Nu de competitie erop zit voor de jeugdteams, breekt de tijd van de toernooien aan. Trainers Barry, Ron en Rob konden zich herinneren dat ze dat zelf in hun jeugd altijd de leukste dagen vonden en dus werd er ingeschreven voor zoveel mogelijk toernooien. Wel moest er rekening worden gehouden met het jubileumweekend en de sleep in. Dus zo heel veel keuze was er niet.

f7 1Vorige week werd er op de Stein Cup en het F-toernooi in Reuver al twee maal een verdienstelijke 2e plaats behaald. En balen dat onze jongens deden! Die 2e plaatsen begonnen deze strebertjes behoorlijk de keel uit te hangen. Maar deze week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Er zou sowieso op pinkster-maandag worden deelgenomen aan het toernooi bij EHC. Maar trainer Barry kreeg op vrijdagmiddag nog van een collega, die in het jeugdbestuur van FC Gulpen zit, te horen dat bij het Mini F toernooi van Gulpen op zaterdag een team was uitgevallen. Of wij niet konden invallen, was de vraag.

Dat was natuurlijk wel kort dag en we wisten dat een aantal kinderen op zaterdag al andere plannen had. Maar gelukkig zijn er voor een Mini F toernooi maar 4 kinderen nodig om een team te vormen. En laat de trainers samen nu 4 kinderen hebben. En dus togen Sjoerd, Kyano, Joep en Niels op zaterdag ochtend met hun papa’s naar het toernooi van FC Gulpen. Onze mannen hadden er juist een half jaar F-voetbal opzitten, dus het Mini F voetbal zou weer even wennen zijn. Geen keepers, niet ingooien maar intrappen, kleinere veldjes en doeltjes. Maar wel weer een keer voetballen tegen leeftijdgenootjes in plaats van tegen kinderen die 1 of 2 jaar ouder zijn.

Sjoerd, Kyano, Joep en Niels hadden er zin in en lieten er in de poulefase geen gras over groeien. In wedstrijdjes van 10 minuten werden achtereenvolgens Zwart-Wit (7-3), Sportclub’25 (15-0), Eijsden (5-0) en Haslou (7-0) verslagen. Vervolgens mocht er met de twee andere poulewinnaars, Eijsden MF1 en Eijsden MF3, om de ereplaatsen gestreden worden. Eerst moesten beide teams van Eijsden tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in 3-1 voor Eijsden MF1. Vervolgens moesten onze jongens tegen Eijsden MF3 aantreden. De trainster van Eijsden zei tegen haar spelers: “We gaan winnen. Dan heeft ons andere team zeker de 1e plaats.” Maar van dat uitgangspunt kwam niet veel. Het gaspedaal werd vol uitgedrukt en na 15 minuten stond er een 8-1 einduitslag op de borden.

Het was dus tijd voor de finale. En dat werd gelukkig eindelijk een spannende wedstrijd tussen twee teams die enigszins aan elkaar gewaagd waren. Niels bracht De Ster de 1-0 voorsprong. Maar uit de daaropvolgende aftrap kwam Eijsden alweer gelijk. Vervolgens was het lang spannend, waarbij vooral het prima verdedigen van Joep opviel. Na een minuut of 8 scoorde Kyano de 2-1. En drie minuten later maakte Sjoerd er 3-1 van. Er werd flink gejuicht. Niels riep met een verbeten en vuurrood hoofd naar de kant: “Yes, 2-2 papa!” Toen hij hoorde dat we met 3-1 voor stonden, klaarde zijn gezicht helemaal op en zei hij: “Ech? Ich dach dat veer achter sjtinge. Waw dan gaon veer winne!”

Toen er werd afgefloten was de vreugde bij de kinderen enorm. Wat waren ze blij met de behaalde eerste prijs. En dus werd er trots geposeerd op het veld en tijdens de prijsuitreiking:

f7 2f7 3f7 4Twee dagen later stond er dus nog een toernooi op het programma. Ditmaal bij EHC. En ditmaal in een completere bezetting, want alleen Chanon was afwezig. Die wilde heel graag meedoen aan de dikke banden-race, de fietswedstrijd in Stein. En dat was Chanon natuurlijk van harte gegund. De 7 andere kinderen, Bart, River, Joep, Niels, Lucas, Sjoerd en Kyano togen naar Hoensbroek. En daar werd duidelijk dat ze de smaak flink te pakken hadden.

Achtereenvolgens werden Sporting Heerlen (3-0), EHC (6-0), Minor (8-0) en KFC Eppegem 2 (5-0) aan de kant geschoven. Met nog 1 poulewedstrijd te gaan was er dus de maximale score behaald met ook nog een prachtig doelsaldo. Tegenstander in de laatste poulewedstrijd, KFC Eppegem 1, had echter ook al haar wedstrijden gewonnen en had zelfs nog een beter doelsaldo. De laatste wedstrijd moest dus gewonnen worden om de finale te halen.

Trainer Rob moest zelf gaan voetballen en was er dus niet meer bij. En wat baalde hij daarvan. Zeker toen hij hoorde dat onze jongens hun laatste poulewedstrijd met 1-0 gewonnen hadden, in een ware thriller. Het winnende doelpunt werd gescoord door River, die sowieso al zijn dag had qua scoren. Uiteindelijk heeft overigens iedereen een of meerdere doelpunten gescoord.

Voordat de finale gespeeld werd, hadden onze jongens even rust. En dat betekende dat ze even lekker konden slepen met afgezaagde boomstammen in de wei naast het veld. Net op het moment dat de ouders zich afvroegen wat er toch met die boomstammen gebouwd werd, gingen de kinderen één voor één achter de boomstammen-stapel staan, deden hun broek naar beneden en plasten langs de boomstammen af. Op de vraag wat dat te betekenen had, klonk het: “We hebben een oude Romeinse WC gebouwd natuurlijk.”

f7 5

De finale moest gespeeld worden tegen de winnaar van de andere poule, KFC Eppegem 3. Onze jongens waren super gemotiveerd en maakten meteen korte metten met de tegenstander. Binnen een paar minuten stond er 4-0 op de borden. In de laatste seconde mocht de tegenstander nog de eretreffer maken, maar daar maalde niemand meer om. Opnieuw was de eerste plaats behaald op een toernooi. En ook deze overwinning werd luid bejubeld:

f7 6

f7 1Het was weer superleuk om twee dagen met jullie op pad te zijn, mannen. Komende week de laatste training op woensdag en dan even twee activiteiten die niet in het teken van voetballen staan: op zaterdag 30 mei de spannende zeskamp op het jubileum-weekend en een week later de sleep inn bij De Ster. En op zondag 7 mei sluiten we het seizoen af met het jeugdtoernooi bij Haslou.

De trainers