Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Vandaag stond voor onze F7 de laatste oefenwedstrijd op het programma in de aanloop naar de voorjaarscompetitie. Op het programma stond “de derby der derby’s”, uit in Stein-Zuid. Gelukkig zijn aan onze jonge voetballers dergelijke derby-gevoelens nog niet besteed.

De wedstrijd werd weer gespeeld volgens Fair Play concept, dus zonder scheidsrechters en op een kleiner veld dan een reguliere F-wedstrijd. Voor onze eigen jongens (die nog nooit op een half veld gespeeld hebben en zijn overgekomen uit de Mini F) is zo’n Fair Play-veld overigens groot genoeg. Als je de Fair Play wedstrijden ziet heb je absoluut geen moment het idee dat het veld te klein is.

1

Bart, Sjoerd, Kyano, River, Chanon, Niels, Lucas en Joep hadden veel zin in een wedstrijdje op het 2e kunstgrasveld in Elsloo. Een voorbespreking is niet aan deze leeftijdscategorie besteed. En een opstelling al helemaal niet. Gewoon 1 keeper en 6 veldspelers en lekker rennen allemaal. De spelers gaan toch vanzelf lopen op een plek waar ze zich het prettigst voelen. Zo zijn River, Kyano, Sjoerd en Chanon meestal voorin te vinden. Terwijl Lucas en Joep meer oog hebben voor het verdedigende werk. En Bart en Niels rennen gewoon lekker overal waar de bal is en komen daardoor vanzelf op het middenveld uit. Daar hoeven de trainers geen woorden aan vuil te maken.

De eerste helft ging heel goed gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Aan onze kant werd er leuk gevoetbald maar bleek het vaak iets te lastig om tot een goed schot of een goede voorzet te komen. Aan de andere kant was het oppassen geblazen voor de verre uittrappen van de Haslou keeper. Haslou kwam dan ook een paar keer gevaarlijk voor ons doel, maar goede verdedigende acties van met name Niels en sterk keeperswerk van Bart voorkwamen een doelpunt. Aan de andere kant had River tot tweemaal toe een leuke actie in huis maar gingen zijn pogingen helaas naast het doel.

Zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. De trainers van beide partijen waren het erover eens dat scoren toch wel erg lastig is blijkbaar voor deze leeftijdscategorie. Niet wetende dat de kinderen in de 2e helft het tegendeel zouden bewijzen. Na wisselende commentaren op de geserveerde warme ranja (River: “Gadverdamme, ranja heurt neit werm te zeen”; Lucas: “Waw, warme ranja. Lekker!!!!!”) stelden de teams zich op voor de 2e helft. Bart had zijn keepersplek afgestaan aan Kyano en trok een wedstrijdshirt aan. Toen Bart halverwege de 2e helft even wissel stond, zei hij zelfs: “Ich venj voetballe toch vaol leuker es keepe.” Waarop de trainers reageerden met: “Laot dat de mam maar neit heure want die haet net 100 euro oetgegaeve aan keepers-sjpulle.”

In de tweede helft was het vrijwel uitsluitend eenrichtingverkeer richting Haslou-doel. En de spaarzame keren dat Haslou toch gevaarlijk werd, stond keeper Kyano prima op zijn plek. De tweede helft werd het echt genieten van onze jongens. Want de doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. Eerst was het topspits Chanon die door Sjoerd mooi werd gelanceerd en vanaf de middenlijn vrije doortocht had richting doel. De keepster van Haslou kwam prima uit haar doel om de hoek te verkleinen, maar Chanon schoof de bal hard en beheerst langs de keepster in de lange hoek voor de 1-0.

Niet lang daarna echter een hoekschop voor Haslou die voorbij de 2e paal keihard werd binnengekogeld door een speler van de zwart-witten. En zo stond het alweer 1-1. Maar er werd niet getreurd. Niels kwam na een solo alleen voor de keepster, maar die redde mooi. De rebound stuiterde omhoog naar Niels die de bal in een keer opnieuw op doel schoot. Helaas belandde dat mooie schot op de paal.

Even later begon Joep over de linkerkant te dribbelen en eindigde op de achterlijn. Daar wurmde en bulldozerde hij zich langs twee verdedigers en de keepster om de bal vervolgens in het lege doel te knallen voor de 2-1 voorsprong. Langs de kant hadden we het idee dat de bal misschien over de achterlijn was geweest, maar geen van de spelers zei daar iets van. Discutabel voor volwassenen wellicht, maar zonder scheidsrechter halen de spelers van beide partijen hun schouders op en gaan lekker door met ballen.

De voorsprong gaf onze jongens vleugels. Lucas was achterin onpasseerbaar en Bart beet zich vast in de grootste speler van Haslou (twee koppen groter dan Bart), waardoor de anderen de gelegenheid kregen om naar hartelust aan te vallen. Niet lang na de 2-1 werd een schot door de keepster van Haslou gestopt maar Niels was er vliegensvlug bij om de rebound in te tikken en de score naar 3-1 te tillen. Hierna was Niels aan de beurt om te wisselen, maar hij stond nog geen 30 seconden langs de kant toen River zich meldde met de mededeling: “Ich mot plassuuuuhhhh! Ech noe! Ich houd ’t neet meer.”

Op het veld was vervolgens het hoogtepunt van de ochtend aangebroken. Chanon kreeg weer een passje van Sjoerd en had nog maar 1 verdediger voor zich. Chanon haalde het balletje soepel en vliegensvlug onder zijn voet naar achteren, duwde de bal in 1 beweging een halve meter naar rechts en schoof vervolgens de bal langs de keepster in de verre hoek. Het mooiste doelpunt van de ochtend, Chanon! Jammer dat papa Roy, die ziek in bed lag, dat niet heeft kunnen zien. Roy, volgende carnaval een paar pinten minder drinken!

Het slotakkoord was voor Sjoerd, die inmiddels al 2 assists op zijn naam had staan. Hij werd vrijgespeeld voor het doel van Haslou en probeerde het eerst met zijn sterke rechterbeen. Die inzet werd tegengehouden. Maar in de rebound schoot Sjoerd met zijn doorgaans zwakkere linkerbeen de bal onder de keepster door in het doel voor de 5-1 eindstand.

De uitslag was wel wat geflatteerd want op zich waren de teams leuk aan elkaar gewaagd. Maar onze jongens hadden vandaag het vizier op scherp staan. Ook in de penaltyserie na afloop waar Bart, Niels en Lucas hun inzetten snoeihard in het doel knalden en waar Kyano een aantal mooie reddingen verrichtte.

Intussen was er al een lekker zonnetje doorgebroken boven Elsloo, waar onze jongens na afloop van de penaltyserie nog even languit liggend van genoten:

2

Vervolgens werd nog even in het doel geposeerd voor een echte elftalfoto, waarbij de trainers vroegen wie vandaag de beste speler was geweest, waarop alle kinderen vanzelfsprekend met opgestoken vinger reageerden:

3In het kleedlokaal stelden de trainers nog voor om de training volgende week woensdag over te laten aan Chanon zodat hij iedereen het trucje kon leren waarmee hij zich vandaag vrij had gespeeld om het mooiste doelpunt van de dag te maken. Het voorstel van trainer Rob dat overwinningen tegen Haslou gevierd moeten worden met een polonaise van alle spelers door de kantine in Elsloo, werd door trainer Barry (zelf speler van Haslou 3) weggewuifd.

Het was dus weer een leuke ochtend voor spelers, trainers en ouders van onze F7. En hoewel een mooie overwinning en veel doelpunten daar altijd aan bijdragen, zit het grootste plezier van de kinderen overduidelijk gewoon in het lekker sportief en gezellig samenzijn. Dat blijkt wel uit het feit dat elke week iedereen met iedereen wil afspreken om ’s middags verder te gaan met samenspelen.

Lucas: “Ik kan niet afspreken vanmiddag jongens.”
River: “Maakt niet uit Lucas, we zien elkaar maandag weer op school, he!”
Bart: “Kumps doe bie mich sjpele River?”
River: “Jao sjiek!!!!!!”
Sjoerd: “He Kyano, zullen we afspreken?”
Kyano: “Nee ik kan helaas niet vandaag. Maandag weer na school. Oke?”
Niels: “Hey Chanon, spreken we bij mij of bij jou af?”
Chanon: “Doe maar bij jou.”
Joep: “Hey, ik wilde met Chanon afspreken.”
Niels: “Ja, als hij naar ons toe komt kunnen we toch samen spelen.”

Iets mooiers dan een groep kinderen die graag komen voetballen en die ook nog graag met elkaar omgaan, kun je je als trainer niet wensen. Dus we zijn maar wat blij dat we jullie mogen trainen, jongens. Tot woensdag weer!

Barry, Ron en Rob

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.