Vandaag stond voor de F3 de eerste competitie-wedstrijd op het programma. Tegenstander was Geleen Zuid F5. Na een goede training op vrijdagavond, kwam rond middernacht slecht nieuws. Papa Mark stuurde (ongetwijfeld vanuit de kantine, met inmiddels 16 juupkes achter de kiezen) een appje naar de trainers dat River thuis al een paar keer had moeten overgeven. Helaas moesten we het vandaag dus doen zonder onze opgewekte praatjesmaker met het gouden linkerbeen.

F3 foto1En verder moesten we het doen zonder coach Ron Frijters, die eveneens ziek op bed lag.

Onze jongens startten erg fel aan de wedstrijd en daardoor stond er al snel een mooie voorsprong op de borden. Eerst veroverden Joep en Lucas samen de bal en speelden hem door naar Niels. Die snelde langs zijn tegenstander en schoot de 0-1 binnen. Vervolgens veroverde Lucas alweer een bal, stoomde op en schoot de bal hard in de hoek voor de 0-2. De 0-3 kwam weer van Niels na een lange solo. En voor de afwisseling was het vervolgens Lucas die de 0-4 scoorde uit een identieke actie als zijn eerdere goal.

Nadat Geleen twee keer had tegengescoord (beide keren onhoudbaar voor keeper Bart), was het opnieuw Lucas die zich op de achterlijn van Geleen langs én door 3 tegenstanders wurmde om de bal vervolgens met een sliding in de korte hoek binnen te schieten.

Met die 2-5 tussenstand mochten alle kinderen aan de welverdiende ranja. Na de pauze was er al snel een mooi doelpunt van Geleen, maar het was Sjoerd die met de punt van de voet de stand weer op 3-6 bracht. Vervolgens veroverde Jur achterin de bal, speelde hem door naar Joep, die op zijn beurt zijn broer Niels aanspeelde. Niels schoot niet meteen, maar omspeelde eerst de keeper om vervolgens de 3-7 binnen te wandelen.

De doelpunten bleven vervolgen als rijpe appelen van de boom vallen. Lucas maakte, na een goede corner van Jur, de 3-8 door de bal mooi met links naar binnen te kappen en met rechts hard binnen te schieten.

Ergens halverwege de tweede helft was vervolgens de mooiste actie van de wedstrijd te bewonderen. Er waren vandaag veel mooie acties, maar wat onze jongste speler Sjoerd (die deze week 7 was geworden), liet zien, was om je vingers bij af te likken. Onder druk gezet door twee tegenstanders kapte hij de bal eerst achter zijn standbeen, liet de tegenstanders terugkomen, en kapte ze daarna weer uit om vervolgens ook nog een puntgave steekpass af te leveren. Heerlijk Sjoerd!

Vandaag viel sowieso op dat er heel veel acties gemaakt werden. En dat zien de trainers graag. Overspelen is leuk, maar laat ze op deze leeftijd maar vooral lekker veel acties uitproberen, vinden de trainers.

Nadat Geleen de 4-8 had gescoord, was het Joep die met zijn 3e assist van de middag Kyano bediende. En dergelijke kansjes zijn aan “een Frijter” wel besteed: 4-9. Daarna redde de keeper van Geleen eerst 2 keer prachtig op inzetten van dichtbij van Niels en Chanon, maar de rebound die voor de voeten van Joep kwam, werd door hem van veraf onhoudbaar binnengekogeld: 4-10.

Na weer een tegentreffer van Geleen, pikte ook Chanon zijn goaltje mee vandaag. En het slotakkoord was voor Kyano die goed doorzette en de 5-12 binnenschoot.

Een leuke wedstrijd om te zien dus, waarin het krachtsverschil toch wel groot was. Al was dat zeker ook een verdienste van onze jongens die fel speelden en veel mooie acties lieten zien. Na de wedstrijd was er eindelijk een kans voor Bart om zich te onderscheiden in de penalty-serie. Gesierd met een pet tegen de zon, stopte Bart 5 penalty’s op rij. Daarna werd hij wat overmoedig en zette de pet achterstevoren op, waarna de Geleen speler meteen zijn penalty binnenschoot.

F3 foto2De balende Bart riep vervolgens uit: “Verdorie, ich houw mien patsj geweun normaal motte opzette.” En dus zette Bart zijn pet weer normaal op en stopte hij vervolgens de resterende 4 penalty’s. Klasse Bart, 9 van de 10 penalty’s gestopt. Het wordt tijd dat Jasper Cilissen een keer keeperstraining van jou krijgt!

Na afloop in het kleedlokaal ook weer veel lol. Eerst werd een filmpje opgenomen om de zieke River een hart onder de riem te steken. Speciaal voor hem werd “Ich wul seks mit dae kale” gezongen. Een liedje dat River zelf vorig seizoen aan zijn teamgenoten heeft geleerd en waar iedereen toen erg om moest lachen. Het filmpje voor River staat inmiddels op de facebook site van De Ster

Toen het filmpje via de app met River was gedeeld, kregen we meteen een foto van onze zieke ploeggenoot terug:

F3 foto3

Daarna vroeg Sjoerd direct de telefoon van papa en trainer, Barry, klikte een paar keer en riep toen uit: “YEEEEEESSSSS, JONGENS WE STAAN BOVENAAN!!!!!! Dat onze uitslag, als enige al ingevuld was, viel de juichende kids niet op.

F3 foto4

Toen iedereen gedouched was, kwam mama Vivian er nog achter dat ze een te korte broek voor Bart had meegenomen. Bart haalde zijn schouders op om zijn “hoog water broekspijpen” en liet zich gewillig de haren in een mooie schijding doen om daarna met de bril van trainer Rob op te poseren als dubbelganger van Steve Urkel in zijn beste dagen:

F3 foto5

Jongens, het was weer een leuke ochtend met jullie met leuk voetbal en vooral veel plezier vóór, tijdens en na de wedstrijd. En Sjoerd, nog een leuk kinderfeestje gewenst vanmiddag!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen