Na vier opeenvolgende overwinningen stond voor de F7 vandaag de uitwedstrijd tegen Havantia F1 op het programma. In januari was tegen dit team nog twee keer kansloos verloren in een vriendschappelijk en een competitie-duel. Maar River, Chanon, Bart, Sjoerd, Niels, Kyano, Lucas en Joep waren vandaag erg gemotiveerd om niet drie keer in één seizoen een derby tegen “die van Maes” te verliezen. Makkelijk zou dat niet worden want de gemiddelde leeftijd van de spelers van Havantia ligt toch anderhalf jaar hoger dan bij onze F7.

Havantia beschikte over maar liefst 11 spelers tegen 8 bij ons. We spraken af om toch maar 8 tegen 8 te spelen. Geen moment rust dus voor onze jongens. De eerste helft werd er door beide ploegen heerlijk fel gespeeld. Onze jongens hadden snel in de gaten wie de betere spelers bij de tegenstander waren. En dat is doorgaans slecht nieuws voor deze tegenstanders, want dat betekent dat ze bij elk balcontact superfel aangevallen worden door twee, drie of soms wel vier van onze kleine mannen.

Vol overgave werd elk duel aangegaan. We kregen zelf nauwelijks kansen om te scoren maar gaven de tegenstander ook geen kans om gevaarlijk te worden in de eerste helft. En de paar keren dat Havantia voor rust op doel kon schieten van ver af, pakte keeper Bart de ballen goed op en vervolgde hij het spel weer met een van zijn machtige uittrappen.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand en daar waren onze jongens erg tevreden mee. “Waw pap, veer hubbe de eesjte helf geliek gesjpeeld taege Havantia!!!” zei Niels tijdens het drinken van de ranja. Iedereen was vol goede moed over ook een goede afloop van de tweede helft. De teams stelden zich op voor de aftrap, toen bij ons ineens 7 van de 8 spelers bedachten dat ze moesten plassen. En dus werden de bosjes naast het veld even van wat vocht voorzien, onder toeziend oog van paparazzi-fotograaf Mark Habets.

f7bDe tweede helft was Havantia de sterkere partij. Maar met tackles, het blocken van schoten, geweldige reddingen van Bart en zelfs het in de baan van schoten werpen door onze jongens werd de 0-0 vastgehouden. River was de tweede helft ook een stuk actiever dan de eerste helft. Na een minuut of 8 pikte Niels de bal op het middenveld op en gaf hij een fraaie pass richting River. Die trok zijn eerste sprint van de wedstrijd en rondde bekwaam af met zijn gouden linkerbeen: 0-1 voor ons!

Het doelpunt werd uitgebreid gevierd. Onze jongens konden bijna niet geloven dat ze voor stonden tegen deze sterke tegenstander. Maar de druk op ons doel werd steeds groter. En vijf minuten voor tijd was er zelfs voor de in bloedvorm verkerende Bart geen redden aan en kwam Havantia op gelijke hoogte.

Het eindsignaal werd met gejuich begroet. Havantia had wel kansen gehad op een overwinning, maar onze jongens hadden een geweldige inzet en wilskracht laten zien. En waar de voorgaande weken de doelpuntenmakers natuurlijk uitgebreid bejubeld zijn, mogen er nu wel pluimen worden uitgedeeld aan het verdedigende deel van het team. Bart keepte een bere-partij. Lucas en Joep waren als altijd weer een onpasseerbaar duo achterin en hielpen elkaar daarbij goed. En Niels heeft zich 40 minuten lang het snot voor de ogen gerend en daarbij ook nog geregeld mooie acties laten zien.

Na afloop van de wedstrijd werd er een sprint getrokken naar het achter het voetbalveld liggende skate-pleintje. En daar poseerden onze mannen, zonder Joep die al onder de douche stond te zingen, nog even op de skate-schans.

f7cEen prima pot vandaag jongens! We zijn altijd al trots op jullie, maar vandaag zelfs een klein beetje meer dan andere weken. Volgende week staat weer een derby op het programma: thuis tegen Haslou F6. Dan waarschijnlijk weer meer gelegenheid voor Kyano, Chanon, Sjoerd en River om in aanvallend opzicht uit te blinken.

De trainers.

hallenmasters left banner