Vandaag stond voor de F7 de derby aller derby’s tegen Haslou F6 op het programma. Helaas begon de dag met wat tegenslag, want onze rots in de branding achterin, Lucas, was ziek en kon niet meespelen. Dat betekende dat we met slechts 7 spelers naar Stein Zuid konden afreizen. Geen wissels, dus dat zou twee keer twintig minuten bikkelen worden.

de ster f7 2015
In het kleedlokaal werden de gloednieuwe shirts aangetrokken. Hoewel de maat op zich passend was voor deze leeftijdcategorie (maat 128) reikten de shirts bij de meesten tot over de knieën en kwamen de mouwen aan de grond als de armen langs het lichaam gehouden werden. Geen probleem echter: shirts in de broek, mouwen paar keer oprollen en lekker ballen. En dan kunnen we over 4 jaar, als we er inmiddels ingegroeid zijn, nog steeds in deze mooie shirts spelen.

de ster f7 2015 shirtsVoor de nieuwe shirts zijn we overigens een groot woord van dank verschuldigd aan de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt: Roy Wessels en Marja Cleuskens. Fantastisch!!!

Aangekomen op het veld zagen we dat er wel een erg smal en kort veld was uitgezet door Haslou. Die bleken daar zelf ook niet gelukkig mee, maar blijkbaar waren dit instructies van hogerhand. De kleinere afmetingen van het veld in de fair play reeks zijn op zich prima, maar een veld van 25 bij 25 meter is wel wat erg klein voor 14 kinderen. Positieve punt aan het feit dat de bal 50% van de tijd uit was, was dan weer wel dat we vandaag wel 50 keer in 40 minuten een ingooi hebben kunnen oefenen.

De wedstrijd begon en onze jongens leken in het begin niet erg bij de les. Er werd wat veel gedroomd op het veld en dat leidde binnen 10 minuten tot een 2-0 achterstand. Het was vervolgens Kyano die het goede voorbeeld gaf. Tot driemaal toe goed doorzetten bracht hem alleen voor de keepster van Haslou en die kans liet Kyano niet gaan: hard en laag werd de bal onhoudbaar ingeschoten voor de 2-1.

De inzet en het felle spel van Kyano werkten aanstekelijk op de rest van het team. Want kort na de aansluitingstreffer, was het opnieuw te danken aan goed doorzetten, ditmaal van Kyano en Sjoerd, waardoor Chanon in scoringspositie kwam. Die liet zien dat hij echt een neusje voor de goal heeft door de 2-2 in het netje te prikken.

Nu gingen alle remmen los bij onze jongens. Drie minuten voor rust leek een bal achter te rollen, maar Sjoerd zette goed door en wist de bal met een sliding nog tegen een Haslou-been te tikken. De hoekschop werd door Kyano teruggelegd op Joep, die de bal in de lange hoek binnen-kogelde en zo de 3-2 voorsprong aantekende.

Dat leek de ruststand te worden en de leider van Haslou had de fluit voor het rustsignaal al in de mond toen Niels een aanval van Haslou onderbrak en de bal naar voren schoot, waardoor River vanaf de middenlijn alleen richting doel kon. Die kans was aan River wel besteed, want met de gouden linker schoof hij de bal langs de keepster in het doel voor de 4-2 ruststand.

Onze jongens gingen superblij de rust in. Die euforie was echter al snel verdwenen toen ze allemaal een beker ranja bemachtigd hadden en een slok namen. “Blùùùùhhh.. alweer warme ranja”, was uit 7 monden tegelijk te horen. In de rust nam Kyano de plek onder de lat van Bart in.

Na de rust bleven onze jongens doorgaan met lekker fel voetballen. Vanwege het gemis van zijn zieke maatje Lucas achterin, speelde Joep vandaag voor twee. Hij buffelde zich in elk duel naar de winst en kon verschillende keren met slidings een doelpoging voorkomen. Op het middenveld renden Bart en Niels van hot naar her. En voorin zorgden Chanon, Sjoerd en River voor dreiging. Vlak na rust zette onze Usain Bolt, Chanon, aan voor een sprint waardoor hij een dieptepass nog net kon binnenhouden. Hij legde de bal terug op Joep die de bal in de lange hoek binnenknalde voor een 5-2 voorsprong.

Op dat moment dachten 6 spelers op het veld “oh 5-2, nu wil ik ook scoren”, waardoor het verdedigen een paar minuten werd vergeten. En dat gaf Haslou de kans om weer terug te komen tot 5-4. De 5-4 werd gescoord door een meisje van Haslou, dat zich omdraaide naar haar trainer en riep: “Trainer, had je het gezien? Ik schoot met mijn chocolade-mousse-been!” Met afstand de leukste opmerking van de dag!

Na de 5-4 besloten trainers Rob en Barry om de jongens even wakker te schudden. Want toen River en Bart doodleuk bleven staan om een praatje te maken, bulderde door twee kelen over het veld: “RIVER, BART, SJEI OET MIT MOELE EN GANGK VERDOMME ENS VOETBALLE!” De twee jongens schrokken zich echt helemaal te pletter. Maar… en dat zul je net zien… net op dat moment werd een bal naar voren geschoten naar River, die daardoor alleen naar het doel van Haslou kon rennen. Omdat zelfs de keeper van Haslou netjes aan de kant ging, kon River simpel de 6-4 inschieten, om vervolgens met een glimlach langs de trainers te rennen met een uitdrukking op zijn gezicht van “wat zeet geer noe aan ’t roupe op mich? Ich scoor toch?”… grrrrr… haha.

De 6-4 werd ook de eindstand en zo werd de tweede overwinning op rij gevierd. Maar veel prettiger nog: we spelen echt in een leuke reeks met goed aan elkaar gewaagde ploegen, getuige de 2-4, 4-6, 4-1 en 6-4 uitslagen tot nu toe.

Na de wedstrijd in het kleedlokaal weer de gebruikelijke gesprekken onder de douche wie er met wie mocht gaan afspreken die middag. Chanon, Kyano en Sjoerd hadden andere verplichtingen. En toen River, Bart, Joep en Niels eigenlijk allemaal wel met elkaar wilden afspreken, zei Bart’s mama Vivian: “Dan kom maar allemaol nao os toe.” Waarop River’s papa Mark vroeg: “Wat zagse Vivian? Murge om hauf 2 oppikke? Kent dat auch un hauf oer later, want ich mot murge nog voetballe.”

En dus stapten vier van deze 8 voetbal-vrienden vrolijk in het busje van Kinderopvang Roy Wessels op weg naar een leuk vervolg op hun wedstrijdje.

de ster f7 2015 auto

Jongens, goed jullie best gedaan vandaag. En Lucas, veel beterschap. Word maar snel beter want we hebben je nodig!

De trainers.

hallenmasters left banner