De nummers 2 en 1 tegen elkaar. Dat het een zwaardere wedstrijd zou gaan worden was bekend. Het spelniveau van deze twee teams is al de gehele competitie gelijk. HBC '09, vooral onder de indruk van zichzelf, moest winnen want bij verlies donderden ze van de 2e naar de 4e plaats. En zo geschiede. De Ster F5 deed wat ze al weken doet; mooi voetbal laten zien en presteren! Ook onder druk weten ze het spel naar zich toe te trekken en er voor het publiek iets aantrekkelijks van te maken.

De Ster zeer aanvallend
Finn brak het ijs met een mooi openingsschot en in de eerste minuten leken we al meteen goed te zitten. Maar de tegengoal werd ook snel gemaakt. Toch was de F5 niet erg onder de indruk en pakte het spel snel weer op.
Uit een aantal prachtige passes kon Milan vervolgens de winst weer aan onze kant zetten. Finn wist de voorsprong verder uitbreiden en zo stond de F5 redelijk veilig. Maar opeens was daar die confrontatie. Kun je spreken van opzet, ik denk bij kinderen niet. In het felst van de strijd kreeg Max opeens die elleboog van de tegenstander vol tegen zijn tanden. Terechte tranen en een tand die nu eindelijk eens los zit. Het vervolg begreep ik totaal niet. De scheidsrechter, die sowieso erg partijdig optrad, liet de jongens niet eens handjes schudden, maar gaf na een klein opstootje notabene vlak voor doel een vrije trap voor HBC'09 F2. Dit werd een treffer waar ik achteraf blij om ben. De Ster valt nu helemaal niets meer te verwijten. Met 2-3 gingen we de rust in.
De Ster Sterk
Ondanks dat de Ster spelers onder de indruk waren van hetgeen dat was voorgevallen trokken ze in de tweede helft het spel helemaal naar zich toe. Er werd het grootste deel op de helft van de tegenstander gespeeld en De Ster creëerde mooie kansen die niet altijd lukte. Maar het voetbal was er. Het waren weer de spitsen die uit mooi naar voor gespeelde ballen konden scoren. Uit een hoekschop en wat onzuiverheden voor de goal wist HBC'09 nog een doelpuntje te scoren. Maar met 3-5 op de teller en bijna tijd kon er weinig meer gebeuren. Totdat Max voor het doel van Kevin de bal wist te bemachtigen en een solosprint naar de overkant trok. Met slechts één HBC'09 verdediger die hem kon bijbenen bereikte hij de keeper die naar de bal wilde grijpen waardoor Max hem met een mooi tikje over de keeper heen in het doel kon schieten. Een mooie trap na zullen we maar zeggen. Met een zeer verdiende 3-6 winst gaan weer alle punten naar De Ster F5.
Deze week sluiten we af met een balbezit compilatie van Milan. En nog meer foto's via deze link.
milan150411

rabo clubkas vierkant 2018 banner links