hadden voor de wedstrijd gezegd dat ze die trucjes tijdens de wedstrijd ook wilden terugzien. En vooral de eerste helft deden de jongens dat ook. Het ging niet altijd goed en geregeld werd de bal verloren doordat er net een actie teveel werd gedaan, maar dat hoort erbij. Gewoon lekker trucjes blijven uitproberen jongens. Vooral ook tijdens de wedstrijden!

De eerste helft begon Sittard sterk en de F3 had even tijd nodig om bij het eigen doel weg te komen. Maar toen dat eenmaal lukte, kwamen de eerste kansjes voor de onzen, maar River, Sjoerd en Chanon hadden pech dat de keepster van Sittard een hele sterke wedstrijd keepte. Na een minuut of 10 nam Sjoerd een hoekschop snel op Bart. “Knallen Bart” riepen de trainers. En dat kan Bart als de besten. Hij schoot de bal hard in de verre hoek, een tiental spelers belemmerden het uitzicht van de keepster, waardoor de bal rustig in het doel rolde. Zo rustig zelfs, dat Bart pas na een seconde of 20 in de gaten had dat hij gescoord had. Maar toen hij dat eenmaal doorhad, werd het doelpunt ook goed gevierd.

Een paar minuten later stuurde uitblinker Sjoerd twee tegenstanders het bos in met een spervuur van trucjes en gaf hij een mooie pass op Chanon. Die dacht ongetwijfeld: “volgende week ben ik aan de beurt om te keepen, dus laat ik nu maar aan mijn doelsaldo werken”. En dus scoorde Chanon beheerst de 2-0.

Daarna kwamen er ook wat kansen voor Sittard. Gelukkig konden vaak Lucas, Niels, Joep of Jur nog net de schoten blokken of de bal wegtikken. En als dat niet lukte, was er gelukkig nog keeper Kyano, die redding bracht. Op één inzet had hij echter geen verweer en zo bracht Sittard de spanning terug door de 2-1 te scoren.

De eerste helft duurde wat langer dan normaal vanwege een aantal pechgevallen bij spelers van Sittard. De wedstrijd moest een paar keer stilgelegd worden na ongelukkige botsingen. Toen de rust eindelijk aangebroken was, wilde Bart daarover nog iets kwijt aan mama Vivian. In het langslopen, zei hij: “Ja sorry dat ich ’t zegk mam, maar die van de taegesjtenjer zeen ech mietjes.”

In de tweede helft werd het echt een enorm spannende wedstrijd. Sittard drong aan om de gelijkmaker te maken en die leek er te komen toen een aanvaller alleen op Kyano mocht afgaan. Kyano kwam echter als een leeuw uit zijn doel en blokte het schot. De bal werd vervolgens door Lucas naar voren geknald, waar hij voor de voeten kwam van River. Die nam dat buitenkansje dankbaar aan en knalde de 3-1 tegen de touwen. Poeh, daar kwamen we goed weg.

Vervolgens bleef Sittard goed aanvallen en Kyano moest nog een paar keer redding brengen. Onze jongens hadden het moeilijk. Tien minuten voor tijd kwam weer een speler van Sittard in kansrijke positie. Een van de spelers van de F3 wilde de bal wegtrappen maar raakte alleen de tegenstander die viel. Kans voorbij, maar trainer Rob greep in en gaf Sittard een penalty. Die werd knap benut, ondanks een goede duik van Kyano. En zo was het weer superspannend: 3-2.

De rest van de wedstrijd werd er echter geen kans meer weggegeven en had de F3 zelf nog kansen om te scoren. Ondanks een paar mooie acties van met name Niels en Lucas lukte dat echter niet. Vlak voor tijd gebeurde er nog iets superleuks. Jur, die altijd het liefste verdedigt, kreeg de bal. Twee aanvallers van Sittard renden naar hem toe. Jur was de laatste verdediger. De rest van het team was al naar voren gerend in afwachting van de pass van Jur. Maar die herinnerde zich ineens iets van de trainingen. Hij liet de tegenstanders op zich afkomen, maakte een dubbele schaar en snelde met een grote glimlach op zijn gezicht langs zijn tegenstanders. Geweldig Jur!!!

En zo eindigde een zeer sportieve wedstrijd in 3-2 voor onze F3. Tijdens de penalty-serie viel vooral de schitterende penalty in de kruising van Chanon op. Vervolgens moedigde Joep nog al zijn ploeggenoten aan om bovenop hem te komen liggen. Toen de toren van 9 kinderen 5 minuten later was opgeruimd, bleef Joep nog even verdwaasd liggen met de woorden: “Ooooohhh, dat waor ’n sjlech idee. Ich ben zo plat wie unne pannekook.”

Na de training werden er in de douche weer afspraakjes gemaakt om bij elkaar te komen spelen. En ook dat is heel leuk om te zien in dit teampje. Na drie jaar samen spelen zijn het echte vrienden geworden.

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen