Vandaag stond voor onze F7 de uitwedstrijd tegen GSV F1 op het programma. Na twee nederlagen in de vorige competitiewedstrijden (4-2 tegen Havantia F1 en 6-4 tegen Roosteren F1) werd het weer eens tijd om te winnen. Trainer Ron Frijters kon vandaag niet aanwezig zijn, dus na vandaag zou geconcludeerd kunnen worden of zijn aanwezigheid iets met de vorige twee nederlagen van doen had…

F7 1Bij aankomst op de parkeerplaats in Stein renden de kinderen eerst allemaal naar de voetbal-kooi op de parkeerplaats om daar al een balletje te trappen. Toen het sein werd gegeven om te vertrekken, stormden ze allemaal naar de auto’s. Chanon sprak trainer Rob nog even aan.
Chanon: “Trainer, mag ik straks in het kleedlokaal een truc laten zien?”
Rob: “Een trucje met de bal?”
Chanon: “Nee, een goocheltruc met kaarten!”
Nou, die wilden we natuurlijk zeker niet missen. En dus keek iedereen in het kleedlokaal ademloos toe naar de goocheltruc van Chanon.
F7 2
Chanon liet aan de trainer een klaveren 4 en een schoppen 5 zien en vroeg om die ergens tussen de stapel kaarten te stoppen. Chanon zorgde vervolgens dat hij voldoende ruimte had, zei “let op”, en smeet toen alle kaarten op de grond, behalve… de twee kaarten die de trainer net nog midden in de stapel had gestopt. Wat een geweldige truc, Chanon! We vragen ons nu nog af hoe je dat voor elkaar kreeg.
Verder was er behoorlijk wat opwinding omdat er ook bij GSV een massagetafel in het kleedlokaal stond. En daar moest natuurlijk even op geposeerd worden.
F7 3

Daarna konden onze mannen het veld op. GSV had nogal veel spelers (12 stuks!) en dus werd maar besloten om 8 tegen 8 te spelen in plaats van 7 tegen 7. Voor onze jongens prima. Dan hadden we tenminste geen reservespelers. Alleen Lucas beviel dat niet. Zoals elke week, maakte hij na afloop weer kenbaar dat er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van zijn kwaliteiten.
Lucas: “Trainer, ze spelen de bal veel te weinig naar mij.”
Rob: “Lucas, er stonden vandaag 16 kinderen op het veld en er is maar 1 bal. Dus er zijn altijd 15 kinderen die de bal niet hebben.”
Lucas: “Ja maar die ene die de bal wel heeft, kan hem toch naar mij passen???!!!”
Maar goed, de wedstrijd kon even voor 10 uur beginnen. In GSV troffen we voor het eerst in drie weken een tegenstander waarvan de spelers niet allemaal een kop groter waren dan de onzen. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van GSV. Onze jongens waren continu in de aanval. Zo zeer zelfs dat keeper Chanon in de rust tegen zijn vervanger Kyano zei: “je hoeft je handschoenen niet aan te doen want je krijgt toch niet veel te doen.”
8 tegen 8 bleek toch wel erg druk op het kleinere fair play veld. Het was dus voornamelijk kluitjesvoetbal vandaag. Maar iedereen deed wel goed zijn best en iedereen deed actief mee. Halverwege de eerste helft kreeg Kyano een goede pass van Sjoerd, omspeelde hij 1 tegenstander en was hij daarna de keepster te snel af. En zo bracht Kyano de 1-0 op de borden!
Vlak daarna was het river die aan de rechterkant een mooie actie maakte en met zijn zwakkere rechterbeen een voorzet gaf. Kyano was sneller bij de bal dan de keepster en schoot op doel. De bal kwam via de paal weer het veld in, botste tegen een speler van GSV en zo kwam de score op 2-0!
Met die tussenstand werd ook de rust bereikt. Mede door een aantal keren zeer goed verdedigend ingrijpen van Lucas.
In de tweede helft wilden onze jongens de zege snel veilig stellen. Al snel na rust was het Chanon die goed oplette en een verkeerde pass onderschepte en doeltreffend afrondde: 3-0. En niet lang daarna was het River die weer een goede actie in huis had, een pass gaf op Sjoerd, die de bal beheerst langs de keepster knalde en zo de 4-0 maakte.
Daarna scoorde GSV nog de eretreffer toen de felle verdedigers Joep en Lucas elkaar tegen het gras werkten waardoor de GSV tegenstander alleen naar Kyano’s doel kon lopen en kon scoren. Er werd in het vervolg van de wedstrijd niet meer gescoord, maar het was wel nog even genieten van “De grote Sjoerd Beckers-show”. Die bleef maar kappen en draaien en stuurde zo keer op keer zijn tegenstanders het spreekwoordelijke bos in.
Na de wedstrijd werden nog penalty’s geschoten en daar vielen vooral de prachtige knallen in de kruising van Chanon en Joep op.
Het was al met al weer een leuke ochtend met lekker voetbal en veel enthousiasme.
Tot slot lijkt het ons trainers nog leuk om onze spelers eens wat nader aan jullie allemaal voor te stellen:
F7 4aF7 4bF7 4cF7 4dF7 4eF7 4fF7 4gF7 4h

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen