Wedstrijdverslagen

9-3 winst tegen Neerbeek F3

Vanochtend om half negen verzamelden de spelers van De Ster F7 zich voor de thuiswedstrijd tegen Neerbeek F3. En trainers en ouders weten inmiddels wat dat betekent: even snel de voetbalschoenen aantrekken en dan met 8 man sterk naar buiten stormen om 25 minuten afvalrace-je te spelen op het veld. Dat ze überhaupt nog energie hebben om vervolgens een wedstrijd te spelen is knap.

F7 aEn dat gold vandaag al helemaal voor Kyano en Sjoerd die allebei pas om 22.00u in bed lagen vanwege een uit de hand gelopen verjaardagsfeest van Kyano. Maar bij beiden was geen spoortje vermoeidheid te zien. Trainer Rob zei na afloop zelfs: “Kyano, Sjoerd, vanaaf noe jedere vriedig pas om 10 oer nao bed, mannen. Dat wirk prima.” Vandaag was iedereen gelukkig weer fit, maar dat betekende wel dat we een wisselspeler hadden, want tegenstander Neerbeek had maar 7 spelers. Toen na 10 minuten ook nog een speler van Neerbeek zich niet lekker voelde en uitviel, waren we zelf maar zo sportief om ook een extra speler eraf te halen. Maar liefst 2 wisselspelers, dat was even wennen voor onze jongens.

Al na 1 minuut werd voor de trainers Barry en Rob weer even bevestigd dat een voorbespreking bij deze leeftijdscategorie niet veel toevoegt. Voor de wedstrijd waren namelijk 2 dingen besproken waarop gelet moest worden, waaronder het naar voren gooien van een inworp. En dus hadden we na 2 minuten spelen al 3 keer mogen ingooien en was de bal vanzelfsprekend 3 keer naar achteren gegooid… Ach ja, who cares? Er was vandaag enthousiasme en plezier in overvloed bij alle spelers en daar draait het toch om.

Bovendien werd er vandaag, met name de eerste helft, echt heel goed gevoetbald. Er werd leuk overgespeeld, er waren mooie trucjes te zien en iedereen was fel om de bal terug te veroveren als we de bal kwijt waren. En daarbij werd er ook nog veel gescoord vandaag.

De 1-0 kwam vandaag op naam van Kyano, die goed doorzetten van Sjoerd doeltreffend afrondde. Al snel werd ook de 2-0 gescoord. River onderschepte een uitworp van de keeper en kreeg de bal voor zijn ‘chocolade’-been. Hij bedacht zich echter geen seconde en knalde de bal met zijn rechtervoet strak in de korte hoek binnen. Superknap River!!!!

En al binnen 10 minuten stond ook de 3-0 op de borden. Lucas onderschepte een bal en passte de bal naar topspits Chanon, die doeltreffend afrondde. De rest van de eerste helft werd er nog goed gevoetbald en kwam Neerbeek vrijwel niet op onze helft. Keeper Bart had daardoor alle tijd om languit liggend nog even een streepje zon mee te pakken. Toen er eindelijk een bal op onze helft de hoek in werd gespeeld, rende Bart ernaartoe. Een speler van Neerbeek was echter net iets eerder bij de bal, waardoor Bart zich omdraaide en op zijn gemak terug naar het doel liep, terwijl hij mompelde: “dach ich dat ich de bal eindelijk ens koosj pakke, krieg ich ‘m nog neit.” Gelukkig bedacht de speler van Neerbeek zich net te lang en kon Joep de bal alweer veroveren.

Maar na de rust zou Bart meer te doen krijgen. Lucas en Sjoerd begonnen als reserves na de rust. En dus moest Joep, zonder zijn maatje Lucas, achterin het fort overeind houden. Al na 2 minuten ging een speler van Neerbeek per ongeluk met zijn (niet geringe) volle gewicht op Joeps hand staan, waardoor die even eruit moest. Sjoerd kwam hem vervangen. “Benieuwd hoe dit gaat, zonder Joep en Lucas”, zeiden trainers Barry en Rob langs de lijn tegen elkaar. Nou… hoe dat ging bleek al snel. Binnen 3 minuten ging het van 3-0 naar 3-2. “Zet Lucas en mich d’r in, pap, dalik is ‘t 3-3”, zei Joep langs de lijn. Maar onze killers achterin moesten nog even geduld hebben. En de jongens in het veld, mede dankzij keeper Bart, zorgden ervoor dat de gelijkmaker uitbleef en dat zelfs de voorsprong verder werd uitgebreid.

