Langzaam liep het stadion “’t Hètje” vol op een mooie herfstzaterdag in oktober. Jeugdig enthousiasme en ouderlijke wijsheid gebroederlijk naast elkaar. Onze vedetten, het merendeel eerste jaars F, togen eerst naar het kleedlokaal. Daar hesen ze zich in hun geliefde Ster kleuren. Het ene maatje 116 was snel weg, de rest moest het doen met maat 128 en dat betekent dat de sponsoren geen naamsbekendheid krijgen.

De groot uitgevallen truitjes om de tengere body’s van onze helden staan namelijk garant voor sponsors die “in de broek verdwijnen”. Niet getreurd echter want het meest leerzame moment van de dag gaat spoedig volgen. De trainers Peter Paes en Stan Ortmans gaan hun jongens toespreken en vertellen hoe de tegenstander van die dag gekeeld moet worden. Geconcentreerd luisteren de mannen. Iedere speler neemt de hem toebedeelde taak in zich op. Nog even een harde gezamenlijke yell en eindelijk ………………..ze mogen het veld op. De ouders maar ook de rest van het honderdkoppige publiek begroet dat moment uitbundig. Onze helden genieten en worden ineens 20 centimeter groter. Even voelen ze zich “jugadores grandes de FC Barcelona” (beroemde spelers van Barcelona).

foto1

Geconcentreerd vlnr in geel zwart Ian, Axel, Dion en Dylano. Op de achtergrond, ook geconcentreerd, oud eerste elftal vedette John Dietz, opa van Dion en Mika

Vanaf de aftrap lijkt Geleen Zuid vandaag te sterk voor de onzen. De 0-1 valt al na 1 minuut maar dan blijkt dat de bal meters uit was en de mannelijke leiders van Stein vergaderen kort met de vrouwelijke leiders van Geleen. Geen doelpunt. De stand blijft 0-0. De leidsters van Geleen zouden later verzuchten “had ons maar een koe in het gezicht gescheten” want dat moment in die eerste minuut bleek een heel vroeg kantelmoment in de wedstrijd. De onzen herinnerden zich hun taken (spas höbbe en aan ‘m gaon) en knalden er vol op. De 1-0 van Mika werd nog gepareerd door de jongens van Geleen door een snelle tegengoal die 1-1 betekende. Daarna liep De Ster uit naar 4-1. Doelpunten van Axel, Mika en de mooiste van de wedstrijd door Dion.

foto2

Linkspootje Dion (kleinzoon van stergrootheid John Dietz) knalt de bal op schitterende wijze onhoudbaar in de bovenhoek. Het fenomenale sport fotowerk is van Marianne Thewissen (ook actief voor VV Caesar)

Vlak na de rust was het moment daar waarop de ouders langs de lijn begonnen te roepen “CONSOLIDEREN”. Helaas is dit een woord wat de juf van groep 3 onze jongens nog niet geleerd heeft. In de verwarring die ontstond kon Geleen Zuid de 4-2 aantekenen.  Het verdedigingsblok van De Ster met daarin de stoere onversaagde mannen Ian, Dylano en Bram trokken zich nog eens de mouwen van de maatjes 128 op en bikkelden en beulden dat het een lieve lust was.
Het werd genieten op en langs het veld. Ook de beide trainers, Peter Paes en Stan Ortmans, die toch maar heel veel tijd steken in het plezier van onze jongens, glommen van trots.

foto3

Ian rukt met bal aan de voet op richting Geleen doel

Ook de hele grote Geleen jongens konden het nu vergeten. De ouders scandeerden nu “Steins kwartiertje, Steins kwartiertje” en ook dit werkte als een rode lap op een stier. Zelfs de betrouwbare doelman Tren voelde zich zeker genoeg om bij een corner mee naar voren te rennen. Zijn oma glom van trots en plezier. Het was het werk van de gehele ploeg die de voorhoede met Axel, Mika en Casper in staat kon stellen om het karwei af te maken. De gretige Mika scoorde nog 3 keer en de enorm doelgerichte Axel maakt ook nog een doelpunt. De Ster won de pot met 8-2 en gaat fier aan kop na 2 gespeelde en gewonnen wedstrijden.

foto4

Een van de vijf doelpunten van topscorer Mika (kleinzoon van de (vroeger) razendsnelle verdediger van De Ster op zondagmiddag, John Dietz. De foto toont aan dat het om een razendsnelle uitbraak gaat want de andere spelers zijn niet te bespeuren

foto5

Sportieve groeten, Sterman Jan