Vandaag begon de terugronde van de voorjaarscompetitie voor onze F7. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen GSV’28 F1. Tijdens de heenronde was in de uitwedstrijd al een 5-1 overwinning geboekt, dus een overwinning moest mogelijk zijn. Echter… na een serie van 3 wedstrijden afwezigheid in verband met zijn werk, was trainer Ron Frijters vandaag weer beschikbaar. En het begon er de laatste weken net verdacht veel op te lijken dat Ron’s afwezigheid een positieve invloed op de ploeg had. “Nou, dan zulle veer vandaag ens zeen of ’t ech aan mich ligk”, merkte Ron zelf dan ook op voor de wedstrijd.

f7 150411 a

De eerste helft was het echt genieten van onze jongens. We hadden veel balbezit, zegen mooie acties, veel enthousiasme en vooral heel veel doelpunten. De 1-0 kwam op naam van Sjoerd. Hij maakte een mooie actie langs de laatste verdediger, leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar was toch sneller bij de bal dan de keepster en schoof de bal in het doel.

Niet lang daarna was het Joep die halverwege het veld de bal veroverde, doorstoomde langs een verdediger en de bal vervolgens in de lange hoek schoof voor de 2-0. Halverwege de eerste helft kreeg Niels de bal op het middenveld en hij zag dat Sjoerd zich alweer slim had opgesteld. De pass was op maat en Sjoerd rondde koelbloedig af voor de 3-0 voorsprong. En daarmee liet Sjoerd maar weer eens zien dat hij weliswaar met afstand de jongste van het stel is, maar dat hij desondanks al veel inzicht heeft. Hij loopt zich altijd handig vrij, is de enige die inworpen snel neemt en daarmee medespelers vrije doortocht richting doel geeft, en maakt ook bijna altijd de juiste keuze tussen overspelen of zelf een actie maken. Klasse Sjoerd!

In het doel had Kyano intussen nog niet veel te doen gehad. Vooral dankzij goed verdedigend werk van het verdedigingsduo Joep “Pepe” Schulpen en Lucas “Sergio Ramos” Eussen. De keren dat Kyano toch aan het werk moest deed hij dat goed en ook zijn uittrappen waren sterk vandaag.

In het tweede deel van de eerste helft werden River en Bart wat feller en dat leverde ook weer de nodige kansen op. Een combinatie tussen deze twee werd besloten met een lange bal naar voren. Die bal leek een prooi voor de keepster van GSV te worden. Maar Chanon “Usain Bolt” Smeets zag er toch nog heil in om een sprint te trekken en was uiteindelijk toch eerder bij de bal en scoorde beheerst de 4-0, waarna Chanon’s mama bijna de dug out afbrak van blijdschap. En haar gejuich moet tot in Genhout hoorbaar zijn geweest.

Maar daarmee was de koek nog niet op. Joep had een mooie solo in huis die hij zelf afrondde met een hard geplaatst schot in de hoek voor de 5-0 voorsprong. Zijn broer Niels moet vervolgens gedacht hebben ‘dat kan ik ook’ want nog geen minuut later maakte Niels een solo langs 3 tegenstanders, waarna hij de bal via de binnenkant van de paal in de korte hoek binnenknalde: 6-0.

Met die score werd de rust bereikt. Na de welverdiende ranja vertelden de trainers dat we de 2e helft gewoon zouden doen alsof het nog 0-0 stond. Maar dat stuitte op teveel weerstand bij de spelers. Dus werd even overlegd over een andere formulering en werd afgesproken dat we ook de 2e helft zouden proberen te winnen. Die formulering werd met luid gejuich ontvangen en was dus blijkbaar wel acceptabel.

Maar de tweede helft was duidelijk dat de vermoeidheid bij beide ploegen toesloeg. Aan onze kant kon er niet gewisseld worden en bij GSV vonden de wisselspelers het wel prima om de hele tweede helft langs de kant te blijven. Ondanks de vermoeidheid waren er toch nog mooie acties en kansen voor o.a. Niels, Lucas, Kyano en Sjoerd. Maar er werd nog maar 1 keer gescoord, via een onvervalste “tupper” van Kyano. In het doel had Chanon, die de 2e helft keepte, weinig te doen. Al moest hij vlak voor het einde nog een keer reddend optreden. En zo zorgde Chanon ervoor dat ook de 2e helft gewonnen werd.

Na de wedstrijd werd de overwinning in het kleedlokaal nog gevierd. River’s zusje en broertje, Mirre en Lewis, werden op de tafel gezet en vervolgens werd er een overwinningsdansje om die tafel gemaakt. Daarna onder de douche weer de gebruikelijke afspraakjes om ’s middags bij elkaar te gaan spelen. En dus ging na afloop Joep mee naar Lucas, Sjoerd naar Niels en Bart naar River, voor een leuk vervolg op de wedstrijd.

f7 150411 b

Oh en dan nog de clou van dit hele verhaal: eindelijk eens een wedstrijd gewonnen terwijl trainer Ron Frijters aanwezig was?

Nou nee, Ron had wachtdienst op zijn werk en werd vlak voor het begin van de wedstrijd opgepiept, waardoor hij alleen de laatste 2 minuten heeft kunnen zien. Volgende week nieuwe kansen voor Ron in de kraker uit tegen Havantia F1.

De trainers

hallenmasters left banner