Het lijkt nog maar pas geleden dat de F4 zijn eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie speelde, 2-3 winst uit tegen Haslou F3, echter niks is minder waar. We zijn ondertussen al weer 4 speelronden verder en het einde van de competitie is al weer in zicht. Nog maar twee wedstrijden, maar zeker niet de minste. Onze kanjers doen namelijk net als in de najaarscompetitie tot het laatst mee om het kampioenschap. En hoe knap is dat, zeker nu ze zijn ingdeeld in een zwaardere competitie waar het iedere week vechten is voor ieder punt.

Op het moment staan ze op een tweede plaats met evenveel punten als de nummer 1, echter met een iets minder doelsaldo. Hoe ze daar kwamen?

Soccer ArenaNou de week na de eerste wedstrijd hadden ze al een wedstrijdvrije dag. Maar nee, stilgezeten werd er niet. De boys en girl zijn toen een uurtje gaan ballen bij De Soccer Arena in Kerkrade. En dat beviel goed, het was superleuk en tevens een goede training.

Een speelronde later moesten ze echter weer aan de bak, en wel uit tegen Adveo/Schinnen F1. Een F1 als tegenstander dat zou een ware krachtmeting worden. En niks bleek minder waar ...

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. Ook al waren de tegenspelers een jaartje ouder en misschien iets groter, De Ster deed echter goed mee en was zeker niet de mindere. Totdat er een periode van pakweg 5 minuten aanbrak waar de concentratie en felheid net even iets minder waren en ze binnen no-time tegen een 3-0 achterstand aankeken (en eerlijk gezegd zat het daar ook allemaal net even niet mee). Dit was ook meteen de ruststand.
In de tweede helft pakte De Ster het goede spel van het begin weer op en wisten ze zelfs terug te komen tot 3-2. Echter in de eindfase wist Adveo/schinnen toch weer uit te lopen en na 2x25 minuten stond er een eindstand van 5-2 op het bord. Helaas werd er verloren maar leerzaam was het wel. Nu bleek dat als je toch goed voetbalt je niet perse hoeft te winnen ... en dat er andere dingen bij komen kijken. Op naar de volgende wedstrijd.

verslag 1En wel thuis tegen IVS/Urmondia F2. Al weer een kleine derby, waarin De Ster duidelijk het betere van het spel had. Naarmate de wedstrijd vorderde en er bij een 3-1 voorsprong geen vuiltje aan de lucht leek, zette de tegenstander op het laatst toch nog even aan en maakte een paar minuten voor tijd nog de 3-2. En met een beetje geluk hadden de gasten uit Urmond en Berg ook nog de gelijkmaker kunnen scoren, echter het geluk was nu even aan de zijde van De Ster. Weer een wijs lesje geleerd, en wel dat het niet afgelopen is totdat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Speeldag 4, uit tegen DVO F5. De ploeg die ons in het najaar net voor bleef (2-1 nederlaag) en toen kampioen werd. Het behoeft hier denk ik geen uitleg dat de spelertjes niet gemotiveerd hoefden te worden. En dat bleek ... bij rust, en de wind in de rug stond De Ster al voor met 0-3 en wist deze stand in de tweede helft nog uit te bouwen naar een 0-5 eindstand. Een zeer verdiende overwinning met goed spel en een goede inzet van al onze kanjers.

Met 4 wedstrijden gespeeld en 9 punten in de tas, ging de F4 afgelopen zaterdag thuis tegen Sportclub Susteren F3 het veld op. Een blik op de ranglijst vooraf zei ons dat ook dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, de gasten uit Susteren stonden immers maar net onder ons.
Met goed aanvallend spel, maar zeker ook sterk verdedigend spel wist De Ster in de eerste helft uit te lopen naar een verdiende 3-0 voorsprong. Echter Susteren was zeker geen slechte ploeg en voerde de druk in de tweede helft wat meer op en werd steeds gevaarlijker. Een reeks van corners liep nog net goed af voor De Ster maar even later lag de bal toch in het netje, 3-1. Onze jongens en meisje wisten de draad daarna echter weer op te pakken en stelden uiteindelijk toch de winst veilig door in de eindfase nog de 4-1 en 5-1 te maken.

verslag 2Na 3 wedstrijden op rij te hebben gewonnen is De Ster F4 nog volop in de race voor het kampioenschap, en in een competitie waar geen slechte ploegen zitten ... waar iedereen van iedereen kan winnen (zo blijkt uit de uitslagen) ... is dat razend knap. Maar voor de trainers en zeker ook voor de ouders is het mooi om te zien dat de kinderen nog steeds progressie maken en plezier hebben in het spelletje. En dat ze nu iedere week serieus aan de bak moeten is voor de kinderen ook mooi ... niemand kan meer verstoppertje spelen op het veld. En alle aspecten van een teamsport komen steeds meer naar boven om een goed resultaat neer te zetten.

... en zoals de titel al zegt: Daan, Devin, Espen, Jorn, Jur, Max, Meike, Messi en Samy ga zo door !!!

De trainers.

verslag 3verslag 4verslag 5