Woensdag 1 juli 2015. De spelers van de Europese topclub Barcelona hebben vakantie. Ook die van Real Madrid, Bayern München en Juventus liggen aan het strand hun championsleague frustraties uit te zweten. Het voetbal in Nederland ligt ook stil. Op een plekje na ……………….

Op ’t Hêtje, de thuishaven van de Steinse trots RKSV De Ster, is nog beweging en niet gering. De meest fanatieke jeugdleiders die ik in mijn 45 jarig Sterlidmaatschap heb meegemaakt, geven hem nog één keer van katoen.

Die jeugdleiders zijn: Ivo Hecker (Fortuna Sittard fan in hart en nieren), Peter Paes (Roda JC fan in hart en nieren), Ewan “Snacklas” Snackers (oud spits van ons eerste elftal en vernoemd naar de Griekse spits van het Ajax in die tijd: Niklos Machlas) en Jorg Bereklauw (neef van Max Bereklauw, getructe linkerflankaanvaller van Fortuna Sittard eind 70-er jaren). Deze mannen staan hier niet in hun vrije tijd omdat het zo veel geld oplevert maar omdat de kleine Sterren in wording zo graag trainen en voetballen en spelen …….! En dat doen die kleine sterren weer door de fijne aanpak van de jeugdleiders. Hulde jongens! Gelukkig wordt het Stercomplex gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden anders had dit viertal lekker doorgetraind tot het seizoen 2015/2016 begint.

mffoto1En plezier hebben de kleine Sterren in wording ook op deze juli training weer. Het ouderwetse flessenvoetbal is het spel waarop ze zich deze avond hun melkgebitjes kapot bijten. De meesten hebben al een feestje gehad die woensdagmiddag of hebben gezwommen maar de training slaan ze niet over. Even nog willen ze genieten van de tactische tips van Ivo, de sierlijke huppelsprint van Peter, de bal onder de voet sleep truc van Ewan of de solo’s van Jorg. Even nog willen ze voetballen leren en lachen en spelen …..! Met rode koontjes en voldaan gaan ze om half acht naar huis. De mini F-jes van De Ster. Moe, voldaan, tevreden en weer wat beter voetballend.

Maar nog een keer haalt het reeds benoemde viertal alles uit de kast. Op zaterdag 4 juli hebben ze een “afscheid van het seizoen” toernooi georganiseerd waarin de (groot)ouders, de rest van de familie en hun mini F-jes met en tegen elkaar kunnen voetballen. De thermometer tikt 38 C aan. Limburg kreunt, steunt en zucht. Maar op ’t Hêtje is de beweging met circa 60 aanwezigen alweer niet gering. Om 9 uur start het toernooi en dat duurt tot 12 uur onder de bezielende leiding van scheids Stan Dewaide. Tussen de wedstrijden door is er verkoeling, drank en een BBQ. Alles georganiseerd door de mini F leiders. De Ster laat ons van het complex gebruik maken en de rest is allemaal zelf geregeld door die weergaloze leiders. Er zijn water speeltuigen en parasols voor de verkoeling. Gelukkig heeft de gemeente ook de grote watersproeier net op het trainingsveld staan. De hoge begroeiing geeft veel schaduw. Net genoeg om ook het bier en de wijn goed te laten smaken. De mini F jes zie je niet veel in de schaduw. Zij voetballen (ook als ze niet hoeven te voetballen) of maken buikschuivers op de waterbaan, rennen door de struiken, staan onder de sproeier en weet ik wat nog meer.

mffoto2

Bij het starten van de BBQ worden de leiders zeer terecht geëerd door hun pupillen. De mini F jes hadden zelf bedacht dat je hun leiders blij kon maken met bier en ze hadden allen een fles bier bij zich voor iedere leider en een mooie foto van hen allen met alle namen erop. Ook de sponsors werden bedankt Maurice Aarts (aannemersbedrijf Aarts), Thijs Mebis (van de Zanden bouwmaterialen) en Marja Kleuskens (Bowen therapie).

Als klapper op de vuurpijl werden de prestaties van de mini F-jes van De Ster ook nog beloond. Hun prestaties gedurende het hele seizoen 2014-2015 werden bekroond met een officieel kampioenschap. De vele wedstrijden door heel Zuid Limburg maar ook de goede toernooi prestaties waren de KNVB niet ontgaan. Het mooiste Stermoment was misschien wel het Caesar toernooi waar De Ster acte de préséance gaf met 4 mini F teams. Er kon niet voorkomen worden dat De Ster tegen De Ster moest spelen.Dit werd opgelost met dank aan Mickel Grommen. Hij stelde mini shirts van Real Madrid ter beschikking waardoor een van onze twee Steinse jeugd teams in het koninklijk wit speelde met op de rug de naam van Ronaldo of van Garreth Bale. De speaker was razend enthousiast en dit was pure Ster reclame. Die van ons gingen er ook nog van door met de eerste, de tweede en de derde prijs. Daar waar de speaker zich af vroeg waardoor Stein zo kinderrijk was, past hier hulde aan het ienie mienie F-jes initiatief van Rob Schulpen die er al weer enkele jaren voor zorgt dat de hele kleintjes verliefd kunnen worden op de voetbalsport en dan vaak bij de club blijven hangen om een mooie voetbaljeugd tegemoet te gaan. Superaanwas voor De Ster en super mooi voor onze kinderen. Hulde Rob.

Enfin, onze mini F kreeg een gouden medaille voor hun onvermoeibare trainingsarbeid en het behaalde kampioenschap en ze mogen terug zien op een super seizoen 2014-2015. In de hoop dat er nog heel veel zo zullen volgen.

Nogmaals dank aan Ivo, Peter, Ewan en Jorg!

Namens de supportersclub
Sterman Jan