Vandaag speelde de F7 alweer haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander Roosteren F1 was vorige week al kampioen geworden en had tot vandaag 7 maal gewonnen en 2 maal gelijk gespeeld. Onze jongens waren vooraf ook al verzekerd van de 2 plaats met 6 overwinningen , 1 gelijk spel en 2 nederlagen. Een knappe prestaties van onze jongens die eigenlijk nog allemaal in de Mini F mogen spelen.

2

In de week voorafgaand aan de wedstrijd was keeper Bart op vakantie. Maar vanaf zijn vakantie-adres deelde hij wel een nieuwtje met zijn teamgenoten, via de groeps-app. Hij had op de camping zijn oranje keeperstrui wat laten “oppimpen” en het resultaat mocht er zijn:

3
Ook Lucas had in de week voorafgaand aan de wedstrijd nog een leuke verrassing voor zijn teamgenoten. Hij had thuis een tekening gemaakt, waarover hij zó tevreden was dat hij papa Richard had gevraagd om er 7 kopieën van te maken zodat hij aan elke teamgenoot een tekening kon geven.

Vóór de wedstrijd was al duidelijk dat onze jongens ontzettend veel zin hadden om te laten zien dat ze niet onder deden voor kampioen Roosteren. En dat lieten ze ook in het veld zien. Door heel fel spel schoot onze F7 uit de startblokken. Niels veroverde al na een paar minuten een bal op het middenveld en speelde topscorer Kyano aan. Die was niet zelfzuchtig en tikte de bal door naar Sjoerd die erg attent, vlak voor de graaiende handen van de keeper, de 1-0 intikte.

Vlak daarna was het Lucas, die de bal afpakte van een tegenstander en de bal naar Kyano passte. Die zag opnieuw Sjoerd in een betere positie staan en gaf dus een voorzet waaruit Sjoerd ook de 2-0 kon binnentikken.

Ondanks fel spel en prima verdedigen van onze jongens en fraaie duiken van keeper Bart, kwam Roosteren daarna toch terug tot 2-2. Maar vlak voor rust kwamen we toch weer op voorsprong. Net als bij de eerste 2 goals kwam Kyano goed door en wilde hij voorzetten op Sjoerd. De voorzet ging echter voor het doel langs en leek door de keeper opgeraapt te kunnen worden. Sjoerd gaf echter niet op, tikte de bal vlak voor de handen van de keeper weg, draaide zich vliegensvlug om en legde de bal terug op Niels die in het lege doel kon binnenschieten.

Met een 3-2 voorsprong konden we aan de ranja en even bijkomen. Dat konden onze jongens wel gebruiken want er werd 8 tegen 8 gespeeld, omdat tegenstander Roosteren 10 spelers had. Voor onze 8 mannen dus geen moment rust. Maar dat lijken ze ook totaal niet nodig te hebben.

Leukste moment langs de lijn tijdens de eerste helft was overigens een reactie van Lucas’ mama Sylvia na een vraag van Bart’s mama Vivian, waarbij de verschillende betekenissen van het woord ‘los’ in dialect en Nederlands naar voren kwamen. Het gebeurde toen het spel even stil lag omdat bij een speler van ons een schoen was uitgevlogen, waarna een trainer van Roosteren hielp met het weer aantrekken en strikken.

Vivian (die het niet goed kon zien): “Wat is dao noe inens los?”

Sylvia (erg gevat): “Uhh.. ik denk een veter…”

Na de rust kwam Roosteren al snel weer terug tot 3-3 en was het te danken aan enkele goede reddingen van Bart dat we niet achter kwamen. River viel ook al de hele wedstrijd op met zijn felheid en enkele doelpogingen die vaak maar net het doel misten.

Uiteindelijk kwamen we zelf weer op voorsprong toen Chanon goed doorzette en de bal verlengde naar Kyano die, hoe kan het ook anders bij Kyano, met een onvervalste ‘tupper’ de 4-3 op de borden zette.

Daarna gingen onze jongens onophoudelijk op zoek naar meer doelpunten. Daarbij werd twee keer vergeten dat er bij de tegenstander voorin gewoon een spelertje op de bal wachtte, waardoor we met 5-4 achterkwamen. Vrijwel iedereen heeft in de laatste 5 minuten nog een keer op doel geschoten, maar de bal wilde niet erin, vooral dankzij de prima keeper van Roosteren.

Toen er vanaf de kant het signaal kwam dat er nog 2 minuten te spelen waren, leek Roosteren eerst nog de 6-4 te maken. Die inzet werd echter prima gestopt door Bart. Die trapte snel uit. Niels verlengde die uittrap naar River, die een lange trap naar voren gaf. De bal rolde richting keeper, maar uitblinker Sjoerd wilde niet van opgeven weten. Hij stormde richting de bal, blokte ‘al vallend’ de trap van de keeper, waardoor die alsnog tergend langzaam in het doel rolde. En zo kwam de eindstand op een terecht 5-5 gelijkspel uit.

Na afloop werd kampioen Roosteren gefeliciteerd en daarna race-ten onze jongens richting douches. Ze wisten immers dat er na afloop pannenkoeken klaar stonden in de kantine. Die werden in record-tempo opgesmikkeld, samen met de aanwezige broertjes en zusjes, waarna de hele bende weer naar buiten stormde om verder te voetballen of in de struiken te spelen.

1

Jongens, jullie hebben een prima competitie gespeeld en elke week was te zien dat jullie groeiden. Nu nog lekker een paar toernooitjes spelen de komende weken en daarna nog de Jubileum-activiteit én de sleep inn. Nog voldoende leuke activiteiten in het vooruitzicht dus!

De trainers

rabo clubkas vierkant 2018 banner links