De 4-2 werd ingeleid door de zoveelste prachtige verre uittrap van keeper Bart. Niels pikte de bal op en speelde hem door naar River, die doorliep richting doel en de 4-2 binnen kogelde. Sjieke goal River en geweldige oettrappe vandaag weer Bart! Daar zou een D-keeper jaloers op zijn.

Vervolgens ging het weer hard. Lucas scoorde de 5-2 met een fraaie pegel uit een door Kyano teruggelegde hoekschop. En niet veel later maakte Kyano zelf de 6-2 in twee instanties, nadat de keeper van Neerbeek de eerste inzet fraai had tegengehouden.

Vervolgens meldde River zich even langs de kant met de mededeling: “Rob, dae flinke dao duujt mich net geweun om.” Waarop trainer Rob antwoordde: “Dat heurt d’r bie, jong. Diene pap (Mark Habets) deit jedere zondig niks angesj. Esse ’t neit kens beloupe dan mosse gaon duuje.”

De 7-2 werd gescoord door Lucas die een bal onderschepte en direct doorstoomde naar voren en de bal droog in de korte hoek knalde. De 8-2 was enigszins discutabel. Niels passeerde een tegenstander en passte naar de vrijstaande Sjoerd. Die passeerde ook een tegenstander op de achterlijn en hield de bal daarbij net wel of net niet binnen. Sjoerd legde de bal vervolgens panklaar voor Chanon die koeltjes afrondde.

Daarmee waren we er nog niet. Want uiteindelijk werd zelfs een 9e keer gescoord door onze mannen. Niels en Sjoerd kregen de bal vlak voor het doel van Neerbeek samen voor de voeten, keken elkaar even aan, waarna Niels het laatste zetje gaf en de 9-2 aantekende. De tien werd net niet gehaald doordat twee afstandsschoten van Niels tegen de paal belandden.

Daarna als afsluiter nog een hilarisch moment. Na de 9-2 waren onze jongens juichend teruggerend naar keeper Bart om het doelpunt samen te vieren. Toen Neerbeek al had afgetrapt, werd bij ons eigen doel nog steeds gezellig nagepraat, waarbij Bart duidelijk hoorbaar uitriep: “Jonges, kiek ens, ich hub dezelfde sjoon es Messi!” Daarop keken 4 spelers en Bart naar de schoenen van onze keeper, toen ineens een bal kwam langsvliegen in de goal. “Oh shit…” constateerde Bart droogjes toen hij de bal uit het net haalde.

Daarmee was er een einde gekomen aan een leuke wedstrijd en direct ook aan de eerste ronde van deze dubbele competitie-poule. En met 3 overwinningen en 2 nederlagen hebben onze mannen, als vervroegd doorgeschoven Mini F’jes toch een mooie prestatie geleverd. En wat extra leuk is: de gemaakte doelpunten zijn tot nu toe leuk verdeeld, want de topscorerslijst sinds de winterstop (inclusief vriendschappelijke duels) ziet er als volgt uit:

Chanon (ook part time keeper): 7 doelpunten
Kyano (eveneens part time keeper): 6 doelpunten
Joep (tevens meeste omgebeukte tegenstanders): 5 doelpunten
River (inclusief 2 goals met ‘de chocolaat’): 5 doelpunten
Niels (meeste gemaakte meters): 4 doelpunten
Sjoerd (met afstand meeste assists): 2 doelpunten
Lucas (meeste onderschepte ballen): 2 doelpunten
Bart (meeste minuten gekeept): 1 doelpunt

Na de wedstrijd kwam trainer Rob het kleedlokaal binnen en River stond al met een glimlach van oor tot oor klaar. Dan voel je al nattigheid. River zocht oogcontact, stak zijn gebalde vuist naar voren voor ‘een boks’ maar in plaats van ‘boks’ zei hij lachend: “Tik ‘m aan, ouwe!”

Na het douchen werd er aan de bar nog even nagekeuveld door de spelers:

F7 bOp enig moment kwam F4 spelers Messi Berckx de kantine binnen. Hij werd door de jongens aan de bar begroet, waarop Niels zei (verwijzend naar de verwarring bij het laatste tegendoelpunt vanochtend): “Hey Messi! Bart heeft dezelfde schoenen als jou!” Waarop de trainers van de kruk rolden van het lachend. Want Bart had in het veld toch echt Lionel Messi bedoeld…

En daarna renden ze weer snel naar buiten voor “de 3e helft”:

F7 cMannen, het was weer mooi om jullie bezig te zien. Volgend weekend even geen voetballen, maar paas-eitjes zoeken!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.