Wedstrijdverslagen

Vanochtend om 8.15u moesten de mannen van De Ster F7 verzamelen op de parkeerplaats voor de verre uitwedstrijd naar Neerbeek. Toen trainer Rob in het ballenhok een net ballen was gaan halen en terugkwam, telde hij de koppen. Er ontbraken er twee: Bart en River. Maar goed, Bart’s mama, Vivian, was er wel dus Bart zal er ook wel zijn, dacht de trainer. “Is River d’r nog neit?” werd gevraagd. Gelukkig antwoordde Vivian: “Joewaal, dae zit bie mich in de auto. Zuusse Bart en River neit swingen in de auto. Ze hubbe De Shakin’ DJ’s opsjtaon en wolle blieve loestere.”

f7 groepVervolgens werd vertrokken naar Neerbeek. Daar aangekomen werden snel de shirts en voetbalschoenen aangetrokken om vervolgens met 8 man sterk naar buiten te stormen. Inderdaad, 8 man sterk. Ondanks de mei-vakantie was er geen enkele afmelding. Sterker nog: zowel Vivian en Roy als Vera en Barry hadden hun vakantie ‘om de voetbalwedstrijden heen’ gepland, zodat Bart en Sjoerd gewoon konden ballen. Bart vertrok direct na de wedstrijd op vakantie en zorgt ervoor dat hij vóór komende zaterdag weer terug is. En Sjoerd was afgelopen week 6 in plaats van 8 dagen weg geweest, zodat hij toch kon voetballen. Klasse jongens! En klasse papa’s en mama’s.

Tegenstander Neerbeek had maar 6 eigen spelers maar had gelukkig nog 1 versterking uit een ander team kunnen plukken. En dus kon er om 9.00u lekker 7 tegen 7 gebald worden. Onze jongens begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en wisten dat eigenlijk de hele eerste helft vol te houden. De ene na de andere mooie combinatie of mooie actie was op de kunstgrasmat in Neerbeek te bewonderen.

Ondanks goede pogingen van Kyano, Sjoerd, Bart en Niels bleef het de eerste 8 minuten nog 0-0. Maar daarna ging het snel. Eerst was het Lucas die achterin weer eens een bal onderschepte en de bal naar voren trapte. Bart pikte de bal op en schoof hem door naar Niels. Die gaf meteen een voorzet die door Kyano “ummer op de goei plaatsj” Frijters werd binnengetikt van dichtbij voor de 1-0 voorsprong.

Meteen daarna een snelle inworp van River naar Kyano. Die kon doorlopen richting doel, samen met Sjoerd. Kyano gaf iets wat het midden hield tussen een voorzet en een schot, waarna de bal op de paal belandde. De rebound werd door Sjoerd tegen de attente keeper geschoten. Vervolgens leek Neerbeek gevaarlijk te counteren, maar Joep maakte deze aanval onschadelijk en passte de bal naar Sjoerd. Die was niet zelfzuchtig en legde het balletje prachtig breed op Kyano die alweer van dichtbij kon binnentikken voor de 2-0.

Neerbeek speelde vervolgend een mooie aanval uit en rondde die doeltreffend af en bracht daarmee de score naar 2-1. Lang werd er echter niet getreurd door onze jongens. Meteen werd er weer aangevallen en opnieuw was het Sjoerd met een loepzuivere assist op Kyano die zijn derde van de ochtend kon aantekenen en zo de voorsprong naar 3-1 kon vergroten.

Vlak voor het rustsignaal viel het mooiste doelpunt van de eerste helft. Niels kreeg op eigen helft de bal, zette de turbo aan en passeerde twee tegenstanders langs de zijlijn. Toen hij bij de laatste verdediger kwam, gaf hij een tikkie breed op de vrijstaande River die de 4-1 in het hoekje binnenschoot. Die aanval leverde zelfs een applaus van de trainers van Neerbeek op.

Met een 4-1 voorsprong gingen we de rust in. Keeper Chanon had niet veel te doen gehad, al moest hij toch nog een keer met een mooie redding een doelpunt voorkomen. Maar meestal waren het de felle Joep, Lucas, Bart en Niels die de ballen alweer veroverden voordat er op doel geschoten kon worden. En wat vooral een compliment verdient: de ballen werden vervolgens niet gewoon weggetrapt, maar er werd ofwel geprobeerd om een tegenstander uit te spelen ofwel om een pass op een medespeler te geven. De eerste helft was super jongens!

Na de ranja nam Kyano de plek onder de lat van Chanon in. En onze jongens gingen vrolijk door met aanvallen. Dat werd echter steeds lastiger omdat bij Neerbeek de vermoeidheid toesloeg, waardoor er meestal met 13 kinderen op 20 vierkante meter vlak voor het doel van Neerbeek werd gespeeld.

Kort na rust scoorde Neerbeek nog eens tegen in een leeg doel omdat keeper Kyano toch maar even zijn lange broek aan het aantrekken was naast het doel. En dat zijn toch eigenlijk ook de mooiste momenten van jeugdvoetbal. Kyano keepte overigens een ijzersterke tweede helft. Hij moest een paar keer een hard schot van dichtbij wegboksen en voetbalde ook telkens goed mee waardoor hij geregeld een lange pass van Neerbeek onderschepte om vervolgens de bal netjes naar een medespeler te passen.

In de tweede helft was het met name Bart die een paar keer het doel van Neerbeek onder vuur nam met een van zijn beruchte kanonskogels, maar helaas vloog er vandaag geen in. Chanon liet verder weer zien dat hij een meester is in het maken van trucjes op de vierkante meter. Hij had een paar keer 10 meter ruimte om te rennen, maar besloot dan te wachten op een of twee tegenstanders, om vervolgens zijn kont erin te draaien en het balletje af te schermen en ondertussen de bal continu te blijven raken. Geweldig om te zien, Chanon: toepassen wat je op de training leert… alleen nu nog in de goede situatie haha.

Uiteindelijk scoorden we toch nog een keer. River kreeg de bal op rechts en dan weet je dat hij nog naar zijn linker toe moet. Maar River rolde eerst de bal met binnenkant voet af langs een tegenstander, nog verder naar rechts, haalde hem toen onder zijn voet naar achteren, draaide zich om en schoot hem met links, via een tegenstander, binnen. Sjieke goal, River!

Ondanks een paar goede pogingen van Lucas en Joep van afstand, en van Sjoerd en Chanon van dichtbij werd er niet meer gescoord door De Ster. Wel nog een keer door Neerbeek in de laatste seconde waardoor de wedstrijd eindigde in 5-3.

Nadat de penalty’s waren genomen werd er nog even een groepsfoto gemaakt.

f7 groep2

En daarna werd door River en Bart het liedje ingezet dat ze vanochtend op de parkeerplaats nog in de auto aan het luisteren waren: “Sex mit dae kale” van Shakin’ DJ’s. En gelukkig is dat vastgelegd op de film (effe scrollen): https://www.facebook.com/RKSVdeSter?fref=nf

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.