Op zaterdagavond kende Xavi een grandioos afscheid bij Barcelona. De winst in de Champions League finale tegen Juventus leverde hem in zijn laatste wedstrijd voor Barcelona de “Treble” op: winst in de competitie, in de bekerfinale en de champions league.
Op zondagmiddag in Elsloo werd door Joep, Niels, Sjoerd en Kyano eveneens hun afscheidswedstrijd gespeeld… hun laatste wedstrijd als Mini F’je welteverstaan.

minif

En na twee eerdere toernooizeges, in Gulpen en bij EHC, sloten ook zij hun carriere als Mini F-speler af met het winnen van de “Treble”. De winst van het Haslou toernooi betekende immers de derde toernooizege op rij.

En natuurlijk gaan we nu niet roepen dat de treble van onze jongens indrukwekkender is dan die van Xavi, maar toch… Xavi heeft de twee dagen voor het toernooi ongetwijfeld doorgebracht in een vijfsterren-hotel met massages, koolhydraatrijke sportmaaltijden en een goede nachtrust in een heerlijk zacht bed. De voorbereiding van onze jongens bestond daarentegen uit de Sleep In bij De Ster, oftewel: twee dagen intensief sport en spel, leven op ranja, friet, frikandel en chips, in slaap vallen om 2 uur ’s nachts op een luchtbed in een tent en opstaan om half 7 ’s ochtends. Ik geef het u te doen… om daarna een toernooi van 8 wedstrijden te spelen.

In de finale vandaag werd WDZ uit Bocholtz verslagen met 3-0 en daarna mocht de welverdiende cup in ontvangst genomen worden. Sjoerd, Joep, Niels en Kyano van harte gefeliciteerd!

Lucas, Chanon, Bart en River vormden vandaag ook een team en bereikten de kwartfinales. Na een superspannende wedstrijd werden ze daarin in de laatste seconde uitgeschakeld door VV Sittard. Maar ook deze jongens leverden vandaag een topprestatie met de vermoeiende maar superleuke Sleep In nog in de benen.

Op het toernooi waren er verder ook goede prestaties van de andere Mini F teams, met zelfs een derde plaats voor Mini F3! Daarover zal coach Peter Paes ongetwijfeld een verslag schrijven.

Namens De Ster haalden verder Lucas en Levi Hecker nog de finale van de penalty-bokaal.

Leukste uitspraken van de dag kwamen op naam van Lucas Eussen. Het gesprek leek even erg emotioneel te worden, maar dat werd het helemaal niet. Het was gewoon weer typerend voor de openhartigheid van Lucas.

Lucas: “Mijn mama is drie keer zwanger geweest en het is maar 1 keer goed gegaan.”

Trainer: “Hoe bedoel je?”

Lucas: “Alleen, bij mijn zus?”

Trainer: “En jij dan?”

Lucas: “Bij mij is het niet helemaal goed gegaan. Ik kan maar met 1 oog zien.”

River: “Dat maakt toch niet uit. Jij bent gewoon een normale jongen.”

Lucas: “Nee, ik ben niet gewoon.”

River: “Wel! Jij bent wel gewoon.”

Lucas: “Nee, ik een een hele ondeugende jongen.”

En even later weer een typische Lucas-uitspraak.

Lucas: “Trainer, ik heb op mijn bankrekening en in mijn spaarpot meer geld dan een paard.”

Trainer: “Wat bedoel je? Een paar heeft toch geen geld?”

Lucas: “Nee, ik bedoel het anders. Ik heb zoveel geld, dat als ik een paard koop, dan heb ik nog precies 264 euro over.”

Trainer moet daarop lachen.

Lucas: “Waarom lach je me uit?”

Trainer: “Ik vind het gewoon grappig dat je dat zo precies weet.”

Lucas: “Nou ja, precies… Ik kan er een beetje naast zitten.”

En daarmee is het seizoen voor River, Bart, Lucas, Chanon, Joep, Kyano, Sjoerd en Niels ten einde. Nu lekker thuis voetballen en eind augustus lekker naar de voetbalweek!

Bedankt voor het leuke seizoen jongens. En ook een dik compliment voor deze groep ouders: het hele seizoen alle ouders langs de lijn, desondanks geen geschreeuw, geen enkele keer een speler moeten missen zonder afmelding, en zelfs vakanties en tripjes weg werden buiten het voetballen om gepland! Richard en Sylvia, Roy en Vivian, Mark en Natascha, Roy en Pinky, Vera, Tanja en Véronique bedankt !

De trainers

hallenmasters left banner